google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Τα επόμενα βήματα για συμφωνία – γέφυρα και νέο πρόγραμμα

Τα επόμενα βήματα για συμφωνία – γέφυρα και νέο πρόγραμμα

Έντονες είναι οι διεργασίες προκειμένου να βρεθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα μια λύση στο πρόβλημα χρηματοδότησης της Ελλάδας, μέχρι να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές.

Όπως όλα δείχνουν η ελληνική κυβέρνηση θα υποβάλλει αίτημα προς τον ESM, για συμφωνία γέφυρα μερικών ημερών για να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό του Ιουλίου, αλλά και να αποκατασταθεί η ρευστότητα στις τράπεζες.
Στο διάστημα αυτό Αθήνα και δανειστές θα προχωρήσουν τις διαπραγματεύσειςπροκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος για μια συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.
Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA η κυβέρνηση θα αιτηθεί δάνειο-γέφυρα ύψους 7 δισ. ευρώ από την Ευρωζώνη για να καλύψει άμεσες υποχρεώσεις και δανειακές ανάγκες της Ελλάδας.
Όπως αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο, η Ελλάδα θα αιτηθεί όπως το δάνειο δοθεί μέσα στις επόμενες 48 ώρες αν είναι δυνατόν.
Το αίτημα θα υποβληθεί την Τετάρτη στο Eurogroup που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη.
Όπως είπε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά το τέλος της συνεδρίασης των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης το μεσημέρι της Τρίτης, μόλις κατατεθεί το αίτημα, θα ζητήσει από τους θεσμούς να διερευνήσουν τις χρηματοδοτικές ανάγκες και τη βιωσιμότητα του χρέους της χώρας. Από το πόρισμα των θεσμών, είπε, θα κριθεί αν θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η ελληνική κυβέρνηση στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup την Τετάρτη, θα παρουσιάσει το «κοινό έδαφος» για μια βιώσιμη συμφωνία, λαμβάνοντας υπόψη το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, τις κοινές θέσεις των πολιτικών αρχηγών και τις προτάσεις των θεσμών.
Οι ίδιες πηγές ενημερώνουν ότι στην τετραμερή συνάντηση, που είχαν ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τη Γερμανίδα Καγκελάριο “Αγγελα Μέρκελ, τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολαντ και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ, συζητήθηκε ο «οδικός χάρτης» προκειμένου να υπάρξει αποτέλεσμα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη