google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΑ 3,5 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΧΡΕΗ

ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΑ 3,5 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΧΡΕΗ

ΦΩΤΙΑ στην οικονομική κατάσταση του Δήμου Τριφυλίας βάζουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη που συσσωρεύονται στο Δήμο Τριφυλίας αγγίζοντας τα 3,5 εκ. Ευρώ. Αυτό τονίστηκε κατά την διάρκεια σύσκεψης πριν την ψήφιση τεχνικού προγράμματος και προϋπολογισμού.
Το βαρύ κλίμα αποτυπώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες στην σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής του δήμου, με τη προεδρία από το δήμαρχο Παναγιώτη Κατσίβελα. Το σίγουρο είναι ότι με βάση τα οικονομικά δεδομένα οι βεβαιωμένες οφειλές ανέρχονται στα 3,5 εκ. με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται νέα χρέη που συνολικά αναμένεται να εκτοξευθούν, ενώ στα 5 εκ. ευρώ καθώς πρόσφατα προστέθηκε ένα ακόμα βάρος που ξεπερνά τις 500.000. Με βάση αυτό το κλίμα διαφαίνεται ότι ο Δήμος πρέπει να εξετάσει την βιωσιμότητα λειτουργίας του χωρίς να απειληθούν οι μακροπρόθεσμοι στόχοι των υποδομών. 
Το σημαντικό είναι ότι δεν αποκλείεται ο Δήμος να προβεί σε ρύθμιση οφειλών με πολλές δόσεις ώστε να μην αδειάσουν ταμεία του δεδομένου ότι η αποτύπωση της οικονομικής κατάστασης δεν αφήνει πολλά περιθώρια ευελιξίας.
Παράλληλα το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του δήμου, θα τεθεί σε ψηφοφορία ως τις 15 Νοεμβρίου να έχουν περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο. Επίσης τέθηκε το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών και ζητήθηκε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο καθώς δεν προχώρησε ούτε η αναβάθμιση των υπηρεσιών ούτε καν το πρόγραμμα ανακύκλωσης που εγκαταλείφθηκε...Από το kyparissianews.com

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη