google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Χωρίς άδειες ο Βιολογικός καθαρισμός στα Φιλιατρά!

Χωρίς άδειες ο Βιολογικός καθαρισμός στα Φιλιατρά!

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ για τους Βιολογικούς της Τριφυλίας μετά από ερωτήσεις της αντιπολίτευσης έκανε στο τελευταίο Δ.Σ. Τριφυλίας ο Δήμαρχος για την κατάσταση η οποία είχε εκτροχιαστεί...αφού παραδέχθηκε ότι οι πρώην Καποδιστριακοί Δήμοι οδήγησαν σε μπάχαλο τα έργα που βάλτωσαν και προσπάθησε να απεμπλέξει η παρούσα Δημοτική αρχή.
Ο Δήμαρχος δέχθηκε ερωτήσεις από την μειοψηφία τόσο για την λυματολάπση του Βιολογικού Κυπαρισσίας η οποία χύνεται στο ΧΑΔΑ, όσο και στο έργο της αποχέτευσης και βιολογικού στα Φιλιατρά που παρελήφθη από το νέο Δήμο σε άθλια κατάσταση. Η αναφορά για τις...ευθύνες των πρώην αρχόντων από το Δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια, στο ζήτημα για τον Βιολογικό καθαρισμό και την αποχέτευση της πόλης των Φιλιατρών ήταν ξεκάθαρη λέγοντας ότι ο Δήμος , δέχεται γενική Περιβαντολογική Πίεση που δέχεται ο Δήμος στα περισσότερα έργα.
ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
Μάλιστα στην 4η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επιβεβαίωσε ότι ο Δήμος βρίσκεται κάτω από περιβαντολογική πίεση και ασφυχτικό περιβαντολογικό έλεγχο, αναλύοντας την εξέλιξη για τον Βιολογικό των Φιλιατρών που ξεκίνησε το 1993, αποκαλύπτοντας ότι "δεν υπάρχει άδεια λειτουργίας, δεν υπάρχει άδεια οικοδομής για το κτίριο, ενώ και η έγκριση των περιβαντολογικών όρων πέραν της προσωρινής δεν υπάρχει, με τον Δήμο να προσπαθεί να βάλει όλα αυτά σε αυτήν την δύσκολη περίοδο σε μία τάξη" . Σοβαρό πρόβλημα στην ενεργοποίηση του βιολογικού αποτέλεσαν, οι παράνομες συνδέσεις με το δίκτυο ομβρίων, που έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην λειτουργία του βιολογικού, καθώς σύμφωνα με τις μετρήσεις έχει φτάσει στα όριά του. Στα Φιλιατρά όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά διεξάγονται "εργασίες για την επέκταση του υδραγωγείου και αποκαλύπτονται συνεχώς παράνομες συνδέσεις των βόθρων με το δίκτυο ομβρίων, διότι ο καθένας έκανε ότι ήθελε, ενώ παρόμοιο είναι το πρόβλημα και στις περιοχές της Κυπαρισσίας και τελευταία και των Γαργαλιάνων. Συνέπεια αυτού είναι το τεράστιο περιβαντολογικό και οικονομικό κόστος, αλλά και το πολιτικό" κατάληξε ο κ. Κόλλιας

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη