google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Η ΔΡΑΣΗ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΕΝΔΑΙΦΕΡΟΝ ΣΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Η ΔΡΑΣΗ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΕΝΔΑΙΦΕΡΟΝ ΣΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Η δράση «Πίσω στο Σχολείο» (Back to School) αποτελεί μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία, στο πλαίσιο της οποίας αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιστρέφουν στα σχολεία τους και μιλούν για τη δουλειά τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).
Η πρωτοβουλία «Πίσω στο Σχολείο» έχει ως στόχο να δώσει στους νέους την ευκαιρία να γνωρίσουν το ευρωπαϊκό εγχείρημα από κοντά, καθώς οι νυν αξιωματούχοι της ΕΕ και παλιοί μαθητές, γίνονται για μία ημέρα αυτοπροσώπως η ίδια η Ευρώπη.
Το 2013, περίπου 500 υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης επέστρεψαν στις παλιές τους τάξεις και συνομίλησαν με περισσότερους από 65.000 μαθητές σε 886 σχολεία σε 22 Κράτη μέλη της ΕΕ. Οι μαθητές επέδειξαν ενδιαφέρον για την επίσκεψη και έκαναν ερωτήσεις σχετικά με τις ευκαιρίες εκπαίδευσης, την εργασία και τη ζωή στο εξωτερικό, καθώς και τη χρήση των ξένων γλωσσών. Τα σχολεία που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία αξιολόγησαν θετικά αυτόν τον τρόπο ευαισθητοποίησης των μαθητών γύρω από την Ευρώπη, μέσω της προσωπικής επαφής.
Στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας, κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 13 Οκτωβρίου και 13 Νοεμβρίου 2014, Έλληνες αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των υπόλοιπων θεσμικών οργάνων της ΕΕ πρόκειται να επισκεφθούν τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πατρίδας τους στα οποία φοίτησαν ή άλλα σχολεία της επιλογής τους, προκειμένου να μοιραστούν με τους μαθητές τις εμπειρίες τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το Λύκειο της Κυπαρισσίας επισκέφτηκε ο κ. Ταξιάρχης Θεοχάρης. Μίλησε με τα "παιδιά" μας, τα οποία τον άκουσαν με μεγάλο ενδιαφέρον. Τον ευχαριστούμε θερμά και θα είναι χαρά μας να επισκεφτεί ξανά το σχολείο μας ήταν τα σχόλια του Διευθυντή του σχολείου κ. Βαγγέλη Αντωνόπουλου για την μεγάλη αυτή εκδήλωση που την παρακολούθησαν περίπου 80 μαθητές..

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη