google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Μοναδικές εμπειρίες στο «Navarino Challenge» σε Καλαμάτα και Πύλο

Μοναδικές εμπειρίες στο «Navarino Challenge» σε Καλαμάτα και Πύλο

Μοναδικές εμπειρίες σε όσους συμμετείχαν προσέφερε το «Navarino Challenge» που έγινε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Σαββατοκύριακο σε Καλαμάτα και Πύλο με την στήριξη των δήμων Καλαμάτας, Τριφυλίας και Πύλου – Νέστορος. Μια διοργάνωση με αρκετές δράσεις χωρίς ανταγωνισμό και με σπουδαία ονόματα του αθλητισμού να δίνουν το παρών και να στέλνουν το μήνυμα για άσκηση και Μεσογειακή διατροφή. Κάτι που τόνισε πολλές φορές ο διάσημος υπερμαραθωνοδρόμος Ντην Καρνάζης, ο οποίος έτρεξε μαζί με παιδιά και ενήλικες τόσο στην Καλαμάτα, όσο και στην Πύλο, ενώ ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας τον ανακήρυξε επίτιμο μέλος του (την πλακέτα έδωσε ο πρόεδρος του ΣΔΥΜ Αλέξης Ζάννης). Μάλιστα ο δρομέας μεγάλων αποστάσεων Κώστας Γεωργιόπουλος που θα λάβει μέρος στο «Σπάρταθλον» του έδωσε ένα αντίγραφο του αγάλματος του Λεωνίδα και του ζήτησε να λάβει και αυτός μέρος στον φετινό αγώνα. Ακόμα ο Νίκος Μπασακίδης εκπροσωπώντας το Δήμο Καλαμάτας έδωσε το Σάββατο στον Καρνάζη μια τσάντα με τοπικά προϊόντα και τον οδηγό της πόλης.
Οσοι δεν έτρεξαν με τον Καρνάζη και έμειναν στην Costa Navarino είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον κάτοχο δύο ολυμπιακών μεταλλίων στο τάε κβον ντο Αλέξανδρο Νικολαϊδη και τον παγκόσμιο πρωταθλητή στην κολύμβηση και επίσης Ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη. Μεγάλη συμμετοχή είχαν και τα μαθήματα της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής και πιλάτες Μάντυς Περσάκη, ενώ έγιναν και ημερίδα με θέμα την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας. Η «αυλαία» για το «Navarino Challenge» άνοιξε το Σάββατο το πρωί στην Καλαμάτα με το δρόμο των 15 χιλιομέτρων στη διαδρομή πλατεία – παραλία. Ολοι όσοι συμμετείχαν πήραν μετάλλια και διπλώματα, μιας και δεν υπήρχε χρονόμετρο. Το απόγευμα ακολούθησε στο «The Westin Resort» της Costa Navarino η ενδιαφέρουσα ημερίδα «Eat well – run well – live well», σχετικά με την παιδική παχυσαρκία και την καταπολέμησή της, μέσω της Μεσογειακής διατροφής και του υγιεινού τρόπου ζωής, Ομιλητές ήταν ο δρ. Δημοσθένης Παναγιωτάκος, καθηγητής Βιοστατιστικής – Επιδημιολογίας, κοσμήτορα Σχολής Επιστημών Υγείας & Αγωγής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, η δρ. Χριστίνα Χρυσοχόου, ιατρός – καρδιολόγος επιμελήτρια Α, Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής Ιατρικής Σχολής, Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Τουμπής πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, η κ. Ευθυμίου διευθύντρια του περιοδικού «Φόρμα», καθώς και ο Ντην Καρνάζης. Παράλληλα βραβεύτηκαν ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης και ο Σπύρος Γιαννιώτης. Την Κυριακή η δράση ξεκίνησε από το πρωί με τον ημιμαραθώνιο δρόμο, τα 1.000 μέτρα για παιδιά και το δρόμο των 5.000 μέτρων με αφετηρία και τερματισμό την Costa Navarino. Το «παρών» στις διαδρομές έδωσαν εκατοντάδες άτομα, μικροί και μεγάλοί και στο τέλος ανανέωσαν το ραντεβού για το 2015 με το τρίτο «Navarino Challenge» .

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη