google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΩΤΗΡΗ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥ- ΚΟΛΛΙΑ ΓΙΑ ΛΑΙΚΙΣΜΟ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΩΤΗΡΗ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥ- ΚΟΛΛΙΑ ΓΙΑ ΛΑΙΚΙΣΜΟ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας κ. Μπακούρος μίλησε για διαφορά φιλοσοφίας σε ότι αφορά τις 3 ισοδύναμες ενότητες και το Δήμο που ήρθε με δυσβάστακτο χρέος. Διεμήνυσε ότι απουσιάζει ο κοινός βηματισμός, δεν υπάρχει νοικοκύρεμα και ότι ο Δήμος περιχαρακώθηκε σε τοπικισμούς χωρίς οργάνωση και διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού. Σε αποστροφή του λόγου διερωτήθηκε γιατί μέχρι σήμερα δεν εκταμιεύθηκε ούτε 1 ευρώ από το Υπουργείο εσωτερικών με το οποίο υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας ενώ μίλησε για μηδενική ιεράρχηση των χρεών που κληρονομήθηκαν, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει οργάνωση σε διοικητικό επίπεδο. Παράλληλα μίλησε για ανυπαρξία του Δήμου στις Κοινότητες που λειτουργούν στο περιθώριο χωρίς αρμοδιότητες και πόρους. Πριν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση πάντως επι προσωπικού εκφράστηκε μια κόντρα μεταξύ του δημοτικού συμβούλου της μειοψηφίας κ. Σωτήρη Τσίγγανου και του κ. Δημάρχου με αφορμή τα λόγια του τελευταίου για λαικισμό και κακοήθειες λόγω της κριτικής που ασκήθηκε νωρίτερα. Ο κ. Σωτ. Τσίγγανος τόνισε ότι ο Δήμαρχος δεν είναι εκλεγμένος σύμβουλος και δεν μπορεί να παραδίδει μαθήματα στο Σώμα, ενώ από τη πλευρά του ο κ .Κόλλιας απάντησε ότι όλοι πρέπει να αντέχουν την κριτική καθώς δεν εξύβρισε κανέναν αλλά έκανε μια πολιτική τοποθέτηση.
ΔΗΜΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΤΟΝΙΣΕ Ο ΚΟΥΚΟΥΜΗΣ
Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Σαράντος Κουκούμης μίλησε για βάρη που μεταφέρει το Κράτος στις πλάτες των Δήμων με ενίσχυση των εργολάβων , ενώ για τους μεγάλους οφειλέτες εκτίμησε ότι αποβαίνουν σε βάρος των δημοτών με πενιχρά έσοδα. Επίσης άσκησε κριτική γιατί κόβεται το νερό σε δημότες ενώ χαρίζονται χρέη στη Costa Navarino, ενώ σε ότι αφορά τα σχολεία εξήγησε ότι χρειάζεται κοινωνική πολιτική. Μάλιστα θεώρησε ότι δεν αξιοποιήθηκαν έργα από το ΕΣΠΑ με έλλειμμα σε υποδομές και διαχείριση φιλοσοφίας χωρίς προτεραιότητες σε έργα. Σε ότι αφορά τοπικά θέματα έθιξε το θέμα του Πολεοδομικού Γαργαλιάνων τους Βιολογικούς που δεν λειτούργησαν αλλά και θέματα καθαριότητας και διαχείρισης απορριμμάτων. Συμφώνησε πάντως ότι δεν υπάρχει ομογενοποίηση του Δήμου. 
Με πληροφορίες από το www.kyparissianews.com

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη