google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΑΠΟΨΗ: ένας αριθμός -σαν το email- μας γλυτώνει από την γραφειοκρατία!!!

ΑΠΟΨΗ: ένας αριθμός -σαν το email- μας γλυτώνει από την γραφειοκρατία!!!

Αν υπάρχει ένα τερατώδης διάβολος, είναι το τέρας της γραφειοκρατίας!!! Και πρέπει να του δώσουμε το τελειωτικό χτύπημα για να λευτερωθούμε και να γλυτώσουμε!...
  H ελληνική λέξη  'γραφειοκρατία', έχει γίνει -πλέον-παγκόσμια. bureaucracy...  
  Σημαίνει -κατά λέξη- πως έχουν γίνει κράτος τα γραφεία, οι γραφιάδες υπάλληλοι, που ζητάνε πολλά χαρτιά, και πάλι χαρτιά, και άντε σε πολλές υπηρεσίες, και βεβαιώσεις, κλπ. κλπ. κλπ.  Η γραφειοκρατία βασανίζει τη ζωή μας, κάνει διαρκώς το εύκολο δύσκολο. Η γραφειοκρατία είναι το ίδιο το κράτος!. Αν δεν υπήρχε,ίσως να μην υπήρχε καν κράτος, τουλάχιστον δεν θα υπήρχε με τη μορφή που το ξέρουμε. Για παράδειγμα, για να ανοίξεις ένα απλό καφενείο χρειάζεσαι 30-40 χαρτιά σαν να ανοίγεις βιομηχανία. 

   Πώς θα νικήσουμε τη γραφειοκρατία? 
   Πώς θα σκοτώσουμε το τέρας της?
   Θα την πολεμήσουμε με την αξιοποίηση της τεχνολογίας και των υπολογιστών. 
   Κανονικά θα έπρεπε από τότε που βγηκαν οι υπολογιστές να είχε πάει το ωράριο για όλους στις 4 ώρες και με καλό μισθό, θα έπρεπε να είχε εξαφανιστεί η ανεργία.
  Αλλά -δυστυχώς- δεν έχει γίνει μέχρι τώρα.

   Αντί να έχουμε ταυτότητα με αριθμό, διαβατήριο με άλλο αριθμό, βιβλιάριο ασφαλείας, αριθμό μητρώου υγείας, βιβλιάριο καταθέσεως με άλλο αριθμό, βιβλιάριο σε άλλη τράπεζα, εκλογικό βιβλιάριο, ΑΦΜ, αριθμό στρατιωτικού μητρώου, δημοτολογίου, κλπ, κλπ, κλπ κλπ.
  αντί για όλα αυτά θα έχουμε έναν γραμματο-αριθμό με τα βασικά στοιχεία του καθενός.

  4 πρώτα γράμματα του ονόματος, 4 του επωνύμου (ας διαλέξει ο πολίτης επώνυμο από πατέρα ή μητέρα), τα 3 πρώτα γράμματα από το μητρώνυμο, τα 3 πρώτα απο το πατρώνυμο, + 6 αριθμοί: ημερομηνία-χρονολογία γεννήσεως, φύλο (άντρας ή γυναίκα), + ομάδα αίματος (ώστε να μπορούν γρήγορα να μας θεραπεύσουν στα νοσοκομεία). Ίσως στο τέλος να υπάρχουν 2 διεθνή γράμματα (σε λατινικά) που θα δείχνουν τη χώρα καταγωγής-ιθαγένειας.
   Δεν υπάρχει καμμία περίπτωση να υπάρχει άλλος άνθρωπος με τα ίδια στοιχεία. Μοιάζει -κάπως- με το email που έχουμε όσοι έχουμε λογαριασμό στο internet.
   Ο αριθμός αυτός, μας ακολουθεί σε όλη τη ζωή, από τη γέννηση έως το τέλος της. Μετά αυτομάτως καταργείται. Εξυπηρετούμαστε στς διάφορες υπηρεσίες σε δευτερόλεπτα. Θα υπάρχει μία ταυτότητα, με φωτογραφία και δακτυλικό αποτύπωμα, και με τα στοιχεία αυτά, η οποία θα μας χρησιμεύει σε ο,τιδήποτε.
  Ένα τυχαίο παράδειγμα: Η  Μαρία  Γεωργιοπούλου, της Ευτέρπης και του Ιωάννου, που γεννήθηκε στις 10 Μαρτιου του 2019,  γυναίκα, με ομάδα αίματος ΑΒ θετικό, και είναι ελληνίδα θα γράφεται ως προς τις υπηρεσίες ως εξής:
    ΜΑΡΙΓΕΩΡΕΥΤΙΩΑ100319ΑΒ+GR.    Με 25  ψηφία ξεμπλέξαμε!...
  Αντώνης Αντωνόπουλος Κυπαρισσία

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη