google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Η φόλα πάει σύννεφο...και σοκάρει στη Τριφυλία και Ελλάδα

Η φόλα πάει σύννεφο...και σοκάρει στη Τριφυλία και Ελλάδα

Δίποδα, δεν ξέρω πια πώς να σας αντιμετωπίσω. Οσα έγραψα την περασμένη εβδομάδα, τόσο καλά για σας, μέσα σε λίγες μέρες μου τα ανατρέψατε όλα. Καταιγισμός από φόλες σε όλη την Ελλάδα. Φωτογραφίες που προκαλούν σοκ. Κόντεψα να τρελαθώ εγώ αλλά και η δίποδή μου.
Η φόλα δεν είναι μόνο δολοφονία. Είναι αργός και βασανιστικός θάνατος, μαρτύριο για τα ζώα. Φανταστείτε ένα δηλητήριο που τρυπάει το συκώτι, τα νεφρά, το αιμοποιητικό σύστημα. Και αν έχει μέσα και τριμμένο γυαλί...Η φόλα δεν είναι μόνο δολοφονία. Είναι αργός και βασανιστικός θάνατος, μαρτύριο για τα ζώα. Φανταστείτε ένα δηλητήριο που τρυπάει το συκώτι, τα νεφρά, το αιμοποιητικό σύστημα. Και αν έχει μέσα και τριμμένο γυαλί...Πώς είναι δυνατόν να φτάνετε σε τέτοιες βαρβαρότητες; Θα το κάνατε και στο δικό σας είδος κάτι τέτοιο; Θα μπορούσατε να καταδικάσετε σε βασανιστικό θάνατο και ένα παιδί; Ή πιστεύετε ότι εμείς δεν πονάμε, δεν έχουμε ψυχή; Η ζωή μας δεν έχει καμιά αξία; Πώς μας βλέπετε άραγε, σαν κινούμενα σκουπίδια; Χιλιάδες ερωτήσεις συνωστίζονται στο κεφάλι μου, που κοντεύει να εκραγεί.
Για να καταλάβετε το θυμό και τη θλίψη μου, θα σας δώσω μερικά μόνο από τα περιστατικά δηλητηριάσεων τον τελευταίο καιρό. Πύργος Ηλείας και Λέτρινα Κατακόλου. Δηλητηριασμένα ζώα κατ' επανάληψη. Φιλώτας Φλώρινας, Αμύνταιο. Θύματα σκύλοι και γάτες μέσα στην πόλη, υπήρχε δηλητήριο και δίπλα σε παιδική χαρά. Αλεξανδρούπολη, Πλαταμώνας, Πολύγυρος, πάλι σε χώρο που έπαιζαν παιδιά. Γαργαλιάνοι, σε όλη την πόλη, έξω από τις αυλές, δίπλα σε προαύλιο σχολείου. Την πλήρωσαν αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα. Φάρσαλα, Βέροια, στο κέντρο της πόλης δηλητηριάστηκαν πάνω από 20 σκυλιά.
Απάθεια
Λαύριο, απανωτές δηλητηριάσεις, διαμαρτυρίες κατοίκων και φιλόζωων, αλλά ο Δήμος παραμένει απαθής. Τραγική περίπτωση τα 4 σκυλιά στη Σητεία Κρήτης. Την πρώτη μέρα χρήσης του χώρου, που παραχώρησε ο Δήμος στο Φιλοζωικό Σύλλογο Σητείας, κάποιος έριξε δηλητήριο σκοτώνοντας 4 αθώα πλάσματα. Οι εθελοντές του συλλόγου τα μεγάλωναν με αγάπη και αφοσίωση αλλά κάποιος αποφάσισε να πετάξει στα σκουπίδια όλες τις προσπάθειές τους. Μάλιστα ο χώρος ήταν εκτός πόλης, για να μην ενοχλούνται οι πολίτες.
Και για να μη θεωρήσετε ότι νοιάζομαι μόνο για σκύλους και γάτες, θα αναφέρω και την περίπτωση της αρκούδας με το αρκουδάκι της που βρέθηκαν πριν λίγο καιρό δηλητηριασμένα έξω από τα Γρεβενά, σε περιοχή με οικόσιτα ζώα και μελίσσια. Δώστε μου λοιπόν μια εξήγηση γι' αυτές τις βιαιότητες, εσείς που θεωρείτε τον εαυτό σας λογικά όντα. Εμείς είμαστε τα άλογα, όπως λέτε. Ποια θρησκεία, ποιοι νόμοι, ποιοι ηθικοί κανόνες σας υπαγορεύουν τέτοιες πράξεις; Επιστήμες όπως η Συγκριτική Μορφολογία, η Παλαιοντολογία, η Βιογεωγραφία, η Εμβρυολογία αποδεικνύουν καθημερινά την ομοιότητα των διαφόρων ειδών ως συνέπεια της κοινής τους καταγωγής. Η αποκωδικοποίηση του ανθρώπινου DNA αλλά και άλλων ειδών φανέρωσε τη μεγάλη ομοιότητα του γενετικού υλικού των ανθρώπων με άλλα πρωτεύοντα. Γιατί λοιπόν αυτή η ασέβεια απέναντι στα άλλα είδη; Στο σχολείο μαθαίνετε ότι κάθε είδος είναι κρίκος μιας τεράστιας αλυσίδας της φύσης και πως αν κάποιος κρίκος λείψει, διακυβεύεται η ζωή η δική σας και των άλλων ειδών. Επομένως γιατί εμείς πρέπει να εκλείψουμε;

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη