google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΣΕ ΕΓΚΑΤΛΑΕΙΨΗ ΤΟ ΚΑΦΚΑ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

ΣΕ ΕΓΚΑΤΛΑΕΙΨΗ ΤΟ ΚΑΦΚΑ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Κύριε Διοκητά, 
Ως γνωστόν η πολιτεία, εκτός των άλλων σας έχει επιφορτίσει και με τη διοίκηση του ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών. 

Σας ερωτώ, κύριε Δοικητά, είστε υπερήφανος για το έργο που επιτελείτε στο ΚΑΦΚΑ;
Εμείς οι Φιλιατρινοί έχουμε πονέσει πολύ από τις κατα καιρούς απώλειες δημοσίων υπηρεσιών. Το ΚΑΦΚΑ, όμως, δεν είναι μία απλή δημόσια υπηρεσία, αλλά, μια πρότυπη υγειονομική μονάδα περίθαλψης στον τομέα της αποκατάστασης.
Σε όλη δε τη χώρα είναι ελαχιστότατες τέτοιου είδους μονάδες στον τομέα της αποκατάστασης των κινητικών προβλημάτων, ενώ αντιθέτως, ανθούν και ευημερούν οι ιδιωτικές κλινικές.
Έτσι εμείς οι Φιλιατρινοί είμαστε υποχρεωμένοι να προασπιζόμαστε τη διαχείριση της δημόσιας αυτής υγειονομικής μονάδας που παρέχει, ή τουλάχιστον θα έπρεπε να παρέχει περίθαλψη στα άτομα που χρήζουν ανάγκης.
Γνωρίζουμε δε ότι στο εν λόγω θεραπευτήριό μας συρρέουν ασθενείς από την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, αλλά και από άλλους νομούς.
Έχουμε δε και μία ιδιαίτερη ευαισθησία, διότι το ΚΑΦΚΑ, όπως και το Κέντρο Υγείας αποτελούν τη διάδοχο κατάσταση του καταργηθέντος, αδίκως, δικού μας νοσοκομείου.
Εγώ, κύριε Διοκητά, δεν είμαι προισταμένη σας αρχή για να σας ζητήσω να λογοδοτήσετε για τα έργα σας, αλλά νομίζω ότι έχετε ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τη διάσωση του μεγάλου αυτού ιδρύματος. Και εάν, πράγμα που πολύ φοβάμαι  ότι κάποια στιγμή θα επισυμβεί , σταματήσει η λειτουργία του ΚΑΦΚΑ προς δόξαν των ιδιωτικών κλινικών, τότε είμαι σίγουρος ότι και εσείς θα επιρρίψετε τις ευθύνες στην κεντρική κυβέρνηση, ενώ κυβερνήτης είστε εσείς και έχετε ακέραιη την ευθύνη.
Εάν δε αγωνίζεστε και εσείς για τη διατήρηση και ανάπτυξη του ΚΑΦΚΑ, σύμφωνα με τον οργανισμό του και παρά ταύτα συναντήσετε εμπόδια, υπάρχει και η έντιμη πράξη της παραίτησης.
Διότι νομίζω ότι η κυβέρνηση σας παρέχει πλούσια ανταμοιβή για να εκτελείτε το καθήκον σας ως διοικητής του ΚΑΦΚΑ.
Με την παρούσα επιστολή μου θέλω να στιγματίσω μία πράξη σας που, εκτός των άλλων, ερέθισε τη λογική μου.
Συγκεκριμένα: στο ΚΑΦΚΑ υπηρετούν ένας φυσικοθεραπευτής και ένας εργοθεραπευτής, δηλαδή άτομα εξειδικευμένα με την αποκατάσταση των κινητικών προβλημάτων των ασθενών. 
Δυστυχώς, ο φυσικοθεραπευτής μετατίθεται από το ΚΑΦΚΑ στο νοσοκομείο της Δράμας. Και ενώ, παραμένει ένας μονάχα ειδικός στην αντιμετώπιση των κινητικών προβλημάτων, δηλαδή ο εργοθεραπευτής, εσείς με μία δυσερμήνευτη απόφασή σας, τον παύετε απ’ τα οργανικά του καθήκοντα που έχουν σχέση με την αποκατάσταση των ασθενών και τον τοποθετείτε ως υπάλληλο της Γραμματείας, δηλαδή να πρωτοκολλεί έγγραφα.
Συγχαρητήρια, κύριε Διοκητά, που κάνετε ό,τι μπορείτε για την αποδυνάμωση και τελικά κατάργηση του ΚΑΦΚΑ.
Κύριε Μπέζο, η παρούσα επιστολή μου δεν έχει καμία διάθεση προσβολής της τιμής σας και της προσωπικότητός σας, αλλά έχει ως αφετηρίακαι κίνητρο την άδολη αγάπη και ενδιαφέρον μου για τον τόπο μου, κοινοποιώ δε την επιστολή μου αυτή στη δημοσιότητα για να ευαισθητοποιηθούν και άλλοι συμπολίτες μου και ιδιαίτερα η Δημοτική Αρχή, της οποίας προίσταται και ιατρός. 
                                                                                                                Φιλιατρά, 31 Οκτωβρίου 2014
                                                                                                                   Κωνσταντίνος Τσούτσιας
     Πολίτης Φιλιατρών

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη