google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Δημοψήφισμα 2015: Τι αποφάσισαν οι πολίτες

Δημοψήφισμα 2015: Τι αποφάσισαν οι πολίτες

Ενσωμάτωση 100%
ΟΧΙ  61,31%
ΝΑΙ 38,69%
00:45
Ενσωμάτωση 93,02%
ΟΧΙ 61,28%
ΝΑΙ 38,72%
00:00
Ενσωμάτωση 88,24%
ΟΧΙ 61,45%
ΝΑΙ 38,55%
23:31
Ενσωμάτωση 85,24 %    
ΟΧΙ    61,54%  
ΝΑΙ    38,46% 

23:30
Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης για την Ελλάδα την Τρίτη.
23:15
Θεοδωράκης: Δεν υπάρχουν μισόλογα. Η Ελλάδα έχει μπροστά της ένα γολγοθά. Πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί. Καλώ τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει ότι δεν θα διακινδυνεύσει την Ελλάδα στο ευρώ και ότι θα σεβαστεί τις καταθέσεις και δεν θα γίνει πλιάτσικο. Ότι θα στείλει διαπραγματευτές για διαπραγμάτευση και όχι ρήξη. Αν ο Τσίπρας συνεχίσει τις πολιτικές αυτές ο λαός θα πεινάσει. Έχω ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με τους συμμάχους στην Ευρώπη με αίτημα δίκαιη συμφωνία. Το μέτωπο αυτή τη στιγμή είναι το ένα, το πατριωτικό. Ας χρησιμοποιήσει ο Τσίπρας το αποτέλεσμα προς όφελος των πολλών έξω από μικροκομματικές ισορροπίες. Ο πανικός και οι ακραίες αντιδράσεις δεν θα βοηθήσουν.
23:04
Από το Ζάππειο Μέγαρο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Π. Καμμμένος δήλωσε:
«Ο ελληνικός λαός που έζησε μια εβδομάδα τρόμου, όπου το σύνολο των ιδιωτικών ΜΜΕ δυστυχώς μονόπλευρα εκφόβιζε τον ελληνικό λαό. Οι συνθήκες ήταν πρωτοφανείς για μια πολιτισμένη χώρα, οι τράπεζες έκλεισαν με προτροπή της αντιπολίτευσης, όπως είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Δεν εκβιάζεται η δημοκρατία, δεν τρομοκρατείται, δεν απειλείται από κανέναν, ούτε από διαπλεκόμενα συμφέροντα καναλιών, από επιχειρηματίες που δωροδοκούν πολιτικούς και στηρίζουν ΜΜΕ, παρατάξεις και πολιτικούς. Ένα μεγάλο ''όχι'' στην πολιτική της λιτότητας, που οδήγησε έναν περήφανο λαό στην εξαθλίωση. Είναι ανθρωπιστική η κρίση, όχι οικονομική. Ζήτησαν από ένα περήφανο έθνος να προσκυνήσει».
22:48
Ζίφκμαρ Γκάμπριελ, Γερμανός αντικαγκελάριος: «Πολύ δύσκολο να φανταστεί κάποιος νέες διαπραγματεύσεις. Γκρέμισε ο κ. Τσίπρας και τις τελευταίες γέφυρες».
22:45
Ενσωμάτωση:    67,20 %
ΟΧΙ    61,41%  
ΝΑΙ    38,59% 
22:14 Σε ποσοστό 54,01 % της ενσωμάτωσης:
ΟΧΙ    61,29%    
ΝΑΙ    38,71%
22:12
Δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, κ. Κουτσούμπα: «Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες που ανταποκρίθηκαν. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε όλους όσοι έριξαν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, απέναντι στο κολοβό και αμφιλεγόμενο ερώτημα. Ένα μέρος του λαού που κατάφερε να ξεπεράσει την παραπλάνηση, έριξε άκυρο και λευκό. Από πλευράς κυβέρνησης, δεν υπάρχουν πραγματικές φιλολαϊκές λύσεις. Οι προτάσεις και των μεν και των δε, συμφωνούν προς τους κανόνες της ΕΕ. Όσοι και όσες επέλεξαν το ''όχι'', πιστεύοντας ότι θα πάψει η λιτότητα, να μην εφησυχάσουν. Τους τείνουμε το χέρι για τους αγώνες της επόμενης ημέρας. Ανάλογα, απευθυνόμαστε σε όλους όσοι επέλεξαν το ''ναι''. Να σκεφτούν ξανά τις επιλογές αυτές».
21:34
Πάνος Σκουρλέτης: «Δεν υπάρχει Έλληνας που να μην είναι υπερήφανος. Αυτός ο τόπος σέβεται τη δημοκρατία, ανεξάρτητα τι ψήφισε ο καθένας.Το δημοψήφισμα δίνει ισχυρή εντολή, για να φέρει μια συμφωνία που θα οδηγήσουν σε άλλους δρόμους».
21:38
Ενσωμάτωση 45,67%
  
61,09% ΟΧΙ
  
38,91% ΝΑΙ
21:24
Η πρόεδρος του ΠαΣοΚ κυρία Φώφη Γεννηματά δήλωσε για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και τις επόμενες κινήσεις της: «Η ετυμηγορία του ελληνικού λαού είναι δεδομένη και σεβαστή. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, επιθυμούν παραμονή της χώρας στο ευρώ, είτε ψήφισαν ''ναι'' είτε ''όχι'' και προσδοκούν συμφωνία. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Η χώρα πρέπει να βγει από το αδιέξοδο που ωθήθηκε από λάθη της κυβέρνησης και από ακραίους κύκλους της Ευρώπης. Τώρα έχει σημασία η προοπτική βιώσιμης συμφωνίας. Το ΠαΣοΚ θα συμβάλλει δημιουργικά, ήδη κλιμακώνω τις προσπάθειες προς τους Σοσιαλιστές ηγέτες της Ευρώπης. Αλλά τώρα είναι η ώρα του Πρωθυπουργού. Να κάνει πράξη τη δέσμευσή του για συμφωνία εντός 48 ωρών. Να ομαλοποιηθεί σήμερα η κατάσταση, να αναλάβει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες προς τους εταίρους. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη καθυστέρηση, δεν μπορούν να υποφέρουν άλλο. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έχουν δικαίωμα στην ελπίδα.»
21:08
Εξελίξεις στη ΝΔ: Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι, η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά, του ζήτησε να παραιτηθεί, προφανώς επειδή θεωρεί ότι έχει μερίδιο ευθύνης, και φέρεται να του είπε ότι αν ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρεί ότι το πρόβλημα είναι η ίδια, δεν θα διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος. O Νίκος Δένδιας, σχολιάζοντας την πληροφορία, δήλωσε στον Σκάι: «Πολιτευτήκαμε 5 μήνες με το αίτημα της δικαίωσης. Ηττηθήκαμε σε ένα άθλιο δημοψήφισμα. Αποτύχαμε να προασπιστούμε το κεκτημένο της συμμετοχής της χώρας στην Ευρώπη. Πρέπει να συζητηθεί από αύριο το πρωί. Θα πρέπει να δούμε τι κάνουμε».
21:00
Στο 28,74% της ενσωμάτωσης:
60,61% ΟΧΙ
39,39% ΝΑΙ
20:49
Νίκος Δένδιας: «Αποτύχαμε να περάσουμε στους πολίτες το μήνυμα που θέλαμε».
20:47
Στο 22,92 % της ενσωμάτωσης:
ΟΧΙ 60,53%
ΝΑΙ 39,47%
20:40
19,8% στην ενσωμάτωση:
61% ΟΧΙ
39% ΝΑΙ
20:38
Η πρώτη εκτίμηση της Singular logic, αναφέρει ότι το ποσοστό του ΟΧΙ θα ξεπεράσει το 61%.
20:29
Στο 15,6% της Επικράτειας:
60,3% ΟΧΙ
39,7% ΝΑΙ
20:27
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το Euroworking Group θα συγκληθεί το αργότερο έως αύριο το απόγευμα στις Βρυξέλλες. Ακόμη, όπως ανακοίνωσε το γραφείο της Γαλλικής Προεδρίας, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκλα Μέρκελ θα μεταβεί στο Παρίσι, προκειμένου να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.
20:17
ΠαΣοΚ: «Και οι υποστηρικτές του ''όχι'' ξεκαθάρισαν πως δεν τίθεται σε καμία περίπτωση ζήτημα εξόδου από το ευρώ. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως δεσμεύεται να φέρει συμφωνία μέσα σε 48 ώρες. Έχει την ευθύνη ως Πρωθυπουργός να πάρει άμεσα, σήμερα, τις πρωτοβουλίες για αυτήν».
20:15
Αποτελέσματα Επικράτειας στο 7,4 %:
ΝΑΙ: 40,3 %
ΟΧΙ: 59,7 %
20:12
Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ν. Βούτσης ανακοίνωσε ότι στις 21:00 η Singular, η εταιρία που συνεργάζεται με το υπουργείο, θα δώσει το πρώτο πανελλαδικό αποτέλεσμα. Τα ασφαλή αποτελέσματα θα δοθούν με τη λήξη της καταμέτρησης.
Ακόμη, εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση εκ μέρους της κυβέρνησης για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος. «Εγγυηθήκαμε, διοργανώσαμε και διεκπεραιώσαμε με συνέργεια, αίσθηση ευθύνης και συναίνεση ένα δημοψήφισμα 41 χρόνια μετά, μέσα σε έξι ημέρες. Η κοινή γνώμη συνηγορεί ότι υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση για τον τρόπο που αυτό διεξήχθη και οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στις υπηρεσίες του υπουργείου, στους οργανισμούς, στην Αστυνομία. Ο τόνος δόθηκε από τα εκατομμύρια των πολιτών αυτής της χώρας. Μια υποδειγματική, δημοκρατική συμπεριφορά, ενός μεγάλου ποσοστού, πάνω από 50% επί του συνολικού εγγεγραμμένου αριθμού».
Όπως επεσήμανε, η διαδικασία ήταν άψογη, με ελάχιστες προβληματικές συμπεριφορές. Τόνισε, ωστόσο, ότι είχαν να επιλύσουν πάρα πολλά προβλήματα, τεχνικά, θεσμικά, κανονιστικά. «Η βοήθεια όλων, και των δικαστικών αντιπροσώπων, των εφορευτικών επιτροπών και των εκπροσώπων των κομμάτων ήταν άψογη. Υπήρχαν προβλήματα από αυτά που λέγονται και από αυτά που δεν λέγονται, με επιθέσεις σε ιστοσελίδες και στη σελίδα του υπουργείου που αντιμετωπίστηκαν, όμως, εύκολα».
«Η διαδικασία, είναι μια προσφορά, ένα μήνυμα προς όλον τον κόσμο που έχει στραμμένα τα μάτια του επάνω μας: μήνυμα αποφασιστικότητας, κουλτούρας δημοκρατικής, συναπόφασης. Ο λαός μας θέλει να προχωρήσει και να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις.»

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη