ΤΟΠΙΚΌ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

ΠΩΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

kyparissiotis | Σάββατο, Ιουλίου 04, 2015 | 0 σχόλια

Αν δεν υπάρχει σταυρός στο ψηφοδέλτιο τότε μετράται ως λευκό  
Με αρκετές καθυστερήσεις και προβλήματα προχωρούν οι διαδικασίες προετοιμασίας όλων των ενεργειών για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος την Κυριακή και στη Μεσσηνία.
Σε ό,τι αφορά την παραλαβή από τους Δήμους των σάκων με το υλικό για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος, αυτό δεν πρόκειται να γίνει το νωρίτερο, πριν από σήμερα το βράδυ.
Οι σάκοι στους Δήμους
Σήμερα το πρωί τα συνεργεία εργασίας που έχουν ορισθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας αναμένουν από το υπουργείο Εργασίας τα βιβλία πρακτικών για το δημοψήφισμα.
Αυτά πρέπει να σφραγισθούν και μαζί με το υπόλοιπο εκλογικό υλικό να συμπληρώσουν τους σάκους, οι οποίοι πρέπει να ετοιμασθούν για όλα τα εκλογικά τμήματα της Μεσσηνίας.
Αν αυτές οι διαδικασίες κινηθούν ομαλά, τότε οι σάκοι θα παραδοθούν στους Δήμους αργά σήμερα το βράδυ. Σε διαφορετική περίπτωση, αυτό θα γίνει το αύριο το πρωί.
Λευκό χωρίς σταυρό
Οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και του Πρωτοδικείου Καλαμάτας εργάζονται πυρετωδώς, προκειμένου να διεκπεραιώσουν όλες τις λεπτομέρειες.
Να σημειωθεί ότι, όπως και στις εκλογές, οι κάλπες την Κυριακή θα είναι ανοικτές από 7.00 το πρωί έως 7.00 το απόγευμα.
Δικαίωμα ψήφου στο δημοψήφισμα έχουν οι Έλληνες και Ελληνίδες που κατά την ημέρα της ψηφοφορίας βρίσκονται εντός της επικράτειας, έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των Δήμων του κράτους και δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν.
Το δημοψήφισμα θα πραγματοποιηθεί στα ίδια εκλογικά τμήματα που έγιναν οι εκλογές του Ιανουαρίου.
Και μια σημαντική λεπτομέρεια. Παρά το γεγονός πως την Κυριακή σε όλους τους πολίτες θα δοθεί το ερώτημα του δημοψηφίσματος, καθώς και ένα λευκό, όσοι ρίξουν στην κάλπη το χαρτί του δημοψηφίσματος χωρίς να επιλέξουν το Ναι ή το Όχι, τότε αυτό λογίζεται ως λευκό και όχι ως άκυρο.

Category: , , , ,

About GalleryBloggerTemplates.com:
GalleryBloggerTemplates.com is Free Blogger Templates Gallery. We provide Blogger templates for free. You can find about tutorials, blogger hacks, SEO optimization, tips and tricks here!

0 σχόλια