google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Μεσσηνίας για τα τεκταινόμενα στην πλειοψηφηφία

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Μεσσηνίας για τα τεκταινόμενα στην πλειοψηφηφία

Τέσσερις περιφερειακοί σύμβουλοι της Μεσσηνίας συμφωνούν με τη στάση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και το αίτημά του να του παραδώσουν οι διαφωνούντες τις παραιτήσεις τους, ένας συμφωνεί με τις κινήσεις του κ. Αλευρά και ο έκτος μετακινείται πλέον ως υποψήφιος στο Δήμο Καλαμάτας και δεν επιθυμεί να πάρει μέρος στη διένεξη των τελευταίων ημερών.
Αυτές είναι οι θέσεις των 6 περιφερειακών συμβούλων της Μεσσηνίας από την παράταξη του κ. Τατούλη.
Το δε πολιτικό θερμόμετρο σε επίπεδο Περιφέρειας ανεβαίνει επικίνδυνα, καθώς μπορεί ο κ. Αλευράς να ανεξαρτητοποιήθηκε μαζί με τους κ.κ. Πουλά, Πουλοκέφαλο και Δέδε, όμως δεν παραιτήθηκε από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, στην οποία και παραμένει.
Ερωτώμενοι από το «Θάρρος» οι 6 σύμβουλοι του κ. Τατούλη απάντησαν:
 
Αργυράκης Ιωάννης: «Εγώ θα είχα παραιτηθεί»
«Όταν συνήλθε η περιφερειακή ομάδα στην Τρίπολη, ήμουν παρών. Έγινε μια ενημέρωση από τον κ. Τατούλη για όσα έγιναν στην εκτελεστική επιτροπή και ότι ζήτησε τις παραιτήσεις. Όλοι οι παρόντες συμφώνησαν με τον κ. Τατούλη. Εγώ δήλωσα παρών στη νέα περίοδο και θα συνεχίσω με το εγχείρημα της “Νέας Πελοποννησου”. Είμαστε σε θέση μάχης και προχωράμε στην αναμέτρηση αυτή, όπου ο λαός θα μας κρίνει, κυρίως, για την προοπτική που έχουμε.
Με καλύπτει το δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από την Περιφέρεια. Θεωρώ ότι η παραίτηση είναι μια πολιτική και προσωπική στάση του καθενός. Έρχονται στιγμές που ο καθένας παίρνει απόφαση ανάλογα με τη συνείδησή του, με αυτά που πιστεύει και κρίνεται από αυτό. Τα αυτοδιοικητικά μας ήθη δείχνουν ότι το δικαίωμα της κριτικής, της διαφωνίας και της αντίθετης  άποψης είναι αναφαίρετο. Όμως, έχουμε δει ότι, όταν ένας πρωθυπουργός διαφωνεί με τον υπουργό του ή ο δήμαρχος με τον αντιδήμαρχό του, μπορεί να μην προβλέπεται πουθενά θεσμικά αντιδικία μεταξύ τους, αλλά συνήθως ο υπουργός ή ο αντιδήμαρχος παραιτείται. Το ίδιο ισχύει και για την Περιφέρεια. Όταν υπάρχει ξεκάθαρα διαφορετική προσέγγιση, το αυτονόητο είναι η παραίτηση του αντιπεριφερειάρχη.
Εγώ, αν ήμουν αντιπεριφερειάρχης και διαπίστωνα ότι δεν μπορώ να συνεχίσω, θα παρέδιδα τη θεσμική ιδιότητα και θα έφευγα. Πιστεύω ότι η παραίτηση ή μη παραίτηση κάποιου κρίνεται από τον κόσμο.
Να μη μεταφέρουμε, όμως, τις όποιες προσωπικές μας αντιπαραθέσεις στο θεσμό, που πρέπει να συνεχίσει να παράγει έργο».
 
 
Μπακούρος Γιώργος: «Πιστεύω ότι θα πρυτανεύσει η λογική»
«Υπόλογος είναι ο ίδιος ο κ. Αλευράς. Σε συνάντηση που είχαμε με τον περιφερειάρχη σε ένα εξαιρετικό κλίμα, ομόφωνα είπαμε ότι, αφού διαφοροποιήθηκαν, είναι αυτονόητο να παραιτηθούν από τις θέσεις τους, ώστε να προχωρήσουμε στο έργο που έχουμε αναλάβει. Είναι, βέβαια, θέμα που αφορά και στους 4, όχι μόνο τον κ. Αλευρά.
Το αυτονόητο είναι ότι σε οποιοδήποτε επίπεδο, είτε αυτοδιοικητικό είτε της κεντρικής πολιτικής σκηνής, όταν διαφοροποιείται κάποιος, παραιτείται. Είναι μια πράξη που συνηθίζεται και απορώ πώς δεν το έκαναν οι συγκεκριμένοι.
Ακούω να λένε ότι η παράταξη διχοτομήθηκε, όμως στη συνάντηση της Πέμπτης με την πλειοψηφία, το επίπεδο ήταν υψηλότατο και μιλήσαμε για όλα τα θέματα που μας αφορούσαν. Είμαστε 22 παρόντες και 7 που είχαν κάνει δήλωση και έδειξαν ότι είναι μαζί μας. Έλειπαν μόνο όσοι διαφοροποιήθηκαν. Για εμάς το πιο ουσιαστικό είναι να ολοκληρώσουμε το έργο που μας έχουν εμπιστευτεί οι Πελοποννήσιοι. Πιστεύω ότι θα πρυτανεύσει η λογική και, τελικά, θα λυθούν τα ζητήματα αυτά».
 
Μπαρούνης Νίκος: «Προτιμώ να μην πάρω θέση στη διένεξη»
«Είμαι σε πολύ μεγάλη δυσκολία με όλα αυτά που συμβαίνουν. Εγώ έχω αποσυρθεί από υποψήφιος του κ. Τατούλη και θα είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας με τον κ. Νίκα. Προτιμώ να μην πάρω θέση σε αυτή τη διένεξη».
 
Ξηρογιάννης Σταύρος: «Το καλύτερο είναι ένα βελούδινο διαζύγιο»
«Συμφωνώ με αυτά που είπε ο κ. Τατούλης. Τη στιγμή που κάποιος δε συμφωνεί με την παράταξη,  λόγω ευθιξίας λέει “κύριοι, διαφωνώ και φεύγω”.
Αν διαφωνούσα θα έλεγα “κε Τατούλη, μέχρι τώρα πηγαίναμε καλά, αλλά τώρα οι δρόμοι μας χωρίζουν. Αυτό είναι και συμφέρον πολιτικά, γιατί ο κ. Αλευράς είναι πολιτικό πρόσωπο. Το καλύτερο είναι ένα βελούδινο διαζύγιο»
 
Σταυριανόπουλος Θεόδωρος: «Και οι αντιπεριφερειάρχες μπορούν να κατηγορηθούν»
«Οι αγαπητοί συνάδελφοι κατηγόρησαν δύο μήνες πριν από τις εκλογές τον κ. Τατούλη για εγωκεντρισμό, αλαζονισμό και καθεστωτική νοοτροπία. Γιατί ένα ή δύο  χρόνια πριν και ενώ υπήρχαν τεράστια πράσινα νούμερα, τόσο σε περιφερειακούς συμβούλους στην ομάδα μας όσο και στην Εκτελεστική Επιτροπή, δεν είχαν εκδηλώσει αυτές τις κατηγορίες κατά του περιφερειάρχη, συγκαλώντας κάποια στιγμή την κομματική παράταξη; Οι πληροφορίες, όμως, λένε ότι και οι αντιπεριφερειάρχες μπορούν να κατηγορηθούν με αυτά που κατηγορούν, διότι σπάνια συγκάλεσαν τους περιφερειακούς συμβούλους σε διαβούλευση.
Εκτιμώ ότι η κομματική πυξίδα αυτή τη φορά έχει χαλάσει και δεν μπορεί να προσανατολισθεί. Διακρίνουμε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου να υπάρχει ένα άλλο ΠΑΣΟΚ, διαφορετικά προσανατολισμένο από το κεντρικό.
Η Πελοπόννησος φημίζεται κατά το παρελθόν για επαναστάσεις. Ίσως ιστορικά από αυτό να επηρεάσθηκαν οι συνάδελφοι. Πίσω, όμως, από τη καταγγελία και την ένστασή τους, διακρίνω και τη σκιά της θεσιθηρίας να επαναστατεί. Το παράδοξο της ταχύτητας λέει ότι δε φτάνει πρώτος αυτός που πάει πιο γρήγορα, αλλά αυτός που ξέρει πού πάει. Οι εκ των υστέρων αντιπαραθέσεις δεν ωφελούν σε τίποτα. Το μόνο που κάνουν είναι να προσθέτουν ρυτίδες στην Αυτοδιοίκηση και στο παρακμιακό τοπίο της πολιτικής. Γι’ αυτό το διαζύγιο ας είναι βελούδινο. Επίσης, οι συνάδελφοι καλό είναι να γνωρίζουν ότι η σιωπή πολλές φορές είναι πιο δυνατή από την κραυγή».
 
Τσαπόγας Κώστας: «Δε συμφωνώ με τον κ. Τατούλη»
«Δε συμφωνώ με τον κ. Τατούλη. Ο κ. Τατούλης έχει την άποψή του κι εμείς τη δική μας. Ο κ. Αλευράς είναι αυτός που θα αποφασίσει τι θα κάνει. Ο κ. Τατούλης βγήκε με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Τώρα που συνεργάζεται με τη Δεξιά, δεν έχει κανέναν λόγο να επιβάλει τις απόψεις του. Αν το ΠΑΣΟΚ δώσει στήριξη στον κ. Τατούλη, τότε κατά την άποψή μου ο κ. Αλευράς υποχρεούται να παραιτηθεί». 

Της Βίκυς Βετουλάκη Θάρρος

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη