Οφειλές στο Δήμο από επαγγελματίες αλλά και ασυδοσία καταλήψεων σε δημόσιους χώρους

ΣΟΒΑΡΟ πρόβλημα παραμένει στο Δήμο Τριφυλίας το θέμα των οφειλών και συσσωρευμένων χρεών την ώρα που ετοιμάζεται να χαρατσώσει τους δημότες από τη νέα χρονιά χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα.
Ωστόσο η ευθύνη του Δήμου δεν είναι μοναδική. Η μεγάλη αλήθεια είναι ότι οι οφειλές σε ότι αφορά την κατάληψη πεζοδρομίων και πλατειών προέρχονται από ορισμένες ελάχιστους επαγγελματίες που επιμένουν να είναι προκλητικά αδιάφοροι. Μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις όπου δεν καταβάλλουν ορισμένοι-διότι οι περισσότεροι είναι συνεπείς έστω και με διακανονισμούς- ούτε το 2% που προβλέπει ο Νόμος. Και όχι μόνο δεν το πληρώνουν αλλά υπήρχαν επαγγελματίες που έκαναν φασαρία στο Δημαρχείο για τον λόγο αυτό!!! Εξάλλου ορισμένοι πληρώνουν ακόμα και πρόστιμα στην Πολεοδομία για τα...θερμοκήπια της πλατείας.
Η Κυπαρισσία πλέον θυμίζει μια εικόνα πόλης όπου η ασυδοσία παραμένει. Καρέκλες και τραπέζια κλείνουν την πλατεία, πεζόδρομοι σε κατάληψη αλλά κυρίως ούτε χώροι για παιδιά, άτομα με ειδικές ανάγκες! Τουρίστες δεν μπορούν να περάσουν σε πεζοδρόμια αλλά από την άλλη ούτε να πετάξουν σε κάδους τα απορρίμματα μιας χρήσης από φαγητό ή καφέ...
Παράλληλα σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν ευσυνείδητοι επαγγελματίες που καθαρίζουν τον χώρο της πλατείας αλλά από την άλλη υπάρχουν σκουπίδια που κάνουν πάρτι ορισμένες ώρες της ημέρας. Στη Καλαμάτα ο Δήμαρχος όταν επέμειναν οι μπατχατζήδες ξήλωσε τραπέζια και καρέκλες, ενώ στον Πύργο καταδικάστηκαν επαγγελματίες χθες που όφειλαν στο Δήμο. Μήπως οι ψήφοι δεν αφήνουν την Δημοτική αρχή να μπει μια τάξη επιτέλους σε αυτή την εικόνα και μετά να μην αναρωτιέται ο κ. Κόλλιας γιατί ο Δήμος πάει από το κακό στο χειρότερο;
Αναγνώστης Γ.Α.
Share on Google Plus

About kyparissiotis

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ συντάκτη

Όλα καλά τα γράφεις και έχεις απόλυτο δίκιο.Όντος κάποιοι επιχειρηματίες δεν πληρώνουν τα τέλη που τους αναλογούν στο δήμο μας για τη χρήση πεζοδρομίου και πλατείας.Ο κρατικός δημοτικός φόρος είναι 0,5% και όχι 2%, αλλά αυτό είναι μεγάλη κουβέντα.

Ξέχασες όμως να γράψεις ότι το συντριβάνι της πλατείας έχει να λειτουργήσει από το 2010 και έχει γίνει σκουπιδότοπος , οι κάδοι σκουπιδιών αδειάζουν μια το πολύ δύο φορές την εβδομάδα,τις καμένες λάμπες των ελάχιστων και ανύπαρκτων φωτιστικών τις αλλάζουν οι επιχειρηματίες,οι δημοτικοί υπάλληλοι έχουν χρόνια να φανούν με το καροτσάκι τους στην πλατεία, τα παγκάκια είναι σπασμένα και τα παρτέρια ατημέλητα και μισογκρεμισμένα κλπ κλπ. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι αν αυτοί οι επιχειρηματίες δεν συντηρούσαν την πλατεία,(ο κάθε ένας με τον τρόπο του)ίσως να μη μπορούσες να περάσεις από τα βάτα , και όχι από τις καρέκλες! Νομίζω πως πρώτα θα έπρεπε να εκφράσεις ένα μεγάλο κατηγορώ στο δήμο και τους υπεύθυνους,και ύστερα στους επιχειρηματίες. Πώς αξιώνεις ενοίκια και τέλη χωρίς να παρέχεις τίποτα εντελώς; Τα θερμοκήπια μας ενοχλούν; Το ότι δεν υπάρχει παγκάκι να κάτσεις δε σε πειράζει; Το ότι η πλατεία είναι κέντρο συνάντησης μεθυσμένων λαθρομεταναστών δε σε ενοχλεί; Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να βάλουμε ένα λιθαράκι στην ανάπτυξη και ας μην κατακρίνουμε ο ένας τον άλλο !

Ευχαριστώ