google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΗΡΘΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΡΥΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ- ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ Η ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

ΗΡΘΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΡΥΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ- ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ Η ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

ΑΜΕΣΑ τρέχουν οι διαδικασίες για την δημοπράτηση του λιμανιού της Κυπαρισσίας καθώς εμφανίστηκε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο ενόψει της θερινής περιόδου. Καθώς ολοκληρώθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι της αποκατάστασης του λιμανιού, σήμερα Τρίτη έκανε την εμφάνισή του το πρώτο κρουαζιερόπλοιο 'Queen Ionian' ιταλικών συμφερόντων το οποίο θα δέσει βόρεια του λιμανιού στις 6 το απόγευμα κοντά στην περιοχή του Καρτελά σε βάθος 500 μέτρων,καθώς ο υφιστάμενος λιμενοβραχίονας δεν προσφέρει ασφαλή πρόσδεση.
ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ
Σε προτεραιότητα μπαίνει το έργο για την προστασία του προσήνεμου μώλου στην Κυπαρισσία, αφού τα προβλήματα με το λιμάνι παραμένουν αρκετά. Έτσι γρήγορα θα τρέξει η μελέτη αυτή με δημοπράτηση εντός του Απριλίου, ενώ δεύτερος στόχος είναι το μάστερ πλαν για την αξιοποίηση και τουριστικά της θαλάσσιας αυτής πύλης, με την προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων. Ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς μαζί με όλα τα στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών και τους υπεύθυνους του δήμου Τριφυλίας, έδωσαν συγκεκριμένες κατευθύνσεις για το πώς θα ξεπεραστούν τα σημαντικά προβλήματα που καταγράφονται άμεσα ενώ θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε η μελέτη να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη