google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Επίδοξοι Δήμαρχοι φουλάρουν για τις εκλογές στο Δήμο Τριφλυίας

Επίδοξοι Δήμαρχοι φουλάρουν για τις εκλογές στο Δήμο Τριφλυίας

Στη Μεσσηνία η μάχη των μαχών θα δοθεί στο δήμο Τριφυλίας όπου το τοπίο είναι αρκετά ρευστό και γίνεται ακόμη ρευστότερο αν εφαρμοστεί το σύστημα με τις δυο λίστες, τη λίστα των δημάρχων και τη λίστα των δημοτικών συμβούλων. 
Μη ξεχνάμε ότι στο δήμο αυτό υπάρχει μια έντονη «αντιπαράθεση» ανάμεσα σε τρεις πόλους που έχουν στον πυρήνα τους τοπικίστικα στοιχεία. Μιλάμε για τον πόλο των Φιλιατρών, των Γαργαλιάνων και της Κυπαρισσίας. Μια ιστορία που έρχεται από την περίοδο της συνένωσης των καποδιστριακών δήμων στον ενιαίο δήμο Τριφυλίας που έγινε χωρίς ευρύτερες συνενέσεις.
Το δήμο θα διεκδικήσει και πάλι ο νυν δήμαρχος Κώστας Κόλλιας. Πολλοί πιστεύουν ότι τα εσωπαραταξιακά προβλήματα που αντιμετωπίζει, ιδιαίτερα μετά την αποχώρηση από το συνδυασμό του πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Γιάννη Καλκαβούρα που εκπροσωπούσε τους Γαργαλιάνους, τον έχουν αποδυναμώσει. Ο ίδιος στους κύκλους του ισχυρίζεται ότι τα προβλήματα θα υποχωρήσουν και ότι έχει κάνει νέα ανοίγματα που θα δώσουν καρπούς σε λίγους μήνες. Παλιός συνδικαλιστής του δημοσίου ο Κώστας Κόλλιας έχει δώσει μάχες και μάχες και ευελπιστεί σε μια νέα επανεκλογή.
Το πρώτο ερώτημα που μπαίνει είναι τι θα κάνει ο Γιάννης Καλκαβούρας αφού πολλοί φίλοι του τον προτρέπουν να μπει μπροστά και να διεκδικήσει το δήμο. Μόνο έτσι, κατ΄ αυτούς, θα έχει συνέχεια σοβαρή η ρήξη του με τον νυν δήμαρχο. Ο ίδιος εργάζεται ακατάπαυστα και συστηματικά χωρίς μέχρι σήμερα να έχει ξεδιπλώσει τις προθέσεις του. Αποφεύγει κάθε δήλωση για το θέμα αυτό.
Προβλήματα, όμως, υπάρχουν και στο στρατόπεδο της μείζονος μειοψηφίας αφού υπάρχει μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα που λέει ότι ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Δήμου Τριφυλίας» Δημήτρης Σωτηρόπουλος δε θα ηγηθεί και πάλι του συνδυασμού. Ο ίδιος αν και γνωρίζει αυτά που λέγονται ούτε τα επιβεβαιώνει ούτε τα διαψεύδει. Σε περίπτωση που ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος δεν κατέβει και πάλι επικεφαλής συνδυασμού, τότε πολλοί είναι εκείνοι που θα ωθήσουν και γιατί όχι θα πιέσουν, να τεθεί επικεφαλής ο Σωτήρης Μπακούρος.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα έβλεπαν με καλό μάτι μια υποψηφιότητα του γιατρού Σωτήρη Τσίγγανου ο οποίος πήρε πολύ μεγάλο αριθμό ψήφων και χαίρει την εκτίμηση των συμπολιτών του. Ο ίδιος δεν έχει πάρει θέση στο ζήτημα και προτιμά να κρατά κλειστά τα χαρτιά του.
Άγνωστες είναι και οι προθέσεις των πρώην δημάρχων: Φιλιατρών Άλκη Ξύγκα, ΚυπαρισσίαςΓιώργου Σαμπαζιώτη και Αετού Δημήτρη Δριμή. Οι γνωρίζοντες τα αυτοδιοικητικά πράγματα της Τριφυλίας δεν αποκλείουν τέτοιες υποψηφιότητες αν και οι προαναφερόμενοι κρατούν για τους εαυτούς τους τις προθέσεις τους.
Ένα άλλο όνομα που ακούγεται είναι του Διευθυντή στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, γεωπόνου Αντώνη Παρασκευόπουλου. Κάποιοι θεωρούν ότι μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για το δήμο και κάποιοι πιστεύουν ότι θα ασχοληθεί με την αιρετή περιφέρεια θέτοντας υποψηφιότητα ως περιφερειακός σύμβουλος. Ο ίδιος δεν έχει προβεί σε καμία δήλωση αλλά το έχει αποκλείσει μιλώντας πρόσφατα στο ιστολόγιό μας..
Το ΚΚΕ θα στηρίξει και πάλι το συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση Τριφυλίας» επικεφαλής του οποίου είναι ο συνταξιούχος δάσκαλος  Σαράντος Κουκούμης. Κάτω από προϋποθέσεις ο συγκεκριμένος συνδυασμό έχει τη δυνατότητα αύξησης των δυνάμεών του.
Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή είναι αρκετά ισχυρές και θα μπορούσαν, κάτω από προϋποθέσεις, να καταγραφούν και ισχυρές στις δημοτικές εκλογές μέσα από το συνδυασμό που θα στηρίξει το συγκεκριμένο κόμμα. Το ερώτημα είναι ποιο πρόσωπο θα τεθεί επικεφαλής. Κάποιοι πιστεύουν ότι πρέπει να αναζητηθεί όνομα επαγγελματία με μεγάλη αναγνωσιμότητα και κύρος έστω κι αν δεν είναι κομματικό στέλεχος και κάποιοι ισχυρίζονται ότι θα πρέπει να είναι κάποιος από το βουλευτικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως του δικηγόρου Νώντα Βουδούρη ή της ιδιωτικής υπαλλήλου Ιωάννας Μαραβελή. Υπάρχουν και αυτοί που προτείνουν τον αγροτοσυνδικαλιστή Χαράλαμπο Καλογερόπουλο. 
Τι τελικά θα υπερισχύσει θα φανεί τους επόμενους μήνες.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη