google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Αλλαγές σε Επιτροπές στο Δήμο Τριφυλίας-Γρίφος τα ονόματα των νέων Αντιδημάρχων

Αλλαγές σε Επιτροπές στο Δήμο Τριφυλίας-Γρίφος τα ονόματα των νέων Αντιδημάρχων

ΝΕΑ δυναμική με κοινωνικό πρόσωπο οφείλει να ατενίσει την διετία που διανύουμε η Τριφυλία, καθώς το στοίχημα για το Δήμο Τριφυλίας είναι να αποκτήσει ουσία και περιεχόμενο στο όραμά του για ισόρροπη ανάπτυξη. Ωστόσο το γόρδιο δεσμό της επανεκκίνησης του Δήμου με νέες ιδέες, θα προσπαθήσει να επιλύσει ο δήμαρχος Τριφυλίας  με ορατό τον ανασχηματισμό της δημοτικής αρχής περιλαμβάνοντας τους νέους αντιδημάρχους και τους προέδρους και αντιπροέδρους των νομικών προσώπων. 
Πιο αναλυτικά την Κυριακή των Θεοφανείων θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Το πρόσωπο που θα προτείνει ο δήμαρχος κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό ωστόσο θεωρείται ότι υπάρχουν δύο πρόσωπα που συγκεντρώνουν όλες τις προυποθέσεις για το αξίωμα . Σημειώνεται ωστόσο ότι στην πρώτη του τετραετία ο δήμαρχος σοφά τοποθέτησε τον Γιάννη Καλκαβούρα ο οποίος δίδαξε πολιτικό πολιτισμό. Μάλιστα την βούληση να αποχωρήσει από τη θέση του, εξέφρασε και ο Αντιδήμαρχος Φιλαιτρών κ. Πούλος δείχνοντας ότι πιθανόν στην Δ.Ε. να έχουμε αλλαγή ηγεσίας. Στον αντίποδα όμως η ομοψυχία του Δημοτικού Συμβουλίου κινδύνεψε πολλές φορές να εκτραπεί με αποχωρήσεις παρατάξεων και καταψηφίσεις έργων ή προγραμμάτων καθώς είναι εμφανής η απουσία της μείζονος αντιπολίτευσης από τα δρώμενα στη συνεδρίαση του Σώματος.
Αρκετές φορές μάλιστα δόθηκε μάχη ώστε να εφαρμοστεί ο κανονισμός λειτουργίας του Σώματος, στα πλαίσια της ισοβαρούς διαχείρισης των θεμάτων στο Δ.Σ. ενώ πολλές φορές για ανούσια θέματα το Σώμα κατέληγε σε ατέρμονες αναφορές χωρίς αξία.
ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ Η ΑΠΟΤΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
Το μεγάλο στοίχημα για νέο ξεκίνημα στο Δήμο μετά την πεφρασμένη βούληση των δημοτών για νέα διακυβέρνηση με πονή και όραμα, επαφύεται πλέον στα μέλη των 2 επιτροπών που θα εκλεγούν καθώς διαχειρίζονται κρίσιμο έργο καθώς αφορούν κυρίως τον αναπτυξιακό προσανατολισμό του Δήμου. Οι δημαιρεσίες στο Δημοτικό Συμβούλιο θα διεξαχθούν το απόγευμα της Κυριακής. Εκτός από τον πρόεδρο του Σώματος θα εκλεγεί και ο αντιπρόεδρος με τον γραμματέα. Σήμερα αντιπρόεδρος είναι ο Γιάννης Κατσαργύρης, ενώ έκδηλη είναι η παντελή συμμετοχή της ελάσσονος μειοψηφίας που εκπροσωπείται από τον Σαράντο Κουκούμη στο νέο σχήμα. Την Κυριακή εκλέγονται και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές. Το μεγάλο ερώτημα όμως παραμένει. Αν αλλάξουν Αντιδήμαρχοι και τελικά ποιοι εκ των τεσσάρων θα είναι έμμισθοι και αν τελικά προκριθεί το σχήμα των 6 Αντιδημάρχων οι 2 θα είναι άμισθοι.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη