google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Η ΓΗ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Η ΓΗ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Ο... σπόρος της ημερίδας που διεξήχθη σε αμφιθέατρο του ΤΕΙ Πελοποννήσου την περασμένη Τετάρτη, με τίτλο «Παραδοσιακές ποικιλίες λαχανικών και αυτοφυών ειδών», πρέπει να βρει χωράφι για να καρπίσει. Οι λόγοι για να συμβεί αυτό είναι πολλοί. Θα σταθούμε στο παράδειγμα της καλλιέργειας και διάδοσης της χοντροκατσαρής τομάτας στη Μεσσηνία. Όπως ειπώθηκε από τους ομιλητές, η στροφή στη διατήρηση των τοπικών μας ποικιλιών θα προάγει την αναβάθμιση της τοπικής οικονομίας μικρών χωριών, θα καλύψει τα κενά ποιότητας των υβριδίων, θα ενισχύσει την αγροτική οικονομία και τη γεωργία χαμηλών εισροών, θα δώσει έναυσμα για την καλλιέργεια και άλλων παραδοσιακών ποικιλιών, θα αναδείξει τη γαστρονομική μας παράδοση και θα δημιουργήσει διάφορα τοπικά εδέσματα με βάση την τομάτα.
Από την πλευρά μας, θα σταθούμε στη σημασία που έχει το «πάντρεμα» της ανάπτυξης των τοπικών ποικιλιών με το διατροφικό τουρισμό, έναν ιδιαίτερα δυναμικό κλάδο, ο οποίος ακόμα στη Μεσσηνία δεν έχει την ανάπτυξη που πρέπει.
Υπάρχουν πολλαπλές μελέτες ότι η τοπική γαστρονομική παράδοση μπορεί να μετατραπεί σε κινητήρια δύναμη της περιφερειακής τουριστικής ανάπτυξης, της συνεργασίας διαφόρων φορέων από διαφορετικούς τομείς, καθώς και να αποτελέσει προωθητικό προϊόν επικοινωνίας της τοπικής γαστρονομίας στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Η σημασία ένταξης της γαστρονομίας στο χαρτοφυλάκιο του τουρισμού είναι ένα από τα τοπικά μας όπλα για προσέλκυση ξένων επισκεπτών. Υπάρχει ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στη δημιουργία και προώθηση της τοπικής διατροφής. Αρκεί να υπογραμμίσουμε ότι, αξιοποιώντας τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και προβάλλοντας αποτελεσματικά τη γαστρονομία ως κομμάτι του brand του προορισμού "Μεσσηνία", ο νομός μας μπορεί να διεκδικήσει μια θέση στη συνεχώς αυξανόμενη αγορά του γαστρονομικού τουρισμού, καθώς και να αυξήσει τη ζήτηση για τα προϊόντα της

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη