google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Χωρίς φορολογική ενημερότητα για 10 έτη όσοι δεν μπορούν να εξοφλήσουν τα χρέη τους

Χωρίς φορολογική ενημερότητα για 10 έτη όσοι δεν μπορούν να εξοφλήσουν τα χρέη τους

Επί δικαίων και αδίκων θα πέφτει ο «πέλεκυς» του υπουργείου Οικονομικών, καθώς κατά τη διαδικασία του «ξεσκαρταρίσματος» των οφειλών προς το Δημόσιο, θα καταδικάζει σε οικονομικό «θάνατο», όσους αποδεδειγμένα δεν θα μπορούν να εξοφλούν τα χρέη τους. Οπως προκύπτει από την Απόφαση που υπογράφει ο Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων, σε όσες περιπτώσεις θα προκύπτει κατόπιν εξαντλητικού ελέγχου, ότι η οφειλή είναι ανεπίδεκτη είσπραξης, επειδή δεν υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία (κινητή ή ακίνητη περιουσία) είτε του υπόχρεου είτε των συνυπόχρεων, τότε η οφειλή θα καταχωρείται στο Βιβλίο των ανεπίδεκτων είσπραξης και θα παραμένει εκεί για 10 χρόνια.
Όμως μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα ο οφειλέτης ΔΕΝ θα μπορεί να λαμβάνει φορολογική ενημερότητα, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι ακόμα κι αν βρει ιδιωτικά κεφάλαια για να κάνει μια νέα αρχή, έτσι ώστε να μπορέσει να εξοφλήσει και τα χρέη του προς το Δημόσιο, το υπουργείο Οικονομικών του το απαγορεύει για μια ολόκληρη δεκαετία! Όπως παραδέχονται στελέχη του υπουργείου, το πρόβλημα είναι ότι στην ελληνική νομοθεσία δεν υπάρχει διαδικασία πτώχευσης για φυσικά πρόσωπα όπως π.χ. στις ΗΠΑ, έτσι πολύ απλά ακόμα κι αν κάποιος είχε θεωρητικά μια ευκαιρία να σταθεί εκ νέου στα πόδια του, το υπουργείο Οικονομικών τον βάζει στον «πάγο» για μια δεκαετία.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη