google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΑΡΘΡΟ: το μέτρον στην ομοφυλοφιλία και η ΣΑΠΦΩ !..

ΑΡΘΡΟ: το μέτρον στην ομοφυλοφιλία και η ΣΑΠΦΩ !..

Αρσενικό και θηλυκό.
Αφού υπάρχει αρσενικό και θηλυκό, καλό είναι να γνωρίζουμε ότι η ιατρική επιστήμη λέει πως όλοι έχουμε ένα ποσοστό και από τα δύο στοιχεία επάνω μας. Δεν υπάρχει άντρας 100 %, ούτε και γυναίκα. Και στον χαρακτήρα, αλλά και στο σώμα. Και θεωρούνται χαρισματικοί όσοι έχουν τα δυο αυτά στοιχεία σε ανεπτυγμένο βαθμό και σε καλή αναλογία. 
  Είναι  λάθος που νομίζουμε οι περισσότεροι  πως υπάρχουν μόνο ετεροφυλόφιλοι και ομοφυλόφιλοι. Λαθος! Υπάρχουν πολλές ενδιάμεσες κατηγορίες, λες και κάθε άνθρωπος έχει την δικιά του σεξουαλικότητα. Κατά βάθος-βάθος όλοι μας είμαστε πολυσεξουαλικοί, και όλοι είχαμε μια ανάλογη μικρή εμπειρία, έστω άγγιγμα.   Και τέλος υπάρχουν και οι άγαμοι, οι μη ενεργοί σεξουαλικά άνθρωποι οι οποίοι είναι και οι περισσότεροι: παιδιά, γέροντες, μοναχοί, ανύπαντροι, ασθενείς, κλπ.  Κι όμως δεν υπάρχει ο απαιτούμενος σεβασμός ούτε σ' αυτούς, αλλά ούτε και στις άλλες κοινωνικές ομάδες. Μια υγιής κοινωνία οφείλει  να σέβεται κάθε ομάδα και κάθε άτομο ξεχωριστά. Δεν είναι καλό να προκαλούμε τους άλλους με την όποια συμπεριφορά μας.

 Το '3ο  φύλο'   Αλλά ας εξετάσουμε μερικούς από τους λόγους που η ομοφυλοφιλία , αντρική και γυναικεία, το λεγόμενο   3ο φύλο, έχει  αυξηθεί πολύ στις μέρες μας και έχει συνεχώς τάσεις ανόδου μέχρι και να ξεπεράσει τα άλλα δύο... 
  ----Είναι οι πολλοί ερωτικοί πειρασμοί που υπάρχουν στις μέρες μας, η μεγάλη προσωπική ελευθερία . Σ αυτό βοηθάνε: ουσίες, φάρμακα, τηλεόραση, ταινίες, ιντερνέτ. Ο πολύς έρωτας οδηγεί και στην ομοφυλοφιλία.
  ---- Ένας άλλος λόγος  είναι η αντίδραση προς τον πολύ συντηρητισμό της θρησκείας. Ο Απόστολος Παύλος στις επιστολές του λεει:  οι πόρνοι, οι μοιχοί, οι ομοφυλόφιλοι,ακόμα και όσοι κανουν αυτοερωτισμό, όλοι αυτοί θα πάνε στην κόλαση! (προς κορινθίους 6:9.) Πολύ αυστηρός ο Παύλος. Βάλθηκε να αφήσει τον παράδεισο άδειο.   Σε άλλο σημείο λέει με αυστηρό ύφος για την 'κατάντια' της εποχής του : οι γυναίκες άλλαξαν την φυσική χρήση του έρωτα με την παρά φύση, και ακόμα και οι άντρες άφησαν την φυσική επαφή με τις γυναίκες και απόκτησαν σφοδρό πάθος και κάνουν ερωτα μεταξύ τους ! (προς ρωμαίους 1:26-27)  Αν είναι δυνατό να λέγονται τέτοια πράγματα σε ένα ιερό βιβλίο σαν το ευαγγέλιο!  Οι δυτικοί, λοιπόν, ιδίως οι προτεστάντες και γενικότερα οι άθρησκοι, αντέδρασαν στην υπερβολική ηθική του Παύλου και έκαναν ακριβώς το αντίθετο...  
  Στις μέρες μας ακόμα και η επίσημη Προτεστανική και προσφάτως η Καθολική Εκκλησία δέχονται πλέον τους γάμους ομοφιλοφίλων. Μήπως ήρθε η ώρα να βγουν οι επιστολές του Παύλου από την Καινή Διαθήκη και να μείνουν μόνο τα 4 ευαγγέλια? Ο Χριστός πουθενά δεν κατηγορεί τους ομοφυλόφιλους, και ήταν αρκετά ανεκτικός και φιλικός με τις πόρνες.
  ----Ένας άλλος λόγος είναι επίσης η μαλθακότητα, η καλοπέραση που έχουμε όλοι στις μέρες μας λόγω της τεχνολογίας, των εφευρέσεων, των ανέσεων. Οι άνθρωποι μαζεύτηκαν στις πόλεις, ξέχασαν τη φύση, κανείς δεν δουλεύει βαρειά σωματική εργασία, οι τροφές έχουν ορμόνες, τα ζώα που τρώμε έχουν κι αυτά χαζέψει απο τα παχυντικά που τους δίνουν, και όλα αυτά έχουν φέρει σιγά-σιγά τον εκφυλισμό του ανθρωπίνου είδους παγκόσμια. Σε λίγα χρόνια θα ψάχνουμε να βρούμε άντρα με το κυάλι. Ακόμα και οι γυναίκες στις μέρες μας θηλυπρεπίζουν περισσότερο... Έχουν γίνει καλομαθημένες, καμμιά δεν πάει στα χωράφια, καμμιά δεν θέλει να πάει να μείνει στο χωριό ή να παντρευτεί αγρότη.
 Πρωτοπόρες οι Ελληνίδες! Καμμιά σχέση με τις γιαγιάδες τους! Για παράδειγμα η Ελλάδα είναι πρώτη σε τοκετούς με καισαρική τομή, 50%!.
  Δεν είναι λοιπόν η ομοφυλοφιλία το πρόβλημα. Το ότι έχουμε ξεφύγει απο τη φύση φαίνεται σχεδόν στο κάθε τι που κάνουμε.

  αντρική και γυναικεία ομοφυλοφιλία   Αλλά ας δούμε τις διαφορές ανάμεσα στην αντρική και τη γυναικεία ομοφυλοφιλία. 
 Οι περισσότεροι νομίζουν πως δεν υπάρχουν διαφορές, αλλά είναι κι αυτό ένας ακόμα μύθος.
 Είναι απλό, οι ομοφυλόφιλοι άντρες χάνουν τον ανδρισμό τους, γίνονται σαν γυναίκες. Έτσι εξηγείται που αρκετοι καλλιτέχνες έχουν αυξημένο το θηλυκό τους στοιχείο, έχουν πάρει κάτι απο τις 9 μούσες!.  
  Οι γυναίκες, όμως, δεν παθαίνουν τίποτα αν έρθουν σε επαφή με άλλη γυναίκα!  Για τους άντρες υπάρχουν πολλοί παράγοντες που τους κάνουν να ρέπουν προς την ομοφυλοφιλία, για τις γυναίκες λίγοι.
  Είναι μύθος πως οι άντρες γεννιούνται έτσι, το 90% γίνονται στην πορεία της ζωής τους.
  Για τους άντρες είναι φυσιολογική η ομοφυλοφιλία σε ποσοστό 3-5 %, ενώ για τις γυναίκες δεν υπάρχει καν όριο, 20% 30%, κλπ. Οι γυναίκες είναι από μόνες τους αμφισεξουαλικές. Οι γυναίκες γνωρίζουν όλα τα είδη αγάπης: μητρική, αδελφική, φιλική, ερωτική, ανδρική και γυναικεία. Οι γυναίκες είναι εκ φύσεως πολυσεξουαλικές και πολυγαμικές. Άλλο θέμα τι κάνουν στην καθημερινότητά τους. Και μάλιστα ο έρωτας γι αυτές δεν είναι μόνο σωματικός αλλα κυρίως συναισθηματικός. Και φαίνεται αυτό στο δυσκολότερο αλλά ποιοτικότερο οργασμό που έχουν. Οι γυναίκες, τέλος, προσφέρουν πολλά για τη ζωή. Ο άντρας απλώς 'κάνει το κέφι του'. Γυναίκα σημαίνει αγάπη. Η Αντιγόνη του Σοφοκλή λέει: δεν γεννήθηκα για να μισώ, αλλά για ν αγαπώ.  Σε μια ευνομούμενη πολιτεία θα έπρεπε να ήταν θεσμοθετημένη συνταγματικά η ευνοϊκή μεταχείρηση των γυναικών σε κάθε θέμα. Ακόμα και στα ποινικά αδικήματα η ποινή τους θα έπρεπε να ήταν η μισή!

  Αλλά ας συνεχίσουμε.  Ένας άλλος παράγοντας για την γυναικεία 'ερωτική φιλία' είναι πως υπάρχει  μεγάλη λειψανδρία, όχι μόνο σε καιρό πολέμου,αλλά και σε καιρό ειρήνης. Ειδικά στις μέρες μας οι άντρες λιγοστεύουν  επικίνδυνα. Ας μην ξεχνάμε πως όλους -σχεδόν-  τους πολέμους τους κάνουν άντρες. Και πως στις φυλακές-μοναστήρια-ψυχιατρεία, το 80%, η συντριπτική πλειοψηφία είναι άντρες!
 Τι να κάνουν λοιπόν κι οι γυναίκες!?, γίνονται φίλες μεταξύ τους. Έτσι νικούν τη μοναξιά και το διάβολο που λέγεται ζήλεια...

   οι αρχαίοι Ελληνες...
Είναι μύθος πως 'οι περισσότεροι αρχαίοι Ελληνες ήτανε ομοφυλόφιλοι', μόνο για πλάκα λέγεται αυτό. Υπήρχε ένα μικρό ποσοστό, όπως περίπου και σήμερα, για την ακρίβεια μικρότερο. Μάλιστα υπήρχαν πόλεις στις οποίες ήτανε ποινικό αδίκημα.  Ο Αριστοτέλης λέει πως: 'υπάρχουν 2 ειδών ομοφυλόφιλοι άντρες, άλλοι εκ φύσεως και οι άλλοι εξ εθισμού. Και τους πρώτους δεν πρέπει να τους κοροϊδεύουμε'.
  Στην  αρχαία Ελλάδα υπήρχε μια μεγάλη  ετήσια γιορτή κάθε χρόνο, τα Θεσμοφόρια, όπου μαζεύονταν μόνες τους οι γυναίκες και κανείς δεν ξέρει τι έλεγαν ή τι έκαναν. Οι Θεσμοφοριάζουσες του Αριστοφάνηέχουν ως θέμα αυτή τη γιορτή. Οι γυναίκες έχουν τα μυστικά τους.
   Αλλά και στο σημερινό Άγιο Όρος,  στην χερσόνησο του Άθωνα, κατά την αρχαιότητα ήταν εκεί μόνο γυναίκες, ήταν άβατο για άντρες!.. Και λάτρευαν την Παρθένα Αρτεμη, τη θεά που προστατεύει τις περήφανες γυναίκες που ζουν και χωρίς άντρες!

  η Σαπφώ
 Αλλα ας μελετήσουμε την Σαπφώ , που είναι η μεγαλύτερη παγκοσμίως ποιήτρια, η λεγόμενη 10η Μούσα. Τιμή για την Ελλάδα και για την Λέσβο. Έχει γράψει δεκάδες αριστουργήματα ποιήματα που όλα εξυμνούν τον έρωτα. Πολλά απ αυτά είναι τραγούδια του γάμου, τα έγραφε για όσες φίλες της παντρεύονταν. Ένα απ αυτά λέει..
   (είσαι) σαν γλυκόμηλο που κοκκινίζει στην άκρη του κλαδιού
    στην άκρη-άκρη του κλαδιού, που το ξεχάσαν οι αγρότες
    όχι! δεν το ξέχασαν! μα, δεν μπορούσαν να το φτάσουν.
  Με λίγα λόγια η ποιήτρια είναι ικανή να μας κάνει να δακρύσουμε από συγκίνηση. Η νύφη, είναι τόσο όμορφη, πώς δεν παντρεύτηκε μέχρι τώρα? την ξέχασαν? όχι! δεν μπόρεσε κανείς ως τώρα να την κάνει δικιά του!
    Και σ' ένα άλλο ποίημά της, την ύμνο προς την Αφροδίτη, βάζει την ίδια τη θεά να παρηγορεί τη Σαπφώ για τον ανεκπλήρωτο έρωτά της για μια φίλη της :
   κι αν σ' αποφεύγει, γρήγορα θα σ' ακολουθήσει
   αν δώρα δεν δέχεται, δώρα θα σου δώσει
   αν δεν σ αγαπά, γρήγορα θα σ' αγαπήσει
    ακόμα κι αν αυτή δεν θέλει!...
      Κυρίως πάνω σ αυτό το τετράστιχο στηρίχτηκε η θεωρία πως η Σαπφώ ήταν γυναικεράστρια.  Και μάλιστα όλες οι παρόμοιες γυναίκες του κόσμου στην πορεία αυτοαποκαλούνται 'λεσβίες', λες και κατάγονται κι αυτές απ το όμορφο νησί της Ελλάδας. Δείχνει κι αυτό τις υπερβολές που υπάρχουν στο θέμα. Δεν είναι όλες οι Λεσβίες λεσβίες. Το νησί λέγεται Λέσβος, όχι Μυτιλήνη όπως λάθος το λέμε όλοι. Ας βρούν άλλο όνομα οι γυναίκες αυτές, ας λέγονται  'φίλες γυναικών' ή 'φίλες της σαπφούς'. Δεν θα παρεξηγηθεί η Σαπφώ από τον κάτω κόσμο, το προτιμά από το να λέγονται 'λεσβίες'.
  Κι όμως η  ίδια η δεκάτη Μούσα Σαπφώ παντρεύτηκε, έκανε μιά ωραία κόρη, την Κλεΐδα, αλλά πολύ πιθανόν να είχε και ερωτικές σχέσεις και με άλλες γυναικες. Το τέλος της ήταν τραγικό, αυτοκτόνησε πέφτοντας στα άγρια 'βράχια του λευκάτα' , στη Λευκάδα, για την ανεκπλήρωτη αγάπη ενός βαρκάρη, του Φάονα. Καμμιά γυναίκα δεν λάτρεψε τόσο τον έρωτα...  Ας γίνει το παράδειγμα για τις σύγχρονες γυναίκες, για την σεμνότητα και το ήθος της. Ας μάθουν οι ομοφυλόφιλες γυναίκες να έχουν σεβασμό όπως κι αυτή είχε. Ας μάθουν οι ευρωπαίες 'λεσβίες' να έχουν σεβασμό και αγάπη προς τους άντρες, κι ας κάνουν ό,τι θέλουν μεταξύ τους. Ακόμα και οι 'λεσβίες' κατά βάθος ας ψάξουν να βρουν 'τον καλό τους'. 

 η ομοφυλοφιλία δεν είναι το χειρότερο
Αν η ομοφυλοφιλία είναι για μερικούς 'κακό πράγμα' τότε ας αναφέρουμε πολλά άλλα που είναι πολύ πιό κακά για την κοινωνία και τα κάνουν κυρίως πολύ 'αρσενικοί' άντρες. Κι όμως κανείς δεν αντιδρά σ' αυτά, ενώ όλοι έχουν για εύκολο να κοροϊδεύουν 'γκέι' και 'λεσβίες'. 
  Πολύ χειρότερα είναι τα μηχανάκια και τα αυτοκίνητα που τρέχουν με χαλασμένες εξατμίσεις και κάνουν δεκάδες δυστυχήματα καθημερινά, ο φανατισμός με το ποδόσφαιρο, τις ομάδες και τα κόμματα, ο θρησκευτικός φανατισμός των μουσουλμάνων, η παιδεραστία που συχνά κάνουν ιερείς κι όμως το καλύπτει η ιεραρχία, οι βιασμοί, η ενδοοικογενειακή βία, ο πληρωμένος έρως σε εξευτελιστικές τιμές, έως και 2 ευρω!, η μόλυνση των τροφίμων απο ορμόνες και φυτοφαρμακα, κλπ. κλπ. κλπ.

 το μέτρον στην ομοφυλοφιλία  Το να βρούμε το μέτρο στα ερωτικά θέματα είναι σχεδόν αδύνατο, είναι απο μόνο του πρόκληση.
  Πρέπει να μειωθούν οι αντιθέσεις. Πρέπει να σεβόμαστε την ιδιαιτερότητα του καθενός. Πρέπει να κρατούμε ισορροπίες στην ερωτική μας ζωή -που ειναι κάτι προσωπικό-, σε σχέση με τις οικογενειακές- κοινωνικές- και επαγγελματικές μας υποχρεώσεις. 
  Οι ομοφυλόφιλοι απ την πλευρά τους, να μην είναι προκλητικοί, δεν είναι σωστό να το αναγάγουν και σε 'μαγκιά', και να είναι και 'περήφανοι' γι αυτό. Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει. Αν θέλουν 2 άντρες να ζουν μαζί, μπορούν. Η ώρα η καλή. Δεν χρειάζεται να 'παντρευτούν' με 'παπά και με κουμπάρο',γελοιοποιούν τον ιερό θεσμό του γάμου που περνάει κρίση ακόμα και στα ετερόφυλα ζευγάρια. Κι ούτε  είναι φυσικό να υιοθετούν και να μεγαλώνουν ένα μικρό παιδί που 'αγόρασαν' από μια φτωχή μάνα.  Αν θέλουν ας υιοθετήσουν έναν ενήλικα να τους προσέξει στα γεράματα. Αυτό έκανε και ο  Χατζιδάκης, που έχει αγιάσει πλέον στη συνείδηση  του λαού μας.  Είναι απ τους πατέρες του Εθνους, έστω κι αν δεν έγινε ο ίδιος πατέρας.
   Οι λεσβίες όμως θα μπορούσαν  να μεγαλώσουν παιδί που έχει η μία ή να υιοθετήσουν υπό αυστηρές προϋποθέσεις  ένα παιδί που δεν έχει γονείς. Ή ας κάνουν δικό τους παίρνοντας το σπέρμα από έναν δότη. Ή ας υιοθετήσουν έναν ενήλικο.   
   Πρέπει να απαγορεύεται η ομοφυλοφιλία σε ανήλικους, ειδικά η αντρική. Ας πάνε 18 και ας κάνουν ό,τι θέλουν. 
  Είναι ντροπή να καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία την εγχείρηση για αλλαγή φύλου, δηλαδή να κάνουν τους άντρες ευνούχους, ενώ δεν καλύπτουν τα έξοδα για την εξωσωματική γονιμοποίηση, δηλαδή για να γίνει έγκυος μια γυναίκα. 
 Είναι τρελό να επιτρέπεται με νόμο το σεξ με ζώα συντροφιάς, όπως γίνεται ήδη σε μερικές ευρωπαϊκές χώρες. Μήπως σε λίγα χρόνια θα γίνονται και γάμοι με ζώα? Είναι το ίδιο τρελό όπως και το να αφήνει κάποιος την περιουσία του σε ένα ζώο, που έχει γίνει κι αυτό. 
  Πρέπει επειγόντως να βρεθεί ένα μέτρο σε όλα αυτά, να μπεί μια διαχωριστική γραμμή.  Ας ανοίξει επίσημος κοινωνικός διάλογος.
    
  εν κατακλείδιΑν η ομοφυλοφιλία είναι δικαίωμα του καθενός, ξέρουμε πως κάθε δικαίωμα κρύβει και μια υποχρέωση.  Έχουμε  υποχρέωση και καθήκον όλοι μας  , 'ομο' και 'αμφι' και 'στραίητ', να υπερασπίσουμε το αδύναμο αντρικό φύλο που βρίσκεται υπό εξαφάνιση. Δεν είναι σωστό να εξαπλωθεί κι άλλο, ειδικά η αντρική ομοφυλοφιλία.  Πρέπει εκτός απ τις χελώνες και τις αρκούδες, να διασώσουμε το σπάνιο είδος: 'άνδρας-άντρας'. Είναι κρίμα να χαθούν οι αρχαίοι χοροί: 'τσάμικο' και 'ζεϊμπέκικο', και να χορεύουν όλοι 'τσιφτετέλι'.
  Υπάρχει, όμως,  μια θεωρία πως όλα όσα γίνονται είναι για καλό σκοπό, για να πάψει η βία στον πλανήτη, για να σωθεί η ζωή έστω και με τις ερωτικές αυτές υπερβολές. Γι αυτό ο πλανήτης γίνεται 'θηλυκός', για να πάψει η αντρική βία. Μακάρι νάναι έτσι...
    Όλοι μας ίσως γίνουμε κάποτε  λίγο ή πολύ ομοφυλόφιλοι. Ας κρατήσουμε το μέτρο και τον σεβασμό, ας παραμείνουμε 'μάγκες'. Είναι κι αυτό ένα αγώνισμα της ζωής...
   
   Αντώνης Αντωνόπουλος, Κυπαρισσία

Υ.Γ. Καθώς είναι γραμμένο με άφθονο χιούμορ, ας γίνει και η ανάλογη κριτική.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη