google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Το χρυσάφι της Μεσσηνίας πάνε να το κάνουν...ξύδι...

Το χρυσάφι της Μεσσηνίας πάνε να το κάνουν...ξύδι...

"Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η πρόταση του ΟΟΣΑ που συζητείται έντονα αυτές τις ημέρες, για την "νόμιμη νοθεία" του ελαιόλαδου. Δηλαδή να επιτραπεί η κυκλοφορία μειγμάτων ελαιόλαδου με σπορέλαιο. Το σύνολο των συνεταιριστικών οργανώσεων και αγροτικών φορέων, βουλευτές ακόμη και από τα κυβερνητικά κόμματα και ειδικοί εκφράζουν την κατηγορηματική τους αντίθεση με ένα τέτοιο μέτρο που αντιστρατεύεται τα συμφέροντα των Ελλήνων παραγωγών και της αγροτικής οικονομίας. Εντύπωση κάνει το γεγονός ότι η συζήτηση αυτή εξελίσσεται και το μέτρο προωθείται από το υπουργείο Ανάπτυξης, όταν στη θέση του πρωθυπουργού βρίσκεται ο μεσσηνιακής καταγωγής Αντώνης Σαμαράς. Από όλες τις πλευρές υπενθυμίζεται ότι δίνεται μάχη για να προστατευτεί και να αναβαθμιστεί η ποιότητα του προϊόντος, ως προϋπόθεση και αιχμή του εξαγωγικού δόρατος, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν κληθεί να πατάξουν τη νοθεία που είναι καταστροφική και για την κατανάλωση αλλά και για το όνομα του ελληνικού ελαιόλαδου.
Η πρόταση του ΟΟΣΑ -στη μελέτη που πληρώθηκε με 930.000 ευρώ από το κράτος- προωθεί εμφανώς τα συμφέροντα των βιομηχανιών σπορέλαιων στο όνομα της "ποικιλίας στο ράφι" και της "μικρότερης τιμής", σε βάρος του ελαιόλαδου. Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση φλερτάρει με αυτή την ιδέα, δεν κάνει απολύτως τίποτε για να καθιερωθεί η υποχρεωτική χρήση μη επαναγεμιζόμενων συσκευασιών ελαιόλαδου στα πάσης φύσεως καταστήματα εστίασης. Κάτι το οποίο έχουν καθιερώσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο όλες οι άλλες μεσογειακές χώρες, και μάλιστα στην Ισπανία εν μέσω ισχυρών αντιδράσεων. Σύμφωνα με το olivenews.gr, «"όχι" στα μίγματα ελαιολάδου-σπορέλαιων στην Ελλάδα, που προτείνει ο ΟΟΣΑ, λέει ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Ομάδας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελιά και τα Προϊόντα της, Ισπανός Rafael Sánchez de Puerta. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη