google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΑΡΘΡΟ: και είπεν ο Διονυσος: φτιάξε και συ το κρασί σου!

ΑΡΘΡΟ: και είπεν ο Διονυσος: φτιάξε και συ το κρασί σου!

Διόνυσος σημαίνει γιος του Δία! (και της Σεμέλης). Δεν είναι από τους 12 Θεούς, δεν χρειάζεται, είναι ανώτερος! Και -όπως λέει η Μυθολογία- κάποτε θα ξεπεράσει ακόμα και τον πατέρα του τον Δία! Σαν να λέει πως όταν μάθουν οι άνθρωποι να χρησιμοποιούν σωστά το κρασί, το αλκοόλ, (και όλες τις ψυχοτρόπες ουσίες γενικότερα) τότε δεν θα έχουμε πια ανάγκη τους θεούς, τόσο ψηλά θα έχουμε ανεβεί ώστε να έχουμε για 'θεό' μόνο τον Διόνυσο. Είναι ένας εξαίρετος και διδακτικός μύθος. Η χριστιανική θρησκεία μας , επίσης, έχει σε εξαιρετική θέση τον οίνο. Οι καλόγεροι στο Αγιο Ορος πάντα πίνουν μαζί με το φαγητό τους και ένα ή 2 ποτηράκια κρασί. Γι αυτο και ζουν 95-100 χρόνια κατάμέσο όρο, τον υψηλότερο μέσο όρο ζωής σ όλη την ευρώπη, ίσως σε όλον τον κόσμο.
 Ενω η μουσουλμανικη θερησκεία απαγορεύει ρητά το αλκοόλ, που θα το απολαμβάνουν μόνον οι δίκαιοι στον άλλο κόσμο!, η δικιά μας θρησκεία που έχει επηροές από την αρχαία ελληνική, δίνει κρασί ακόμα και σε ένα βρέφος , όταν το πανε στον παπά να το μεταλάβουν! Πολύ προχωρημένη η θρησκεία μας σε μερικά θέματα... Αλλά ας πάμε στο θέμα μας: Ο θεός Διόνυσος από τον επάνω , κι από τον κάτω κόσμο, μας λέει πόσο εύκολο είναι ο καθένας να φτιάξει το κρασί του. Κάτι που θα έπρεπε να το είχαμε κάνει όλοι, και θα έπρεπε να ήταν βασικό μάθημα ήδη από το δημοτικό. Παίρνουμε ένα ώριμο σταφύλι, βγάζουμε τις ρόγες, τις ζουπάμε, και το σταφυλοζούμι το αφήνουμε λίγες ώρες μαζί με τις φλύδες για να πάρει χρώμα, ουσίες και άρωμα. Αυτό ήταν! Μετά το στίβουμε, και το ζουμί το βάζουμε σε ένα δοχείο, σε ένα μπουκάλι. Αυτό αυτομάτως μετά από λίγες ώρες αρχίζει να βράζει, και γίνεται σιγά-σιγά κρασί, οίνος. Σαν από θαύμα ο χυμός του σταφυλιού γίνεται μόνος του κρασί!!!. Δεν θέλει ούτε φάρμακα, ούτε ποσότητες, ούτε ειδικά μηχανήματα. Μπορεί ο καθένας να το κάνει μέσα σε λίγα λεπτά. Μπορεί ακόμα και να στίψει μια χούφτα ρόγες, και το ζουμί να το βάλει σε μια μινιατούρα του τσίπουρου.
Τόσο απλά, θα γίνει και αυτό κρασί. Τι σπουδάζουν τόσα χρόνια οι οινολόγοι και οι χημικοί όταν τα πράγματα είναι τόσο απλά!. Ο λόγος που βάζουν φάρμακα στο κρασί, είναι για να μην χαλάσει, όταν είναι μεγάλες οι ποσότητες, και όταν μετακινηθεί και κουνηθεί. Οποιος , όμως, φτιάξει το σπιτικό κρασί του, δεν χρειάζονται καθόλου φάρμακα, απλά λίγο ρεστίνι για να πάρει και άρωμα... Πάρε θάρρος, και ξεκίνα να κάνεις το πείραμα. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές στα σχολεία ας το δείξουν πως γίνεται στους μαθητές τους. Μακάρι κι άλλα προιόντα να ήταν τόσο απλά στην παραγωγή τους. Αντε, στην υγειά μας. Αντωνης Αντωνόπουλος, Κυπαρισσία

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη