google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΙΝ.ΚΑ : Το κύμα καύσωνα και το καλοκαίρι-Πως θα προστατευτούμε

ΙΝ.ΚΑ : Το κύμα καύσωνα και το καλοκαίρι-Πως θα προστατευτούμε

Η   εβδομάδα που έρχεται ,  σίγουρα θα μας   θυμίσει  με τον πιο ζεστό τρόπο, ότι  η  χώρα μας , έχει  ένα από τα θερμότερα κλίματα στον πλανήτη και σίγουρα  , μέχρι το Σαββατοκύριακο θα περάσει τον πήχυ των 40 βαθμών C .
Δυστυχώς οι απειλές που θέτει ο καύσωνας είναι πολλές και η υπερβολική ζέστη σε συνδυασμό με την υγρασία δημιουργεί  μια επίπονη διαδικασία για το ανθρώπινο σώμα .
Το Ινστιτούτο καταναλωτών Νομού Ηλείας σας προειδοποιεί και σας ενημερώνει ότι, για να μην «σκάσετε» από την ζέστη θα πρέπει να εφαρμόσετε τα παρακάτω  μέτρα προστασίας.
Τα μέτρα Προστασίας που συνιστά στους Πολίτες το ΙΝ.ΚΑ Νομού Ηλείας αναλυτικά  :
Ντυθείτε με ελαφριά και ανοιχτόχρωμα ρούχα . Πείτε όχι στα σκούρα ρούχα.
Προστατέψτε  κάθε εκατοστό επιδερμίδας που παραμένει εκτεθειμένο στον Ήλιο, με αντηλιακή κρέμα , καπέλο και γυαλιά ηλίου.
Κάντε το ίδιο για τα παιδιά σας.
Πιείτε νερό και μείνετε ενυδατωμένοι . Πίνετε άφθονο νερό και αποφύγετε τα ποτά με αλκοόλ ή καφεΐνη ,πολύ περισσότερο, όσοι από εσάς  επιδίδονται σε έντονη σωματική άσκηση.
Μην κάνετε άσκοπες μετακινήσεις .
Παραμείνετε σε κλιματιζόμενους χώρους ,ειδικά οι ηλικιωμένοι και όσοι έχουν βεβαρημένα  παθολογικά προβλήματα.
Τα λαχανικά και τα φρούτα αποτελούν την ιδανικότερη επιλογή σε τέτοιες περιόδους, ιδιαίτερα όταν αντικαθιστούν τα λιπαρά και βαριά σνακ ανάμεσα στα γεύματα.
Μην αποφεύγετε το αλάτι, διότι  δημιουργεί αίσθημα δίψας και μας ωθεί προς την κατανάλωση υγρών, τα οποία μας είναι απαραίτητα.
Πάντα, ωστόσο, καταναλώνουμε με μέτρο τα γεύματα μας. Να είναι  ελαφριά και συχνά γεύματα.
ΠΡΟΣΟΧΗ:   Δεν αφήνουμε ποτέ μέσα  σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο  στον Ήλιο, μικρά παιδιά η ηλικιωμένους .Λειτουργεί ως  «φονικός» ,  φούρνος  μικροκυμάτων.
Μην το παρακάνετε στην παραλία. Καλή η ηλιοθεραπεία αλλά  καλό είναι να αποφεύγονται οι μεσημεριανές ώρες.
Ξαπλώστε όπου υπάρχει σκιά, πάρκο, δροσερό αεράκι.
Επισκεφθείτε τους γονείς ή τους συγγενείς, που  διαμένουν σε χώρο χωρίς κλιματισμό και συγκαταλέγονται στο ευπαθέστερο τμήμα του πληθυσμού, ώστε να σιγουρευτείτε πως δεν έχουν πληγεί από τον καύσωνα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη