google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Εκδήλωση στα Φιλιατρά με επίνεντρο τα Αγροτικά!

Εκδήλωση στα Φιλιατρά με επίνεντρο τα Αγροτικά!

Την Παρασκευή 4 Απριλίου 2014 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη κατά σειρά εκδήλωση τηςΡ.Α.ΚΙ. Τριφυλίας στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο στα Φιλιατρά. Σκοπός της συνάντησης ήταν η συνδιαμόρφωση θέσεων για το πρόγραμμα όσον αφορά την Αγροτική πολιτική καθώς και τη στάση της Δημοτικής Αρχής στα Αγροτικά ζητήματα.
 
Τις εισηγήσεις ανέλαβαν ο Αριστοτέλης Καναβός από τα Φιλιατρά και ο Ηλίας Μπουντουβάς από τους Γαργαλιάνους. Την συζήτηση συντόνιζε ο Μπάμπης Καλογερόπουλος.
 

Κατά την εισήγησή του ο Αριστοτέλης Καναβός αναφέρθηκε στα θέματα των αγροτικών δρόμων, των κρατικών γεωτρήσεων, τους κινδύνους από την καύση του αγροτικού πλαστικού, την επαναλειτουργία του Αγροτικού Ινστιτούτου τονίζοντας τις έως τώρα ελλείψεις τόσο σε θέματα αντιμετώπισης ή εύρεσης λύσεων όσο και στην αποχή του Δήμου από τις πρωτοβουλίες των αγροτών εν γένει.
 
Ο Ηλίας Μπουντουβάς παρουσίασε την σημερινή εικόνα του αγροτικού τομέα στην Τριφυλία και τις αιτίες της τραγικής κατάστασης στην γεωργία. Αναφέρθηκε στα παραγόμενα προϊόντα σε τόνους στην περιοχή μας και το οικονομικό τους στάθμισμα. Τέλος τόνισε τις προτεραιότητες - προτάσεις και τις μάχες που δόθηκαν χωρίς τη συνεισφορά του Δήμου.
 
Στο τέλος των εισηγήσεων ο λόγος δόθηκε στον Επικεφαλής της Ρ.Α.ΚΙ. ΤριφυλίαςΓιώργο Θεοδωρακόπουλο ο οποίος απηύθυνε καλωσόρισμα και συνεχάρη τους εισηγητές και τα μέλη που εργάστηκαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. 

Μεταξύ άλλων είπε: 
"Με ενθουσιασμό έφυγα από την προηγούμενη Θεματική εκδήλωση στους Γαργαλιάνους, σήμερα φεύγω «ντοπαρισμένος». Η εξαιρετική δουλειά των εισηγητών- συνεργατών μου με τις ρεαλιστικές, ουσιαστικές αλλά και πρωτοπόρες ιδέες μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω. Τολμώ να πω προερχόμενος από τον εκπαιδευτικό χώρο ότι οι αγρότες απόψε μας παρέδωσαν σεμινάριο".

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη