google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

Διαψεύδει το Μέγαρο Μαξίμου ότι η κυβέρνηση αποδέχθηκε πλήρως την πρόταση των πιστωτών και διευκρινίζει ότι εστάλη την Τρίτη στους θεσμούς νέα πρόταση, με σειρά τροποποιήσεων στο κείμενο των δανειστών.
«Η ελληνική κυβέρνηση απέστειλε χθες στους θεσμούς νέα πρόταση που συνοδευόταν από επιστολή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η Ελληνική Κυβέρνηση αποδέχτηκε πλήρως την πρόταση των θεσμών δεν ευσταθούν» σημειώνει.
«Η Ελληνική Κυβέρνηση κατέθεσε νέα πρόταση με σειρά τροποποιήσεων στο κείμενο των θεσμών, όπως άλλωστε έχει κάνει τις τελευταίες εβδομάδες, στην προσπάθεια εξεύρεσης μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας» προσθέτει.

Κατά το Μαξίμου, με τη νέα κυβερνητική πρόταση ζητείται μια συμφωνία που θα ρυθμίζει τα ζητήματα χρηματοδότησης μέσω του ESM, ώστε να καταστεί βιώσιμο το χρέος καθώς και να δοθεί έμφαση στην αναπτυξιακή προοπτική.

Συγκεκριμένα, με τη νέα πρόταση της κυβέρνησης:
• διατηρείται ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά
• αναστέλλεται η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος
• το νέο πλαίσιο για τις εργασιακές σχέσεις θα ψηφιστεί το φθινόπωρο του 2015
• δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα της εργαλειοθήκης ΟΟΣΑ για το γάλα, τα φαρμακεία, το ψωμί και τις Κυριακές
• δεν θα προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.

Παράλληλα, το Μέγαρο Μαξίμου διευκρινίζει ότι «σειρά μέτρων που προτείνουν οι θεσμοί δεν θα εφαρμοστούν άμεσα αλλά σταδιακά, ώστε η κυβέρνηση να βρει ισοδύναμα μέτρα για την αντικατάστασή τους».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη