google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΑΚΗ ΚΑΤΣΙΒΕΛΑ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ 'ΞΕΚΙΝΑΜΕ'

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΑΚΗ ΚΑΤΣΙΒΕΛΑ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ 'ΞΕΚΙΝΑΜΕ'

Φίλες και φίλοι, Όταν ανακοίνωσα την πρόθεσή μου να συμμετάσχω στα κοινά του δήμου μας, έκανα κάλεσμα σε όσους έχουν διάθεση να δουλέψουν για το τόπο μας , σε όσους έχουν όραμα , σε όσους έχουν περίσσευμα ψυχής και σε όσους οι πλάτες τους αντέχουν φορτία, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι , οι ανάγκες είναι τεράστιες και η προσπάθεια θα είναι σκληρή διαρκής και επίπονη. Σήμερα, σε αυτό το πρώτο κάλεσμα, βλέπω ότι όλα αυτά περισσεύουν στο δήμο μας και γι’ αυτό σήμερα νιώθω πολύ ισχυρότερος και πιο αισιόδοξος. Επίσης, στο πρώτο κάλεσμά μου, είπα ότι το λίγο δεν ταιριάζει στην Τριφυλία και ίσως στενοχώρησα κάποιους φίλους μας. Αλλά για μας, σε αντίθεση με όλους τους άλλους, η Τριφυλία δεν είναι απλά ένας ευλογημένος τόπος που ζούμε και τον οποίον πρέπει να αναπτύξουμε και να υπηρετήσουμε. Για εμάς, η Τριφυλία είναι και τρόπος. Τρόπος ζωής και είναι αυτό, που μας κάνει να διαφέρουμε από όλους τους άλλους Μεσσήνιους και αυτό τον τρόπο και την ιδιότητα να είναι κανείς Τριφύλιος, οφείλουμε να διατηρήσουμε και να αναδείξουμε .
 Και στο Τριφυλιακό τρόπο το λίγο δεν ταιριάζει . Δεν σας κρύβω, ότι η απόφαση για την κάθοδό μου στις εκλογές, δεν ήταν ανώδυνη και δεν ήταν εύκολη . Από ό,τι βεβαίως ξέρετε, η ζωή μου ήταν αφιερωμένη στο χώρο της Υγείας και τον υπηρέτησα επίμονα, με συνέπεια και αφιερώθηκα σε αυτόν. Υπερίσχυσε όμως, η αγάπη μου και η αγωνία μου για το τόπο μας. Και αυτό κρατήστε το. Αν χθες το αξίωμα του Δημάρχου ή του δημοτικού συμβούλου ήταν ένας τίτλος ζωής, σήμερα έχουν αλλάξει όλα. Σήμερα μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα, ότι όσοι συμμετέχουν στα κοινά δέχονται μια μεγάλη πρόκληση και ένα χαρακτηριστικό: να αναζητούν τις ευθύνες . Σήμερα έχουμε την υποχρέωση να υπηρετούμε αναγκαιότητες και όχι ιδιοτέλειες . Και αυτό κάνουμε . Μπορεί από την πολιτική να είμαστε όλοι απογοητευμένοι, άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο, όμως, δεν υπάρχει και άλλη διεργασία για την επίλυση των τεράστιων προβλημάτων που υπάρχουν. Και γι’ αυτό συμμετέχουμε . Όρους πολιτικούς και κομματικούς συμμετοχής δεν θέσαμε, μυστικές συμφωνίες εξουσίας δεν κάναμε, το μοίρασμα θέσεων το αρνηθήκαμε και έτσι σήμερα είμαστε εδώ άνθρωποι όλων των χώρων σε μια πολυσυλλεκτική συγκέντρωση ελεύθερων πολιτών κατακτώντας δικαιωματικά την ιδιότητα του ανεξάρτητου συνδυασμού . Προσωπικά, δεν κρύφτηκα πίσω από το δάκτυλό μου και δεν προτίθεμαι να το κάνω και τώρα . Δεν ακολούθησα στην ζωή μου αυτό που συμφέρει . Έτσι, μέσα από αναγκαιότητες κοινές, ανησυχίες, όνειρα και ελπίδες γεννήθηκε ο συνδυασμός. Τριφυλία.
Ξεκινάμε . Φίλες και φίλοι, Η διοίκηση είναι μια σκυταλοδρομία που κάθε φορά κάποιος ή κάποιοι αναλαμβάνουν να κάνουν μια διαδρομή. Άλλος μικρότερη, άλλος μεγαλύτερη . Να δουλέψουν και να λύσουν προβλήματα . Να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν το μέλλον . Και κάποια στιγμή να παραδώσουν στους επόμενους την συνέχεια . Σε άλλους πάει πρίμα ο καιρός και σε άλλους όχι . Σε άλλους πέφτει ανηφόρα και σε άλλους κατηφόρα . Άλλοι αποδεικνύονται καλύτεροι άλλοι χειρότεροι . Στο σημερινό Δήμαρχο και σε μας, αντιστοιχεί μια διαδρομή ανηφορική και με κόντρα τον καιρό. Αλλά αυτό δεν μας πτοεί . Δε θα γυρίσουμε πίσω να καταγγείλουμε τι δεν έγινε μέχρι σήμερα και ποιος φταίει γι αυτό . Παρότι είναι πολύ βολικό και της εποχής, αλλά δεν ωφελεί και δεν θα το κάνουμε . Το βέβαιον είναι ότι εφ όσον οι πολίτες μας επιλέξουν, θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που έπρεπε να έχουν λυθεί από την δεκαετία του 80 και του 90, την εποχή που όπως λέει ο λαός δέναμε τα σκυλιά με τα λουκάνικα . Και δεν έγινε Έτσι, σήμερα ξανακαλούμαστε να μιλήσουμε για τα αυτονόητα, για πηγές νερού, για δίκτυα υδροδότησης, για αποχετεύσεις και βιολογικούς καθαρισμούς , για εθνικό οδικό δίκτυο, για δημοτικό δίκτυο, για αγροτικούς δρόμους, για Γενικό πολεοδομικό σχεδιασμό, για το δρόμο της Βάλτας , για το τουριστικό, για το Βρωμονέρι, για την καθαριότητα και ένα σωρό άλλα θέματα , αν θέλουμε να αναφερθούμε θεματολογικά στην ενότητα των Γαργαλιάνων. Και για αυτό είπαμε Ξεκινάμε . Πρέπει να μιλήσουμε να σχεδιάσουμε την ανάπτυξη του τόπου μας και έχουμε μείνει πολύ πίσω . Και άλλαξαν και οι καιροί . Πρέπει να συνδράμουμε, όλους τους σπουδαίους συμπολίτες μας, που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα και τις πρότυπες καλλιέργειες και να προωθήσουμε δράσεις προβολής . Πρέπει να φτιάξουμε τις υποδομές μας, να δημιουργήσουμε κατάλληλο περιβάλλον, να αναπτυχθούν οι υπηρεσίες του τουρισμού , να γίνουν και νέες μονάδες . Να προσελκύσουμε επισκέπτες, αλλά και νέους μόνιμους κατοίκους, για να ενισχυθεί η εμπορική οικονομική αλλά και η κοινωνική δραστηριότητα του Δήμου μας . Γιατί φθίνουμε και γινόμαστε λιγότεροι . Και για αυτό είπαμε ξεκινάμε. Πρέπει να μιλήσουμε για προβολή του τόπου μας. Να ξεπεράσουμε τα όρια της εσωστρέφειας, να γίνουμε γνωστοί, να ξεφύγουμε από το μαρασμό . Να δημιουργήσουμε δραστηριότητες λάμψης και προβολής για το τόπο μας, πολιτιστικές , οικολογικές , αθλητικές , επιστημονικές , φυσιολατρικές, ιστορικές . Να μιλήσουμε για εναλλακτικό τουρισμό, για καταδυτικό για αγροτουρισμό, για θρησκευτικό τουρισμό κ.α.
Πρέπει την υπόθεση του costa navarino να την κάνουμε δική μας υπόθεση , να γίνουμε οι προνομιακοί συνομιλητές , για να βρίσκουν δουλειά και τα δικά μας παιδιά και οι δικοί μας επαγγελματίες . Θέλουμε η ανάπτυξη να διατρέξει όλη την έκταση του Δήμου μας . Και για αυτό είπαμε ξεκινάμε. Πρέπει να κινητοποιήσουμε το σύνολο της κοινωνίας, για να γίνουμε όλοι καλύτεροι. Πρέπει να οργανώσουμε καλύτερα τις υπηρεσίες του Δήμου, για να παράγουμε έργο . Πρέπει να δώσουμε ουσιαστικό ρόλο και οικονομικές δυνατότητες στα τοπικά συμβούλια, για να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητά μας καλύτερα . Πρέπει να ασχοληθούμε και με τα μεγάλα και με τα μικρά με το ίδιο πάθος . Πρέπει να κάνουμε άλμα μεγαλύτερο από τη φθορά που ακυρώνει το τόπο μας . Και για αυτό είπαμε :
Ξεκινάμε. Εργαλεία μας θα είναι η γνώση , η θέληση , η επιμονή και η δουλειά . Πιο μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν . Πιστεύω σε όλους τους συνεργάτες μου, που με ενθουσιασμό στελεχώνουν αυτό το συνδυασμό . Τιμώ και όλους αυτούς που λόγω της εποχής, ήθελαν αλλά δεν μπόρεσαν να δραστηριοποιηθούν ενεργά, παρ΄ ότι το ήθελαν . Οι εκλογές δεν είναι πόλεμος και σε πολέμους ανόητους συνειδητά δε συμμετέχουμε . Σε λάσπες κατηγορίες και προσβολές επίσης δεν συμμετέχουμε , άλλωστε θα γινόμαστε λίγοι . Η προεκλογική μας συμπεριφορά θα είναι λιτή, ακριβώς όπως ταιριάζει στην εποχή μας. Λένε ότι οικολόγος είναι αυτός που φωνάζει ότι το ποτάμι είναι βρώμικο και εμείς λέμε ότι ο πραγματικός οικολόγος είναι αυτός που μπαίνει και καθαρίζει το ποτάμι . Αλλά και κατ επέκταση καλός πολιτικός είναι αυτός που λύνει τα προβλήματα .

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη