google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΕΔΩΣΕ Ο ΚΟΛΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΕΔΩΣΕ Ο ΚΟΛΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ στην αρμόδια υπηρεσία για θέματα που αφορούν τον Βιολογικό καθαρισμό Κυπαρισσίας και Φιλιατρών έστειλε ο Δήμαρχος Τριφυλίας με αφορμή έγγραφο που περιέχει την  από 28.01.2013 έκθεση του Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος της Περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας.
Τα στοιχεία που έστειλε ο Δήμαρχος Κώστας Κόλλιας για τα ερωτήματα που τέθηκαν αποσαφηνίζονται σε 5 απαντήσεις οι οποίες αναφέρουν ότι:
1.      Η διαπιστωθείσα ανεξέλεγκτη επιφανειακή ροή μη επεξεργασμένων αποβλήτων οφείλεται σε βλάβη του αντλιοστασίου προώθησης των αποβλήτων στην Ε.Ε.Λ. και συγκεκριμένα στην ταυτόχρονη διακοπή λειτουργίας των δύο αντλιών, όπως βεβαιώνεται και στο έγγραφο αυτοψίας που επισυνάπτουμε. Ήδη η μία αντλία, στην οποία διαπιστώθηκε βλάβη, έχει προωθηθεί για επισκευή σε εξειδικευμένο συνεργείο του Πύργου Ηλείας.
2.      Όπως θα σας είναι γνωστό το έργο της Αποχέτευσης Λυμάτων της πόλης των Φιλιατρών έχει μια προβληματική ιστορία 20 και πλέον ετών. Το έργο εκτελέσθηκε από τη ΔΕΚΕ Πελοποννήσου και παραδόθηκε στον πρώην  Δήμο Φιλιατρών με προβληματικό δίκτυο και ελλειπή την μονάδα επεξεργασίας. Ο Δήμος Φιλιατρών δαπάνησε τεράστια ποσά και κατέβαλε συνεχείς προσπάθειες για πολλά χρόνια  για να καταστήσει λειτουργικό το έργο και να αποκαταστήσει τις εκτεταμένες κακοτεχνίες. Κατάφερε το 2009 να θέσει σε δοκιμαστική λειτουργία το σύστημα.
3.      Ο Δήμος Φιλιατρών και ο σημερινός Δήμος Τριφυλίας από το 2010 έως και σήμερα έχουν αναθέσει σε εξειδικευμένη εταιρία την ανάθεση εργασιών Λειτουργίας της Ε.Ε.Λ. Φιλιατρών, αφού δεν διαθέτει ειδικευμένο προσωπικό και υποδομές που να μπορούν να αναλάβουν την εργασία αυτή (αντίγραφα των συμβάσεων σας καταθέτουμε),
4.      Η εταιρία που έχει αναλάβει την λειτουργία διενεργεί μηνιαίο εργαστηριακό έλεγχο των λυμάτων ώστε να διασφαλιστεί, σύμφωνα με τους υγειονομικούς και περιβαλλοντικούς κανόνες και προδιαγραφές, η λειτουργία του Ε.Ε.Λ.(αντίγραφα των εργαστηριακών ελέγχων σας καταθέτουμε),
5.      Όσον αφορά την περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου και τις άδειες εγκατάστασης και λειτουργίας  σας επισημαίνουμε τα κάτωθι:
α. Το έργο δεν εκτελέσθηκε από το Δήμο Φιλιατρών και δεν υπήρχε στο αρχείο του Δήμου ούτε του Δήμου Τριφυλίας σχετικός φάκελος, η δε απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων είχε λήξει από το 2005 χωρίς να έχει λειτουργήσει ή να δοκιμαστεί το δίκτυο και η Ε.Ε.Λ. Ο Δήμος Τριφυλίας από την πρώτη στιγμή αναζήτησε τα στοιχεία του φακέλου του έργου και των αδειοδοτήσεων προκειμένου να ανανεώσει, επικαιροποιήσει ή τροποποιήσει αυτές σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές και περιβαλλοντικές απαιτήσεις. Τούτο έγινε κατορθωτό στο τέλος του Αυγούστου του 2012, ενώ η παραλαβή του έργου έγινε από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 25/10/2012 (Αρ. Απόφ. 305/2012).
β. Άμεσα η Υπηρεσία μας συνέταξε φάκελο προς την αρμόδια Υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου προκειμένου να εκδοθεί Ανανέωσης Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (αντίγραφο σας καταθέτουμε)
γ. Όπως θα αντιλαμβάνεσθε για την έκδοση Άδειας Εγκατάστασης και Άδειας Λειτουργίας απαιτείται η ανωτέρω (β) Απόφαση Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων, τις οποίες θα φροντίσουμε  να εξασφαλίσουμε άμεσα, θεωρώντας πρώτης προτεραιότητας έργο για το Δήμο μας."

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη