google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ -ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ -ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Όχι στους δημοσιογράφους που ισχυρίζονται ότι δεν έχουν συμφέροντα και μπορούν να πάνε να ζήσουν στη Νάξο ή όπου αλλού μια απλή ζωή, αλλά δεν το κάνουν, και κάθε τρεις και λίγο χαρακτήριζαν μεγαλειώδη τη διαδήλωση στο Σύνταγμα για το Μένουμε Ευρώπη, «κόβοντας» παράλληλα στον αέρα συναδέλφους τους ρεπόρτερ την ίδια στιγμή που ήταν στον δρόμο στις Βρυξέλλες και έκαναν ρεπορτάζ, μεταδίδοντας ειδήσεις. Ναι, το βλέπουμε το μέγεθος της διαδήλωσης, και το μέγεθος της δικής σας ανεξαρτησίας από συμφέροντα, να μάθουμε τι γίνεται προσπαθούμε.
Όχι στον εκβιασμό από όπου κι αν προέρχεται. Έξω, μέσα, από τον Θεό τον ίδιο.
Όχι στα ρεπορτάζ που δείχνουν μέσω του φακού της κάμερας τα ράφια των σουπερμάρκετ γεμάτα, αλλά το voice over τους σε κάνει να πιστεύεις ότι έχουμε έλλειψη αλευριού και ζάχαρης.
Όχι σε καθηγητές πανεπιστημίου και πρυτάνεις που κατάντησαν με τη σιωπή τους και τον τρόπο τους την τριτοβάθμια εκπαίδευση στα χάλια στα οποία βρίσκεται και τώρα κάνουν διαγγέλματα. Ασχοληθείτε με τη δουλειά σας, κύριοι. Εδώ δεν μπορείτε να κουμαντάρετε μια χούφτα φοιτητές, δειλοί και άμοιροι ευθυνών, όπως πάντα, και μιλάτε.
Όχι στους αρχισυνδικαλιστές, που επί χρόνια έβλεπαν τα εργασιακά να καταβαραθρώνονται, τις συμβάσεις εργασίας να γίνονται λόγω ποικιλίας και πολυπλοκότητας αντικείμενο για διδακτορικό, την ανεργία να φουντώνει, και τώρα βγαίνετε και υπερασπίζεστε μια Ευρώπη που δεν υπάρχει, και κυρίως μια Ευρώπη που δεν θέλετε, που δεν ταιριάζει με τα συμφέροντά σας. Διότι, αν υπήρχε η Ευρώπη που ευαγγελίζεστε, θα ήσασταν στην ψειρού, στην μπουζού, στη φυλάκα.
Όχι στο εν πολλοίς εμφυλιακό κλίμα που προσπαθούν να δημιουργήσουν ανιστόρητοι, αδαείς, πορωμένοι. Από κάθε πλευρά.
Όχι στο σπρώξιμο στις τράπεζες. Όλοι (δεν) θα πάρετε.
Όχι σε κάθε διανοούμενο του πισινού, που τα τελευταία χρόνια τηρούσε σιγήν ιχθύος και αντί να μιλήσει και να εκφράσει άποψη για το πού πήγαινε η χώρα, αντί να επέμβει έργω και λόγω για το τι συνέβαινε, βολεμένος από τις επιχορηγήσεις για τις παραστάσεις ή τις συναυλίες του, τώρα γυρνάει από καρέκλα σε καρέκλα και από κανάλι σε κανάλι και το παίζει γνώστης, μπροστάρης, υπέρμαχος της μιας ή της άλλης πλευράς. Όσοι αρνηθήκατε να μιλήσετε πριν από πέντε χρόνια, κάντε το ίδιο και τώρα. Οι περιστάσεις είναι το ίδιο κρίσιμες και θα έπρεπε να το είχατε καταλάβει, μέσα στη βαθιά σας διανόηση, ότι καταντάτε γελοίοι.
Όχι στα κροκοδείλια δάκρυα των Ευρωπαίων, που έκαναν στην πραγματικότητα ό,τι μπορούσαν για να διαλύσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού την μετέτρεψαν σε χρηματιποιστωτικό ίδρυμα. Καλό θα ήταν να παραδεχτούν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα απέχει πολύ από αυτό που οραματίστηκαν κάποιοι, κάπου, κάποτε. Καλό θα ήταν να σταματήσουν να υποκρίνονται, δεν είμαστε πια κοιμισμένοι.
Όχι σε άλλες νίψεις χειρών. Καθείς να αναλάβει τις ευθύνες του, διότι το «δεν ήξερα, δεν γνώριζα» δεν είναι επιλογή.
Όχι σε άλλα σποτάκια υπέρ του «ναι», όχι άλλα πανό υπέρ του «όχι». Ενημέρωση χρειαζόμαστε. Μεταφράστε από την κυβέρνηση τα πισινόχαρτα που λάβατε ως πρόταση, για την οποία θέλετε να αποφασίσουμε, να ξέρει ο κόσμος για τι μιλάμε. Ως κυβέρνηση, επίσημα, όχι από τον Τύπο. Θυροκολλήστε τα, δημοσιοποιήστε τα με τη σφραγίδα του Ελληνικού Κράτους. Και κυρίως δώστε τα στους βουλευτές ΝΔ και ΠαΣοΚ. Τόσα χρόνια δεν ήξεραν τι υπέγραφαν, ας μάθουν τι θα ψηφίσουν, τουλάχιστον.
Όχι άλλα μαλλιοτραβήγματα κυριών δημοσιογράφων και πολιτικών στην τηλεόραση επί προσωπικού. (Εκτός αν είναι να πέσετε και να παλέψετε στη λάσπη με μπικίνι, να χαρούν και τα αρσενικά...)
Όχι σε άλλους δημοσιογράφους της ΕΡΤ που δηλώνουν το πόσο αγωνίστηκαν για να πετύχουν την επαναπρόσληψή τους και καλούν τους αδικημένους του τόπου σε αγώνα στα χνάρια τους. Μπράβο σας, αλλά κι εγώ αγωνίζομαι, κύριοι, και δεν έχω τη Ραχήλ και τη Ζωή να κρέμονται για μένα στα κάγκελα του μπαλκονιού μου. 
Όχι στον χειμώνα. Κατάντησε (κι αυτός) γελοίος.
Όχι σε όλους όσοι νομίζουν ότι γράφουν ιστορία. Την ιστορία την γράφουν οι ιστορικοί. Αφήστε, θα κρίνουν εκείνοι.
Γαλανιάδη Εύα
Γ. Ασημακόπουλος

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη