google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Από τα 2 ευρώ το στρέμμα η φορολόγηση των καλλιεργούμενων αγροτεμαχίων

Από τα 2 ευρώ το στρέμμα η φορολόγηση των καλλιεργούμενων αγροτεμαχίων

Με αφετηρία τα 2 ευρώ το στρέμμα κλιμακώνεται η φορολόγηση των καλλιεργούμενων αγροτεμαχίων, ανεξαρτήτως της επαγγελματικής ιδιότητας των ιδιοκτητών, στο νομοσχέδιο για τον φόρο ακινήτων που κατατέθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, το βράδυ της Πέμπτης 12 Δεκεμβρίου στη Βουλή. Ο βασικός φόρος ανεβαίνει στα 2,2 ευρώ το στρέμμα στην περίπτωση που το αγροτεμάχιο αρδεύεται, καθώς ορίζεται Συντελεστής Άρδευσης ίσος με 1,1.
Εάν πρόκειται για βοσκότοπο, ο φόρος μειώνεται στο μισό αφού εφαρμόζεται Συντελεστής Χρήσης 0,5. Πιο συγκεκριμένα, για τα αγροτεμάχια ο φόρος προκύπτει από το Βασικό Συντελεστή Φορολογίας που καθορίζεται σε 0,001 του ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο (1 ευρώ ανά στρέμμα) με την εφαρμογή των συντελεστών θέσης, χρήσης, άρδευσης, απαλλοτρίωσης και του συντελεστή ύπαρξης κατοικίας, κατά περίπτωση:
-Συντελεστής Θέσης (ΣΘ): Εξαρτάται από τη γεωγραφική περιοχή όπου ανήκει το αγροτεμάχια και διαμορφώνεται από 1 έως 3. -Συντελεστής Χρήσης (ΣΧ): Για τα αγροτεμάχια που «φιλοξενούν» καλλιέργειες ορίζεται σε 2, για τους βοσκότοπους 0,5 και για δασική έκταση 0,1. -Σε περίπτωση που η έκταση τελεί υπό απαλλοτρίωση, εφαρμόζεται συντελεστής απαλλοτρίωσης (ΣΑπ) που ισούται με 0,75 (δηλαδή ο φόρος μειώνεται 25%). -Αν υπάρχει κατοικία, εφαρμόζεται ο Συντελεστής Κατοικίας (ΣΚ) που ισούται με 5, δηλαδή ο φόρος πενταπλασιάζεται.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη