ΟΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ χωρίς εντάσεις η Οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας με αιχμή του δόρατος τις απευθείας αναθέσεις έργων για τις οποίες διατυπώθηκαν αρκετές απόψεις αλλά και σχολιάστηκαν δεόντως. Σε ότι αφορά τα 3 πρώτα θέματα για την έγκριση δαπάνης, πίστωσης και απευθείας ανάθεση του έργου για την Επέκταση δικτύων ομβρίων και ύδρευσης Δ.Ε. Αετού και την δημοτική οδοποιία Καλονερού αποφασίστηκε η αναβολή ομόφωνα των θεμάτων αλλά και η υποβολή περισσότερων προσφορών από αναδόχους. Βέβαια το οξύμωρο θέμα που προξένησε εντύπωση ήταν ότι δημοτικός σύμβουλος ήρθε να υποβάλλει προσφορά για τον...αδερφό του στα εν λόγω έργα ο οποίος εντελώς τυχαία έχει διατελέσει και πρώην αυτοδιοικητικός! Αν μη τι άλλο νόμιμο είναι αλλά δεν ξέρουμε αν είναι και σωστό!
Σε ότι αφορά άλλες αποφάσεις κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η αντιπλημμυρική προστασία Τριπύλας καθώς το έργο έχει εκπληρωθεί, ο πρόχειρος διαγωνισμός για την επέκταση δικτύου λυμάτων Φιλιατρών όπως ομοίως και η επέκταση με βελτίωση του δικτύου ομβρίων στα Φιλιατρά. 
Σε ότι αφορά την δημοπρασία για παραχώρηση αιγιαλού και λειτουργία καντίνας αποφασίστηκε στις 8 Απριλίου να διεξαχθούν οι δημοπρασίες για τις ξαπλώστρες και καντίνες σε περιοχές νότια της Τριφυλίας από το Βρωμονέρι ως τα Φιλιατρά ενώ για την βόρεια περιφέρεια αναμένεται η απόφαση για την ζώνη Natura από το ΥΠΕΚΑ και την αδειοδότηση σε αρχαιολογικούς χώρους. Ωστόσο οι ξαπλώστρες σε περιοχές αιγιαλού που επιτρέπονται θα δημοπρατηθούν ως το Πάσχα.Τέλος ορίστηκε δικηγόρος για την προσφυγή πολίτη που θα εξετάσει την καταβολή αποζημίωσης λόγω φθοράς οδοστρώματος στην πόλη μετά από μήνυση που έχει υποβληθεί
Share on Google Plus

About kyparissiotis