google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΓΑΤΕΣ φυλαχτείτε! έρχεται η 'φιλοζωϊκή' !!!

ΓΑΤΕΣ φυλαχτείτε! έρχεται η 'φιλοζωϊκή' !!!


Από την αρχαιότητα, από 'πάντα' στην Ελλάδα κάθε σπίτι είχε και την ελεύθερη γάτα του που έπαιζε στην αυλή, ή έμπαινε και στο σπίτι.  Έτρωγε αποφάγια, κυνηγούσε τα ποντίκια, εκπαίδευε τα γατάκια της , έπαιζαν τα παιδιά μαζί τους. Τις γάτες τις λέμε και κατσούλες, δηλαδή τα ελεύθερα γατιά , όχι τα χαζεμένα όπως τα σημερινά σπιτικά γατιά των πόλεων.
   Τα τελευταία χρόνια, με την περιβόητη 'εξέλιξη' άλλαξαν τα πράγματα. Ταΐζουν τις γάτες ειδικές τροφές με συντηρητικά, τις παραταΐζουν όλη την ώρα, είναι παχιές και χαζεμένες σαν και τους ανθρώπους. Τους βάζουν ειδικά κολάρα να μην τις πιάνουν ψύλλοι, τους κάνουν πολλά εμβόλια, τους βάζουν μικροτσίπ να τις βρίσκει ο δορυφόρος!, τους κάνουν στείρωση για να μη μπορούν να κάνουν κατσούλια, τις έχουν με λίγα λόγια για ιδιοκτησία τους, για παρέα, για συντροφιά, για χάδι στο κρεβάτι!  
    Κι όμως, οι ψύλλοι είναι χρήσιμοι, τις 'ξυπνά' για να είναι κυνηγοί ποντικιών. Από τους ψύλλους έχει βγει η γνωστή φράση: 'την ψυλλιάστηκα', δηλαδή το μυρίστηκα, 'πονηρεύτηκα'... Δεν είναι βλάκας ο θεός που έφτιαξε τους ψύλλους και γενικά τα έντομα.
   Τα εμβόλια που τους κάνουν, κι αυτά δεν χρειάζονται. Όλα τα άγρια ζώα στη φύση, αλλά και τα ημιάγρια -όπως οι γάτες- δεν αρρωσταίνουν, μόνον πολύ σπάνια. Και ο άνθρωπος όταν ήταν στη φύση, στα χωριά, κι αυτός δεν αρρώσταινε τόσο συχνά όσο σήμερα.  
  Όσο για την στείρωση που κάνουν ασκώντας βία στις γάτες, πρόκειται για κανονικό έγκλημα κατά των ζώων. Κάνουν ακόμα και σέ έγκυες γάτες αναγκαστική στείρωση. Τους δίνουν τροφή που έχει μέσα υπνωτικό-ναρκωτικό, τις πάνε στο 'γιατρο' και τους κάνουν την εγχείρηση. Σκοτώνουν τα έμβρυα -αν είναι έγγυος-, της αφαιρούν τη μήτρα, τη ράβουν και την ξαναφήνουν χαζεμένη και ευνουχισμένη. 
  Θα ήθελες εσύ ο άνθρωπος, να σε πιάσουν τα ζώα, να σε ναρκώσουν και να σου κόψουν τα γεννητικά όργανα?

  Αλλά γιατί το κάνουν αυτό οι φιλοζωϊκές εταιρείες και οι 'κτηνίατροι'?  Η πρόφαση είναι πως έχουν γίνει πολλά τα γατιά, και τα πατούν τα αυτοκίνητα στους δρόμους. Ωραία δικαιολογία! Τα γατιά μας διδάσκουν το αυτονόητο, πως δεν κάνει να τρέχουν οχήματα και μηχανάκια εντός πόλεων και χωριών, απαγορεύεται να τρέχουν περισσότερο απ όσο περπατά ένας άνθρωπος. Ας πούμε 10 ή έστω 20 χιλιόμετρα, διότι εντός μικρών πόλεων πάντα προηγούνται οι πεζοί, και τα ...γατιά.  Δυστυχώς τα γατιά δεν έχουν φωνή σαν του σκυλιού για να γαυγίζουν. Εχουν αφήσει στα αδέσποτα σκυλιά να γαυγίζουν στα οχήματα που τρέχουν, και κανονικά θα πρέπει να τους δώσουμε το μισθό των τροχονόμων που δεν κάνουν την δουλειά τους...

   Ας πάψουμε να τρέχουμε εντός πόλεων, κι έτσι δεν θα ξαναπατήσουμε γατί. Ας περιορίσουμε την ταχύτητα και εκτός πόλεων για να μειώσουμε τα δυστυχήματα με τα σκυλιά. Ας πάψουμε να ευνουχίζουμε γατιά και σκυλιά, ας τα αφήσουμε ελεύθερα. Τα ζώα δεν είναι για μέσα στο σπίτι όλη την ώρα.Είναι πρόκληση να πεινάει ένα παιδί, και μεις να ταΐζουμε ένα γατί. Στο κάτω κάτω κανένα γατί δεν πέθανε από ασιτία. Βρίσκουν μόνα τους κάτι να φάνε. Αντί να θέλουμε να κάνουμε τα ζώα να ζουν χαζεμένα σαν εμάς τους ανθρώπους, ας τα μιμηθούμε, ας γίνουμε εμείς ελεύθεροι και σκληραγωγημένοι σαν τα ζώα!...
   Διαφορετικά θα έρθει το υποχρεωτικό μικροτσίπ και σε ανθρώπους, και λιγο αργότερα και οι μαζικοί ευνουχισμοί. Ήδη έχουν ξεκινήσει και τα δύο. Οι πλούσιοι κυβερνήτες του κόσμου μας βλέπουνε απλώς για γατάκια τους..., και θα επιβάλλουν το έλεγχο του παγκόσμιου πληθυσμού, θα ζουν μόνο αυτοί και μερικοί δούλοι τους...

  Αντωνης Αντωνόπουλος, Κυπαρισσία  

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη