ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΑ ΔΡΙΜΗ-ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗ ΚΑΙ ΑΙΧΜΕΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ


Εισήγηση για τον Προυπολογισμό έκανε ο κ. Ανδρινόπουλος με αναφορές από την αρμόδια υπάλληλο αλλά μετά από ερώτηση του κ .Σωτηρόπουλου ανάψαν τα αίματα όταν ρώτησε ποιοι είναι οι εργολάβοι που πήραν χρήματα με απλή βεβαίωση αυτοδιοικητικών από το Δήμο ώστε να προχωρήσουν σε κατασχέσεις. Ο κ. Διρμής από την αντιπολίτευση ζήτησε συγκεκριμένα στοιχεία για το θέμα ενώ ο κ. Ανδρινόπουλος αναφέρθηκε σε περιστατικό όπου εργολάβος χωρίς να γνωρίζει ο Δήμος έφερε δικαστική απόφαση είσπραξης χρημάτων στους Γαργαλιάνους. Αμέσως μετά ο κ. Σωτηρόπουλος επέμεινε στην πληρωμή οφειλών που βασίζονται σε αποφάσεις δικαστικών οργάνων χωρίς την συναίνεση του Δήμου για να απαντηθεί ότι οφειλές υπάρχουν για έργα που εκτελέστηκαν είτε με απλή απόφαση Δημάρχου ή αυτοδιοικητικού υπονοώντας ότι αφορά περισσότερο απευθείας αναθέσεις. 
Ακολούθως εξηγήσεις ζήτησε ο κ. Δριμής καταγγέλλοντας αδιαφάνεια στο Δήμο με προφορικές εντολές έργων χωρίς όμως να πιστοποιείται η εκτέλεση του έργου με την διαδικασία που ορίζει ο Κώδικας Δήμων και κοινοτήτων αλλά και η νομοθεσία. 
Υπήρξε φραστική αντιπαράθεση Δριμή και Σαμπαζιώτη για έργα που πληρώθηκαν άσχετα αν τα έργα υλοποιήθηκαν ή όχι. Μάλιστα ο κ .Βασιλόπουλος αναφέρθηκε σε περιστατικό στην Τριπύλα όπου πληρώθηκαν καύσιμα με εντολή του τότε Προέδρου κοινότητας χωρίς όμως να περάσει η έγκριση του από την αρμόδια επιτροπή για πετρέλαιο το οποίο δεν διαπιστώθηκε αν τελικά παραχωρήθηκε στην κοινότητα. Θεώρησε ότι το δικαστήριο δέχεται την εντολή του αρμοδίου και του προμηθευτή χωρίς όμως να ενδιαφέρεται για την άρτια εκτέλεση ή υλοποίηση του έργου. Η συζήτηση τελικά συνεχίστηκε με τον προυπολογισμό να περνά στο Δ.Σ. με αντιρρήσεις μελών της αντιπολίτευση

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια