google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 «Μαϊμού» οι λίστες με τα μεταλλαγμένα της Greenpeace; EΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

«Μαϊμού» οι λίστες με τα μεταλλαγμένα της Greenpeace; EΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αγαπητέ kyparissiotis,
μετά τη θερμή τηλεφωνική μας επικοινωνία και εφ' όσον σας ενδιαφέρει η είδηση που δημοσιεύετε να είναι αληθινή και έγκυρη, διαβάστε τα παρακάτω, την αλήθεια των οποίων μπορείτε πάντα να διαπιστώσετε τηλεφωνώντας στα Γραφεία της Greenpeace, στα τηλέφωνα που αναφέρονται στο τέλος του άρθρου. 
Το θέμα αφορά την σχετική ανάρτηση υπό το κατωτέρω λινκ,
http://kyparissiotis.blogspot.gr/2014/06/greenpeace.html καθώς έχει δημοσιευθεί πλέον επίσημη ανακοίνωση για το ζήτημα στον τύπο όπως αναφέρεται παρακάτω και ιδού πως:
http://www.protothema.gr/environment/article/273756/maimoy-oi-listes-me-ta-metallagmena-ths-greenpeace/ Ελ. Τσ. εκπρόσωπος εταιρίας ζυμαρικών

ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΩΝ  της GREENPEACE (;;;)-Όλη η αλήθεια
Η GREENPEACE δηλώνει κατηγορηματικά ότι τα δημοσιεύματα των τελευταίων χρόνων ανά το διαδίκτυο που αναφέρονται σε λίστες δήθεν-μεταλλαγμένων τροφίμων είναι απάτη και ψηφιακή παραχάραξη με το λογότυπο της και δεν προέρχονται από αυτήν. Επίσης δηλώνει χαρακτηριστικά ότι τις διάφορες ανακοινώσεις και ενημερώσεις της προς το κοινό, τις αναρτά στην ιστοσελίδα της ή σε επώνυμες εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας και δεν τις στέλνει σε blogs υπό μορφή spams, δεν στέλνει chain mails ούτε τις αναρτά σε ανώνυμες πλατφόρμες τύπου slideshare, scribd κα.
Τα τελευταία χρόνια, πολλά  blogs, on line εφημερίδες και ιστοσελίδες, φιλοξένησαν κατά καιρούς τέτοιες λίστες,  καθώς έπεσαν στην παγίδα της παραπληροφόρησης. Μετά τις πρόσφατες όμως επίσημες διαψεύσεις της Greenpeace περί των δημοσιευμάτων αυτών, πλέον καμία επώνυμη ηλεκτρονική εφημερίδα, blog ή ιστοσελίδα δεν αναφέρεται σε τέτοιου είδους λίστες.
  Παρόλα αυτά, κάποια ακόμη ανώνυμα blogs συνεχίζουν να τις συντηρούν, προστατευμένα πίσω από την ανωνυμία τους. Ο λόγος προφανέστατος: κακόβουλη διασπορά ψευδών ειδήσεων προς εξυπηρέτηση ανταγωνιστικών  συμφερόντων μεταξύ των εταιρειών. Η διατήρηση των άρθρων αυτών, και η κατ’ έτος απαράλλαχτη επανάληψη τους, ενισχύει την άποψη ότι δημιουργοί και ενεργοί διακινητές τους, είναι ανταγωνιστικές εταιρείες που είτε στήνουν οι ίδιες τα blogs, είτε συντηρούν τα σχετικά δημοσιεύματα σε φιλικά προς αυτές προσκείμενα blogs, πληρώνοντας ή ότι άλλο.
Αξίζει να επισημανθεί ότι καθώς οι λίστες αυτές διακινούνται στο διαδίκτυο σε διάφορες ανώνυμες μορφές, όπως σε docs δια της αποστολής εκατοντάδων  chain mails, ανώνυμα pdfs, ανώνυμες διαδικτυακές πλατφόρμες, όπως scribd, slideshare κλπ. ο κάθε χρήστης και δημιουργός τους μπορεί να προσθαφαιρέσει εταιρείες κατά βούληση, όπως μπορεί να προσθέσει τίτλους ελκυστικούς προς τους αναγνώστες πχ. ΚΙΝΔΥΝΟΣ - ΘΑΝΑΤΟΣ στο τραπέζι μας, SOS, να επικολλήσει νεκροκεφαλές, ντοματούλες με σύριγγα, μήλα που δαγκώνουν, ντομάτες που κυοφορούν, παιδάκια ....μεταλλαγμένα και ότι άλλο μπορεί να επηρεάσει και πάντα με το ψηφιακώς παραχαραγμένο σήμα της Greenpeace.
Το θράσος ή η άγνοια ορισμένων είναι τέτοιο, που στο τέλος της λίστας επικολλούν και το πραγματικό link της Greenpeace ως δήθεν πηγή, ενώ όποιος το κλικάρει διαπιστώνει ότι δεν οδηγεί πουθενά, εφ’ όσον η Greenpeace δεν εκδίδει κανένα Οδηγό για μεταλλαγμένα συστατικά στα τρόφιμα και καμία σχετική λίστα, εδώ και 10 τουλάχιστον χρόνια. Ο λόγος είναι πως υπάρχει σε ισχύ ήδη από το 2003, σαφέστατη και αυστηρότατη Ευρωπαϊκή και Εθνική νομοθεσία που επιβάλλει τη σήμανση, μόνο στα προϊόντα που περιέχουν μεταλλαγμένα στα συστατικά τους. Tέτοια προϊόντα είναι όσα έχουν παράγωγα σόγιας μεταλλαγμένης πχ. λεκιθίνη, ή παράγωγα βαμβακιού (βαμβακέλαια) ή αραβόσιτου (καλαμποκέλαια). Χάρη στην υποχρεωτική σήμανση πλέον, μπορεί ο κάθε καταναλωτής να ενημερωθεί και αν το επιθυμεί να τα αποφύγει.
Από το 2003 και μετά, η Greenpeace ασχολείται μόνο με τα ζωικά προϊόντα, εφ’ όσον μετά από σχετικούς ελέγχους εντόπισε μεταλλαγμένα σε ζωοτροφές   μεγάλων γαλακτοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ενώ ως το 2010, εξέδωσε οδηγούς καταναλωτών μόνο για γαλακτοκομικά, αλλαντικά, πτηνοτροφικά και ιχθυοκομικά προϊόντα. Παράλληλα δραστηριοποιείται σε μια μεγάλη εκστρατεία ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης αγροτών και εταιρειών παραγωγής ζωικών προϊόντων, με στόχο την καλλιέργεια μη-μεταλλαγμένων ελληνικών κτηνοτροφικών φυτών όπως το λούπινο, το κουκί, το ρεβίθι και τη χρήση τους από τις ζωοτροφικές μονάδες, ως ζωοτροφή. Συγχρόνως κάνει μεγάλη προσπάθεια να καθιερωθεί και σήμανση για καθαρά ή μη από μεταλλαγμένα και στα ζωικά προϊόντα.
 Σήμερα η Greenpeace δεν εκδίδει κανένα οδηγό Καταναλωτών για τα μεταλλαγμένα, γι΄ αυτό και δεν υπάρχει κάτι ανάλογο στην ιστοσελίδα της, όπως επίσης επισημαίνει ότι όποια άλλη λίστα διακινείται στο διαδίκτυο δεν είναι δική της. Επισημαίνει επίσης ότι το μόνο επίσημο σημείο στο οποίο μπορεί να βρεθεί η θέση της είναι η επίσημη ιστοσελίδα της και βέβαια το γραφείο της στα τηλέφωνα 210 3840774-5

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη