google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Aπό τους Γαργαλιάνους στην Κοπεγχάγη | Ελλάς Ελλήνων Διεθνών!

Aπό τους Γαργαλιάνους στην Κοπεγχάγη | Ελλάς Ελλήνων Διεθνών!

Ανασκευάζοντας το μύθο που θέλει να είναι πικρό το ψωμί της ξενιτιάς, εννιά Έλληνες που δρουν στο εξωτερικό έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν πως το 2014 θα είναι μια καλή χρονιά. Ένας από αυτούς είναι ο δικός μας, Κώστας Πουλόπουλος με καταγωγή από τους Γαργαλιάνους. Δυναμικά περιβάλλοντα που αναδύονται μέσα από εμβληματικές γεωμετρικές χαράξεις, αφηγηματικά τοπία που συνδυάζουν την πολυπολιτισμικότητα με τον κριτικό τοπικισμό, κοινωνική ευαισθησία που συνομιλεί με μια νέα αρχιτεκτονική πραγματικότητα η οποία βασίζεται στην έμπνευση είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία εκείνα που συνθέτουν το έργο του Κώστα Πουλόπουλου.
Γεννημένος το 1978 στην Αθήνα, με σπουδές αρχιτεκτονικής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο στο εργαστήριο αρχιτεκτονικής του Chiba Manabu, σήμερα εργάζεται ως senior design architect στους Henning Larsen Architects στην Κοπεγχάγη, ένα γραφείο με διεθνή εμβέλεια, όπου ο ρόλος του στην ανάπτυξη προτάσεων για αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς τού έχει χαρίσει πολλά πρώτα βραβεία. Το έργο του «CultureScapes», σε συνεργασία με τους HLA, εκτέθηκε πρόσφατα στην έκθεση Made In Greece, στο Χάρβαρντ και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Βοστώνη, ενώ το προσωπικό του πρότζεκτ «Dunes/Caves» δημοσιεύτηκε ως δεύτερο βραβείο στο κυπριακό περίπτερο στην Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας το 2008. - Τζίνα Σωτηροπούλου με πληροφορίες από το athensvoice

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη