google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Ο Ευστάθιος Ανδρινόπουλος σημείωσε πως στο πρόγραμμα του συνδυασμού του, με τους συνεργάτες του και συζητήσεις με τους φορείς έχουν συγκεκριμένες προτάσεις, ενώ καταγράφονται οι θέσεις των συλλόγων για να εμπλουτιστεί το πρόγραμμά του, τονίζοντας ότι «ως δημοτική Αρχή θα καταβάλλουν προσπάθειες για να ανταποκριθούν κατά τον καλύτερο τρόπο στις υποχρεώσεις που έχουν απέναντι στους συμπολίτες μας για να απαλύνουμε τον πόνο τους και να τους κάνουμε να έχουνε μία καλύτερη ζωή χωρίς να τους φορτώνουμε κι εμείς με επιπλέον χαράτσια. Ο κ. Ανδρινόπουλος τόνισε ότι απαιτούνται καθαριότητα, σήμανση, σύγχρονη ιστοσελίδα του δήμου, επάρκεια νερού που να είναι και ποιοτικά καλό, πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκθέσεις αγροτικών προϊόντων καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και συμμετοχή σε αντίστοιχες εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αγώνας για να μην υποβαθμιστούν ή κλείσουν το νοσοκομείο και τα Κ.Υ., Βιολογικοί Καθαρισμοί, εκμετάλλευση των κοινοτικών πόρων των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ΓΠΣ – ΣΧΟΟΑΠ, οδικό δίκτυο, ανάδειξη παραλιών, ορεινού όγκου, μνημείων, διαδρομών στη φύση κ.α. Ο Γιώργος Διαμάντης επεσήμανε ότι ο δήμος Τριφυλίας είναι πολυδύναμος και πολύμορφος και αφού αναφέρθηκε στις 4 ομάδες (οικονομική, τεχνική, νομική, αναπτυξιακή) του συνδυασμού του, με ειδικούς επιστήμονες και ανθρώπους της κοινωνίας, τόνισε πως από τις 15 μορφές εναλλακτικού τουρισμού οι 12 μπορούν να αναπτυχθούν στην Τριφυλίας και από τα 176 προγράμματα, μπορούν να αξιοποιηθούν τα 117 για την περίοδο 2014 – 2020, ενώ είπε να γίνει δημοψήφισμα για αυτονόμηση του δήμου!
Ο Γιώργος Θεοδωρακόπουλος (ΡΑΚΙ), τόνισε πως το όραμά του είναι να λειτουργήσουν συλλογικά και μέσα από τέτοιες συλλογικές διαδικασίες θα περνάνε όλα τα σοβαρά θέματα του δήμου. Ο Δήμος, τόνισε, είναι μεγάλος και έχει φυσικές ομορφιές. Χρειάζεται ο έλεγχος, η συμμετοχή των πολιτών, ο εθελοντισμός. Οι επαγγελματίες έχουν απαιτήσεις, αλλά και ο δήμος έχει απαιτήσεις. «Πληρώνουν όλοι;», ρώτησε. Ακόμη, αναφέρθηκε στα σκουπίδια και την ανακύκλωση που έχει σταματήσει.
Ο Παναγιώτης Κατσίβελας τόνισε πως, «εγώ προσωπικά, την ονειρεύομαι σαν μια Ριβιέρα (σ.σ. την Τριφυλία)! Την ελληνική Ριβιέρα. Βεβαίως δε γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Αυτό γίνεται μόνο με μεθοδολογία, με εργασία σκληρή, με όραμα, με οργάνωση. Να αφήσουμε παλιές εμπειρίες, να εγκαταλείψουμε τις νοοτροπίες οι οποίες δημιουργήσανε τα προβλήματα και να μπούμε σ’ ένα καινούργιο πνεύμα». Ακόμη αναφέρθηκε στο δημογραφικό πρόβλημα και ευσχήμως «άδειασε» την παρούσα και τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές και τους πολιτικούς της Μεσσηνίας λέγοντας πως «θέματα σέρνονται από τη δεκαετία του ’80!» και συμπλήρωσε πως στόχος είναι να εξυπηρετούν την καθημερινότητα με μεγαλύτερη συνέπεια και να δραστηριοποιηθούν διπλά για να κερδίσουν τις μεγάλες υποδομές. Επίσης, αναφέρθηκε στις δομές Υγείας που, όπως είπε, καμία δεν υποβαθμίζεται και δεν πρόκειται να κλείσει, αλλά ενισχύονται. Ο Σαράντος Κουκούμης εξαπέλυσε βέλη για τον «Καλλικράτη» που στόχο είχε να δώσει, να ξεπουλήσει τις δομές. Για το νοσοκομείο είπε ότι «αντέχει», αλλά είναι για κλείσιμο και ήδη υποβαθμίστηκε και είναι μια πληγή που ευθύνονται όσοι κυβέρνησαν και κάλεσε τους πολίτες να αποδώσουν την ευθύνη σε αυτούς στις εκλογές που έρχονται. Ακόμη αναφέρθηκε στην αγροτική ανάπτυξη, την κτηνοτροφία κ.α. ενώ συμπλήρωσε την περικοπή πόρων στους ΟΤΑ και δεσμεύτηκε για μείωση των τελών σε επαγγελματίες και αδύναμους οικονομικά.
Ο Σωτήρης Μπακούρος αναφέρθηκε στο διεκδικητικό πλαίσιο για τις υποδομές, για τους οδικούς άξονες, το αεροδρόμιο της Καλαμάτας και σημείωσε τα προβλήματα με τα σκουπίδια, το νερό, τον ηλεκτροφωτισμό κ.α. Επέρριψε ευθύνες στην απερχόμενη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας για την κατάσταση στο Δήμο και την καθημερινότητα των πολιτών και σημείωσε πως χρειάζεται σωστός προγραμματισμός και οι τοπικοί άρχοντες να μην είναι δέσμιοι του πολιτικού κόστους!

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη