google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στην υπόθεση δολοφονίας Ιωάννου στο Δικαστήριο

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στην υπόθεση δολοφονίας Ιωάννου στο Δικαστήριο

Το κουβάρι μιας από τις πιο φρικτές δολοφονίες που έχουν γίνει στη Μεσσηνία άρχισε να ξετυλίγεται δημόσια χθες για δεύτερη φορά, με την έναρξη στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας της δίκης του Βορειοηπειρώτη και του Αλβανού που έχουν καταδικασθεί για τη δολοφονία στις 26 Ιανουαρίου του 2009 του δικηγόρου Σπύρου Ιωάννου στο γραφείο του στην Κυπαρισσία.
Αμφότεροι ..έχουν καταδικασθεί από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, την οποία τέλεσαν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, χωρίς να τους αναγνωρισθεί κανένα ελαφρυντικό. Επίσης, έχουν καταδικασθεί σε 18 μήνες φυλάκισης έκαστος για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Ο Βορειοηπειρώτης, όπως και στο πρώτο δικαστήριο, έτσι και χθες αρνήθηκε κάθε ανάμειξη με την υπόθεση, ενώ οι δικηγόροι του Γ. Ράλλης και Δ. Γκαβέλας σημείωσαν σε δηλώσεις τους ότι θα παρουσιασθούν νέα στοιχεία για την αθωότητα του πελάτη τους.
Στο δεύτερο βαθμό εκδίκασης της υπόθεσης, βασικό στοιχείο είναι οι καταγγελίες της οικογένειας του θύματος για κάλυψη των δραστών από την τοπική αστυνομία.

Σύζυγος

Η χθεσινή πρώτη ημέρα ξεκίνησε με τις καταθέσεις της συζύγου του άτυχου δικηγόρου, Σοφίας Ιωαννίδου και του αδελφού του, επίσης δικηγόρου και συνηγόρου πολιτικής αγωγής, Παναγιώτη Ιωάννου.
Κατά την κα Ιωάννου, η οποία είναι δικαστικός λειτουργός, ο σύζυγός της καθόταν έως αργά στο γραφείο, ενώ συζητούσαν για όλες τις υποθέσεις που χειριζόταν.
Το βράδυ της 26ης Ιανουαρίου, ενώ την είχε ειδοποιήσει για το βραδινό φαγητό, καθυστερούσε και δεν απαντούσε στις κλήσεις που του έκανε στο γραφείο και στο κινητό.
Ξεκινώντας για να πάει στο γραφείο να δει τι συμβαίνει, την ειδοποίησαν ότι έχει διακομισθεί στο νοσοκομείο. Περιέγραψε αναλυτικά τι συνέβη όταν έφτασε εκεί, ενώ εξ αρχής είπε ότι ο Αλβανός ποτέ δεν είχε πάει στο γραφείο του συζύγου της.
Σε ό,τι αφορά το Βορειοηπειρώτη, είπε ότι πελάτες του άντρα της είχαν ακάλυπτες επιταγές του, ενώ αυτός εργαζόταν στην περιοχή ως εργολάβος και είχε γίνει προσημείωση στο σπίτι του. Την ημέρα εκείνη ο άντρας της είχε κάνει εξώδικο στο Βορειοηπειρώτη. Επίσης, συμπλήρωσε ότι οι πελάτες του συζύγου της του είπαν ότι αυτός είχε ακουσθεί να λέει ότι «όποιος πειράξει κεραμίδι από το σπίτι του, θα τον φάει το χώμα». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι ο σύζυγός της δεν είχε καμία προσωπική αντιδικία με τον κατηγορούμενο Βορειοηπειρώτη, πλην της υπόθεσης αυτής.
Στο νοσοκομείο, κατέθεσε πως είδε συγκεκριμένο άνθρωπο ο οποίος, αν και δε θα έπρεπε να είναι εκεί, τη νύχτα εκείνη είχε πάει και στο γραφείο και στο νοσοκομείο. Αυτό, επίσης, που την προβλημάτισε, ήταν πως τον άκουσε να μιλά στο κινητό και να λέει: «Δεν πάμε καλά».

«Αυτό τον έφαγε»

Σύμφωνα με την κα Ιωαννίδου, στο νοσοκομείο ακούγονταν διάφορα ονόματα για το ποιος μπορεί να το έχει κάνει, ανάμεσά τους κι εκείνο του Βορειοηπειρώτη. Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως η γραμματέας του άντρα της, όταν πήγε στο νοσοκομείο, είπε ότι ο Βορειοηπειρώτης «τον έφαγε» και θα της εξηγούσε άλλη ώρα γιατί. Μετά, όπως είπε, έμαθε ότι ο λόγος ήταν οι ακάλυπτες επιταγές και τόνισε χαρακτηριστικά: «Πολλοί δικηγόροι είχαν διαταγές εναντίον του Βορειοηπειρώτη. Ο άντρας μου, όμως, ήταν στο στάδιο της εκτέλεσης. Αυτό τον “έφαγε”. Θυσιάσθηκε η ζωή του άντρα μου για να κερδηθεί μια αναβολή δικαστηρίου».
Κατέθεσε, επίσης, ότι παρουσία του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Κυπαρισσίας, στο νοσοκομείο, το θύμα ρωτήθηκε από φίλο του, ποιος τον χτύπησε και ενώ του ανέφερε δύο ονόματα, σε εκείνο του Βορειοηπειρώτη απάντησε, με μουγκρητό, θετικά.
Μάλιστα, ο γνωστός που πήρε την απάντηση, είπε στον αστυνομικό: «Στον έδωσε».
Στο σημείο αυτό, η κα Ιωαννίδου καταφέρθηκε εναντίον του συγκεκριμένου αστυνομικού, λέγοντας πως δεν έκανε καλά τη δουλειά του, καλύπτοντας το δράστη. Όπως εξήγησε, με εντολή του συγκεκριμένου αστυνομικού τα ρούχα του άντρα της πετάχτηκαν στα σκουπίδια και την άλλη μέρα έψαχναν στους κάδους, για να τα βρουν τελικά στο σκουπιδότοπο. Επίσης, παρά το γεγονός ότι είχε ύποπτο, δεν πήγε το ίδιο βράδυ να ερευνήσει το σπίτι και το αυτοκίνητό του. Επιπρόσθετα, η τοπική Αστυνομία δεν έλαβε κανένα μέτρο φύλαξης του γραφείου που έγινε η δολοφονία.
Αφού αναφέρθηκε πολλές φορές σε ελλείψεις στο έργο της τοπικής Αστυνομίας, πρόσθεσε πως οι πληροφορίες της λένε πως ο Βορειοηπειρώτης ήταν το «δεξί χέρι» της Αστυνομίας και γι’ αυτό τον κάλυπταν.
Το ίδιο βράδυ ο άτυχος δικηγόρος διακομίσθηκε στην Εντατική του Νοσοκομείου Τρίπολης, όπου, όπως είπε η κα Ιωαννίδου, από την πρώτη στιγμή τής είπαν ότι τα τραύματα στο κεφάλι είναι πολύ βαριά και δεν υπάρχει καμία ελπίδα. Το απόγευμα της 29ης Ιανουαρίου ο δικηγόρος άφησε την τελευταία του πνοή και στο σημείο αυτό ξέσπασε: «Τον σκότωσαν και τον πόνεσαν κιόλας. Το κεφάλι του ήταν λιωμένο. Δεν αντέχω να τους έχω πίσω μου. Δεν μπορώ να βλέπω αυτά τα χέρια. Ο άντρας μου ήταν πολύ δυνατός, δυναμικός και πολύ αγαπητός στην Κυπαρισσία. Πλήρωσε τη θυσία του για τους πελάτες του».

Απειλητικό τηλεφώνημα
Συνεχίζοντας την κατάθεση ανέφερε πως όταν ο Αλβανός οδηγούνταν στον ανακριτή και τον ρώτησε γιατί το έκανε, της ζήτησε συγγνώμη, της είπε πως τον σκότωσε ο Βορειοηπειρώτης και του είπε ότι, αν προλάβαιναν, θα τον πέταγαν στη θάλασσα.
Ένταση προκλήθηκε με τους συνηγόρους υπεράσπισης, ζητώντας να μην γίνει δεκτή η κατάθεση, όταν η μάρτυρας είπε ότι ο Βορειοηπειρώτης είχε ζητήσει απ’ άλλον στην Κυπαρισσία να «καθαρίσουν» το δικηγόρο, αλλά δε θέλει να κατονομάσει ποιος της το είπε.
Όσο γιατί δεν έκανε καταγγελία για τις παραλείψεις της Αστυνομίας, είπε ότι έχει δεχτεί απειλητικό τηλεφώνημα από άγνωστο.
Αμέσως μετά κατέθεσε ο αδελφός του θύματος Παναγιώτης Ιωάννου, ο οποίος ανέφερε ότι λίγες ημέρες πριν από το έγκλημα του τηλεφώνησε το θύμα και του είπε ότι ο Βορειοηπειρώτης περνά συνέχεια έξω από το γραφείο.
Μίλησε, επίσης, για αδράνεια της Αστυνομίας Κυπαρισσίας, λέγοντας πως ο αδελφός του ποτέ δε φαντάστηκε πως για την προσημείωση του ακινήτου θα έφτανε ο Βορειοηπειρώτης να τον σκοτώσει. Μάλιστα, είπε ότι είχε κίνητρο για να σκοτώσει και είχε αποτέλεσμα από την πράξη του, αφού όλες οι διαταγές πληρωμής και οι εναντίον του διώξεις σταμάτησαν.
Τέλος, σε ερωτήσεις συνηγόρων, ο κ. Ιωάννου απάντησε πως μετά το πρώτο δικαστήριο ο Βορειοηπειρώτης επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του ζητώντας του να μιλήσουν, αλλά αρνήθηκε.

ΘΑΡΡΟΣ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη