google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΒΑΘΑΙΝΕΙ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΙΣΗ ΑΞΙΩΝ

Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΒΑΘΑΙΝΕΙ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΙΣΗ ΑΞΙΩΝ


TO μήνυμα ότι η απεξάρτηση από τα ναρκωτικά που απειλούν την νεολαία όσο διανύουμε την κρίση αξιών και ιδεών αλλά κυρίως ότι η επανένταξη στη κοινωνία δημιουργεί ένα ασφαλές κοινωνικό περιβάλλον καταγράφηκε στην εκδήλωση που έγινε στη Κυπαρισσία με πρωτοβουλία της Περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας και της κοινότητας ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ. Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλλιας που καλωσόρισε τους οργανωτές με ένα ποίημα του για την απεξάρτηση ζήτησε συλλογική δράση απέναντι στην πολυεπίπεδη κρίση που μαστίζει την κοινωνία μας, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αλευράς μίλησε για τις ημερίδες που διεξήχθησαν σε όλη τη Μεσσηνία στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα κατά των ναρκωτικών.
Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΠΡΩΗΝ ΧΡΗΣΤΕΣ.
Η Μαίρη Ζαχαράκη ανέλυσε την επανένταξη των εξαρτημένων ατόμων που διαρκεί 12-15 μήνες συμπεραίνοντας ότι η αποδοχή από τη κοινωνία και η θεραπεία χωρίς κοινωνική ένταξη δεν γίνεται με τον κοινωνικό αποκλεισμό να αποτελεί το χειρότερο πρόβλημα. Πρότεινε στη κρίση να απαντάμε με αλληλεγγύη στην πράξη κάνοντας καλύτερη την κοινωνία. Επίσης μίλησαν 3 χρήστες για την βιωματική εμπειρία που είχαν στην κοινότητα λέγοντας ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα αποτελεί ο κοινωνικός αποκλεισμός μετά το στάδιο της επαξάρτησης, με τα παιδιά που αποφοίτησαν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες προσαρμογής στην κοινωνία. Θέλουν όπως είπαν ανοιχτό κόσμο που δεν κλείνει τα μάτια στο πρόβλημα εκφράζοντας την αισιοδοξία τους ότι υπάρχουν άνθρωποι σήμερα. Μίλησαν επίσης για την εξάρτηση που αποτελεί χαρακτηριστικό της υποδούλωσης. Από τους γονείς μίλησε ο κ. Γαλανόπουλος μιλώντας για στιγματισμό της οικογένειας με αποτέλεσμα το περιβάλλον του χρήσης να περιορίζει το θέμα στο σπίτι αποκαλύπτοντας ότι δημιουργείται σύλλογοι από οικογένειες εξαρτημένων για να αναδειχθεί το πρόβλημα που χτυπά την πόρτα της χώρας και του Νομού μας. 
Τέλος την στήριξη στο έργο του Κύτταρο επανέλαβε ο κ .Αλευράς όπου στην εποχή της αμφισβήτησης η απάντηση που δίνουμε είναι ότι ο δρόμος δεν είναι χωρίς γυρισμό με νέες πρωτοβουλίες που θα υλοποιηθούν. Παρών στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων ο Περιφερειακός σύμβουλος κ. Μπακούρος, φορείς και γονείς αλλά και αρκετοί πολίτες ενώ εκπρόσωπος της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου μίλησε για έλλειψη Παιδείας στην χώρα μας και απουσία της κεντρικής εξουσίας στην καταπολέμηση του προβλήματος. 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη