google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 «Οι Ελληνες δεν είναι φασίστες, απλά έχουν χάσει την ελπίδα τους»

«Οι Ελληνες δεν είναι φασίστες, απλά έχουν χάσει την ελπίδα τους»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ! 
Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα της Φινλανδίας Helsinking Sanoat ο Αντώνης Σαμαράς καλείται να απαντήσει στην αναπόφευκτη ερώτηση για τη Χρυσή Αυγή.
 «Οι Ελληνες δεν είναι φασίστες, έχουν μόνο χάσει την ελπίδα τους. Οι άνθρωποι χρειάζεται να πιστέψουν ότι οι θυσίες τους θα αποφέρουν καρπούς», δηλώνει ο πρωθυπουργός.
Από το «grexit» η Ελλάδα πέρασε στο «grecovery», λέει ακόμα ο Αντώνης Σαμαράς, προσθέτοντας ότι «η κατάρρευση της Ελλάδας είναι στην πράξη απίθανο σενάριο». «Τώρα πια κανείς δεν πιστεύει στην επιστροφή της Ελλάδας από το ευρώ στη δραχμή» λέει.
Παραδέχεται, ωστόσο, ότι «η κατάσταση είναι ένας κοινωνικός εφιάλτης» και προσθέτει ότι «το 2013 θα είναι το δυσμενέστερο όλων», επισημαίνει, όμως, ότι «από του χρόνου η οικονομία θα παρουσιάσει ελαφρά ανάκαμψη».
Ο πρωθυπουργός δηλώνει ακόμη ακλόνητος θιασώτης της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, σημειώνει ότι το κοινό νόμισμα προϋποθέτει κοινή οικονομική πολιτική, υποστηρίζει ότι η τραπεζική ένωση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, λέει ναι στο κοινό χρέος δηλαδή στα ευρωομόλογα, αλλά αναφέρει ότι «ώρα τους δεν είναι τώρα, αλλά μετά την κρίση».
Αυτή την ώρα, ο Αντώνης Σαμαράς συναντάται με τον Φινλανδό ομόλογό του Γίρκι Καϊτάνεν.
Αύριο θα μιλήσει στο οικονομικό φόρουμ που διοργανώνει το Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με θέμα «Από τη μεταρρύθμιση στην Ανάπτυξη - Οδικός Χάρτης για την Ευρώπη».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη