google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Έκθεση Καλλιτεχνικής Βιβλιοδεσίας Παλαιός Νερόμυλος 1-9 Αυγούστου 2014

Έκθεση Καλλιτεχνικής Βιβλιοδεσίας Παλαιός Νερόμυλος 1-9 Αυγούστου 2014

Η ομάδα βιβλιοδεσίας Καλαμάτας σε συνεργασία με τα μέλη της ΑΡΑ Ελλάδας διοργανώνει έκθεση καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας στον Παλαιό Νερόμυλο στην Κυπαρισσία από την 1η έως και την 9ηΑυγούστου. 
Η βιβλιοδεσία είναι μια πολύ παλιά και ιδιαίτερη τέχνη και έχει δώσει μέχρι σήμερα εξαιρετικά έργα που αυξάνουν την αξία του βιβλίου. 
Στους σύγχρονους καιρούς που ζούμε είναι πολύ χρήσιμο και όμορφο να μαθαίνουμε και αν μπορούμε να υποστηρίζουμε τις παλιές αυτές τέχνες που έχουν αφήσει μνημειώδη έργα στο πέρασμα των αιώνων. 
Συμμετέχουν οι εξής επαγγελματίες και ερασιτέχνες βιβλιοδέτες (με αλφαβητική σειρά): Βασιλειάδου Ευθυμία, Βλάχου Βασιλική, Βόλγαρη Τούλη, Βρακά Άννα, Καρυδομάτης Στάθης, Λύτρα Αντιγόνη, Χαρατσή Αθηνά, Μιχελάκη Θάλεια, Μπαλογιάννης Γιώργος, Μπίζα Ευαγγελία, Νίκας Νίκος, Παναγιωταράς Ευάγγελος, Παπάζογλου Νίκη, Σινιόσογλου Αμαρυλλίς, Σωτηριάδου Μαρία, Τσιτούρα- Παρλαβάντζα Λίλη. Θα εκτεθεί επίσης ένα βιβλίο της αείμνηστης, πρώην προέδρου της ΑΡΑ, Κικής Δούσης.
Η έκθεση θα πλαισιωθεί με τις ακόλουθες παράλληλες εκδηλώσεις: 
(1) Το βράδυ του Σαββάτου, 2 Αυγούστου, θα μιλήσει στον Παλαιό Νερόμυλο ο Πρόεδρος της ΑΡΑ Ελλάδας και υπεύθυνος του Ιστορικού και Παλαιογραφικού Αρχείου του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΤΕ,  Αγαμέμνων Τσελίκας, με θέμα «Από το χειρόγραφο στο έντυπο».
 (2) Την Τετάρτη, 6 Αυγούστου, θα λάβει χώρα βιωματικό εργαστήρι για γονείς και παιδιά με θέμα την κατασκευή μολυβοθήκης από τον βιβλιοδέτη Στάθη Καρυδομάτη. 
Για πληροφορίες και συμμετοχές  στις εκδηλώσεις καλέστε τον Παλιό Νερόμυλο  στο τηλέφωνο 27610-25797 ή επισκεφθείτε το www.facebook.com/OPaliosNeromylos

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη