google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Καρναβάλι των Φούληδων την Κυριακή!

Καρναβάλι των Φούληδων την Κυριακή!

Το θεσμοθετημένο, πια, ξακουστό Καρναβάλι των Φούληδων θα πραγματοποιηθεί και φέτος, την Κυριακή το απόγευμα στα Φιλιατρά, με την πόλη να αποτελεί την έδρα της χαράς, του κεφιού, του τρελού ξεφαντώματος της Αποκριάς! Το Καρναβάλι των Φούληδων, μάλιστα, διοργανώνεται για 12η συνεχή χρονιά και, παρά την κρίση που μαστίζει την κοινωνία και τα προβλήματα που ταλανίζουν τους πολίτες, κάθε χρόνο γίνεται καλύτερο και μεγαλύτερο. Φέτος, μάλιστα, αναμένεται η κοσμοσυρροή να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο! Άλλωστε, είναι η κεντρική αποκριάτικη εκδήλωση στην Τριφυλία, παράλληλα βέβαια με άλλες που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ή θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο από συλλόγους και τοπικούς φορείς.
Για το Καρναβάλι των Φούληδων παραχώρησαν χθες το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας και η υπεύθυνη συντονισμού της επιτροπής για τη διοργάνωση του καρναβαλιού, δημοτική σύμβουλος Βιβή Παντελάκη. Ο κ. Κόλλιας είπε: «Είναι η 12η χρονιά φέτος που διοργανώνεται το Καρναβάλι των Φιλιατρών, το γνωστό Καρναβάλι των Φούληδων! Για άλλη μια φορά θα διευκρινίσω τη λέξη Φούλης. Προέρχεται από το αδερφούλης, είναι υποκοριστικό αυτής της πολύ αγαπησιάρικης λέξης, που υποδηλώνει συναδέλφωση, αδελφική φιλία, αδελφική συνύπαρξη και όχι κάτι άλλο. Είναι, λοιπόν, η 12η χρονιά που διοργανώνεται στα Φιλιατρά. Θα μπορούσα να πω ότι και για το Δήμο Τριφυλίας είναι η κεντρική αποκριάτικη καρναβαλική εκδήλωση, η οποία υποστηρίζεται από χορηγούς και επαγγελματίες της περιοχής, χωρίς ο Δήμος να βγάνει από το ταμείο του ούτε ένα ευρώ! Στηρίζει ηθικά την προσπάθεια και η Δημοτική Αρχή είναι παρούσα στη διοργάνωσή του. Βεβαίως, καρναβαλικές εκδηλώσεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και θα πραγματοποιηθούν και αυτό το Σαββατοκύριακο σε άλλες Δημοτικές Ενότητες, με πρωτοβουλίες των συλλόγων της κάθε πόλης και των Δημοτικών Ενοτήτων. Επαναλαμβάνω, όμως ότι, η κεντρική καρναβαλική εκδήλωση του Δήμου Τριφυλίας, από παράδοση εδώ και 12 χρόνια, εξακολουθεί να είναι το Καρναβάλι των Φούληδων στα Φιλιατρά! Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια. Σε καιρούς δύσκολους που ο κόσμος έχει ανάγκη από χαμόγελο, από ξεφάντωμα, από χαρά, αυτού του είδους οι εκδηλώσεις δημιουργούν ένα σταθερό υπόβαθρο αυτής της προσδοκίας των ανθρώπων. Η Επιτροπή που έχει συγκροτηθεί στη Δ.Ε. Φιλιατρών και αποτελείται κυρίως και πρωτίστως από τους δημοτικούς συμβούλους της Δ.Ε. Φιλιατρών, αλλά και από στελέχη των κοινωνικών φορέων, θα δώσει και φέτος τον καλύτερό της εαυτό, ώστε η διασκέδαση το απόγευμα της Κυριακής στην κεντρική πλατεία Φιλιατρών να είναι ένα πραγματικό ξεφάντωμα!». Ο κ. Κόλλιας επισήμανε ακόμη πως «η Δημοτική Αρχή αγκαλιάζει όλες τις προσπάθειες που έχουν να κάνουν με το καρναβάλι και τα σχετικά ζητήματα, π.χ. είχαμε ωραίες εκδηλώσεις την Τσικνοπέμπτη στην πλατεία των Γαργαλιάνων, στην Πάνω Πόλη Κυπαρισσίας, σε άλλες πόλεις, όπου η Δημοτική Αρχή ήταν παρούσα, θέλοντας μ’ αυτό τον τρόπο να υποδηλώσει την αξία των διοργανωτών αυτών των εκδηλώσεων.
Τα καρναβαλικά δρώμενα συνεχίζονται και στους Γαργαλιάνους και στην Πάνω Πόλη Κυπαρισσίας και σε άλλες πόλεις και τοπικές κοινότητες, υπήρχαν οι Μπαρμπούτες στα Φιλιατρά κ.ο.κ. Εμείς στηρίζουμε κάθε εκδήλωση κεφιού, σε όποιο σημείο της Τριφυλίας και να γίνει!». Με τη σειρά της, η κα Παντελάκη τόνισε: «Είναι το 12ο Καρναβάλι των Φούληδων. Το κληρονόμησε ο Δήμος Τριφυλίας ως την κεντρικότερη αποκριάτικη εκδήλωσή του. Οργανώνεται από τους δημοτικούς συμβούλους της Δ.Ε. Φιλιατρών και σε αυτό συμμετέχουν οι σύλλογοι και οι φορείς της πόλης. Στηρίζεται οικονομικά αποκλειστικά σε χορηγίες επαγγελματιών, συλλόγων, με πρώτη τη μεγάλη χορηγία της “Costa Navarino”, η οποία μας παρέχει τα ηχητικά.
tharrosnews

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη