google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Εκθεση σοκ του ΟΟΣΑ -Oι τιμές δεν πέφτουν εξαιτίας αναχρονιστικών διατάξεων

Εκθεση σοκ του ΟΟΣΑ -Oι τιμές δεν πέφτουν εξαιτίας αναχρονιστικών διατάξεων

Ούτε μία, ούτε δύο. Πεντακόσιες πενήντα πέντε αναχρονιστικές διατάξεις είναι ο λόγος που δεν πέφτουν οι τιμές βασικών προϊόντων, όπως το ψωμί, το γάλα, τα φάρμακα και τα καύσιμα. Αυτό αποκαλύπτει η έκθεση σοκ του ΟΟΣΑ. Την έκθεση με τους νομοθετικούς προορισμούς, που κρατούν ψηλά τις τιμές στην ελληνική αγορά ακόμη και μέσα στην κρίση, δημοσιεύει η «Καθημερινή».
Εξαιτίας των διατάξεων, που δεν επιτρέπουν να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός, ουσιαστικά βρίσκονται υπό καθεστώς «ομηρίας» οι τιμές για το ψωμί, το γάλα, τα απορρυπαντικά, τα φάρμακα, τα καύσιμα, τα βιβλία και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Οπως αναφέρει η «Καθημερινή», ο Κωστής Χατζηδάκης θα έχει τις επόμενες ημέρες στα χέρια του το τελικό κείμενο της έκθεσης. Σε αυτή θα βασιστεί ο νόμος που θα κατατεθεί άμεσα από τον υπουργό Ανάπτυξης, για την κατάργηση του συνόλου των εμποδίων για την ομαλή λειτουργία της αγοράς. Η «σκούπα» θα ξεκινάει από τις τιμές, θα περνάει από τις υπηρεσίες και θα φτάνει, για παράδειγμα, έως την κατάργηση όλων των τελών και των εισφορών υπέρ τρίτων. Υπολογίζεται ότι το άμεσο όφελος από αυτήν την κίνηση θα φτάσει στα 5 δισ. ευρώ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη