ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΣΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Μηχανικών ελευθέρων επαγγελματιών Τριφυλίας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δασαρχείο Κυπαρισσίας, για να εκθέσει στο προϊστάμενο του Δασαρχείου τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μηχανικοί μέλη του Συλλόγου, που έχουν να κάνουν με τα αιτήματα χαρακτηρισμού που απαιτούνται κατά τη έκδοση των οικοδομικών αδειών. Τα μέλη του συλλόγου ανέφεραν ότι η απάντηση στα αιτήματα χαρακτηρισμού καθυστερεί μεγάλο χρονικό διάστημα που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά και τον ένα χρόνο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι μηχανικοί να υποβάλλουν φακέλους για οικοδομικές άδειες, ή για άλλες υποθέσεις πελατών τους που απασχολούν τα γραφεία τους.
Ο δασάρχης ανέπτυξε τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό, προβάλλοντας ως κύριο λόγο την έλλειψη μόνιμου προσωπικού με ειδικότητα δασολόγου, αναφέροντας ότι είναι ο μοναδικός δασολόγος στη υπηρεσία ο οποίος εκτελεί παράλληλα και χρέη προϊσταμένου δασάρχη. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι στο δασαρχείο έχει να προσληφθεί δασολόγος έστω με 8-μηνη ή 12-μηνη σύμβαση περίπου ενάμιση χρόνο. Μας διαβεβαίωσε ότι από τη μεριά του καθώς και από όλη τη υπηρεσία καταβάλλονται προσπάθειες για να εξεταστούν τα αιτήματα που έχουν συσσωρευτεί, πλην όμως απαιτείται η πρόσληψη επιπλέον δασολόγου. Μετά από την ανωτέρω συνάντηση το Δ.Σ. του συλλόγου αποφάσισε να στείλει την ακόλουθη έγγραφη διαμαρτυρία προς τις εποπτεύουσες αρχές του Δασαρχείου Κυπαρισσίας.
 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
 ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Κοινοποίηση 1. Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2. Δ/ΝΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ & ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΔΑΣΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΠΕΡ. ΠΕΛ/ΣΟΥ 
 Το Δ.Σ. του Συλλόγου Μηχανικών ελευθέρων επαγγελματιών Τριφυλίας διαμαρτύρεται έντονα εκφράζοντας την αγανάκτηση όλων των Μηχανικών που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην περιοχή της Τριφυλίας για την κατάσταση που επικρατεί στο Δασαρχείο Κυπαρισσίας όσον αφορά την εξέταση αιτημάτων για χαρακτηρισμούς δασικών εκτάσεων. Συγκεκριμένα το Δασαρχείο Κυπαρισσίας έχοντας στην αρμοδιότητά του μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή που εκτείνεται από το ποτάμι της Νέδας στα όρια με την Ηλεία, έως την περιοχή της Πυλίας, τον ορεινό όγκο του όρους Αιγάλεω και όλες τις παραλιακές τουριστικές περιοχές της δυτικής Μεσσηνίας, εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο έχει μείνει με ένα Δασολόγο, ο οποίος εκτελεί και χρέη προϊσταμένου Δασάρχη. Το αποτέλεσμα είναι τα αιτήματα με φακέλους για χαρακτηρισμούς να έχουν στοιβαχτεί στα γραφεία του Δασαρχείου κατά εκατοντάδες και να περιμένουν περισσότερο από ένα χρόνο την εξέτασή τους. Οι πολίτες που θέλουν να βγάλουν μία άδεια για να χτίσουν, ή άλλοι για να αγοράσουν μία έκταση ή για να κάνουν οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα που απαιτεί πράξη χαρακτηρισμού θα πρέπει να περιμένουν σε πολλές περιπτώσεις περισσότερο από ένα χρόνο. Υπάρχουν αιτήματα που δεν έχουν εξεταστεί και «σέρνονται» για δυο και τρία χρόνια. Τα προηγούμενα χρόνια οι ανάγκες του Δασαρχείου καλύπτονταν από Δασολόγους με συμβάσεις 8-μηνες ή 12-μηνες και υπήρχε ένα επίπεδο εξυπηρέτησης των αιτημάτων των πολιτών, τον τελευταίο όμως ενάμιση χρόνο δεν έχει προσληφθεί κανένας με αποτέλεσμα στον τομέα αυτόν εξυπηρέτησης του πολίτη η υπηρεσία να υπολειτουργεί. 
Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλει το υπάρχων προσωπικό, τα αιτήματα έχουν συσσωρευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και είναι αδύνατον να εξεταστούν και να ομαλοποιηθεί η λειτουργία της υπηρεσίας χωρίς την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού με ειδικότητα δασολόγου. Στη σημερινή εποχή της οικονομικής κρίσης που τα γραφεία μας υπολειτουργούν ή αρκετοί συνάδελφοι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι στην ουσία άνεργοι, δεν είναι δυνατόν οι όποιες οικοδομικές άδειες υπάρχουν, να μην προχωρούν λόγω της απαράδεκτης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στο Δασαρχείο Κυπαρισσίας με άμεσο αποτέλεσμα εκτός από εμάς, μία σειρά επαγγελματιών της περιοχής μας να μένουν στην ανεργία. Εκφράζοντας τις διαθέσεις των συναδέλφων μας μηχανικών και μίας μεγάλης μερίδας πολιτών της Τριφυλίας που ταλαιπωρούνται από τη συναλλαγή τους με το Δασαρχείο Κυπαρισσίας, 
ΖΗΤΑΜΕ την άμεση στελέχωση του με μόνιμο προσωπικό δύο επιπλέον δασολόγων ώστε να ανταποκριθεί στα συσσωρευμένα αιτήματα των πολιτών. Πιστεύουμε επίσης ότι η αναβάθμιση της υπηρεσίας είναι αναγκαία ώστε να συμβάλλει στη γενικότερη οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας και στην προστασία του δασικού περιβάλλοντος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια