google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ευθύνες στο Δήμο και τη Κυβέρνηση καταλογίζει το ΚΚΕ για το Νοσοκομείο

Ευθύνες στο Δήμο και τη Κυβέρνηση καταλογίζει το ΚΚΕ για το Νοσοκομείο

Περιοδεία στην Κυπαρισσία πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Νίκο Διασάκο, προκειμένου να προβληθούν οι θέσεις του κόμματος όσον αφορά το φλέγον ζήτημα της κατάργησης δημόσιων υπηρεσιών στην περιοχή. Το κλιμάκιο καταλόγισε ευθύνες στην Δημοτική αρχή και εξήγησε ότι το ΚΚΕ θα αγωνιστεί για να κρατηθεί ιδίως το Νοσοκομείο, αλλά τόνισε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι μέσα στην καπιταλιστική οικονομία και την Ευρωπαϊκή Ένωση προτεραιότητα έχουν πάντα τα συμφέροντα του κεφαλαίου και ποτέ του λαού. Επιπλέον το κλιμάκιο τόνισε ότι έχουν ευθύνες οι δημοτικές αρχές, που ενώ στηρίζουν την πολιτική της κυβέρνησης υποκρίνονται ότι αντιδρούν για να κερδίσουν ψήφους.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της για το θέμα της κατάργησης δημόσιων υπηρεσιών υπογραμμίζει:
«Στο νομό μας όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα ετοιμάζονται να καταργηθούν μια σειρά οργανισμοί και υπηρεσίες, όπως το νοσοκομείο Κυπαρισσίας, αγροτικά ιατρεία,  υποκαταστήματα εφοριών κ.α.
Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ με πρόσχημα τη σπατάλη και τις κακές υπηρεσίες, προβλήματα υπαρκτά στον ένα ή στον άλλο βαθμό, προωθούν καταργήσεις ακόμα και υπηρεσιών που υπάγονται στην υγεία και στην πρόνοια. Στόχος τους να «κόψουν» όλο και περισσότερα από τις λαϊκές οικογένειες, για να μην πειράξουν την απρόσκοπτη κερδοφορία της πλουτοκρατίας.
Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για αλλαγές που δεν έχουν καμιά σχέση με τις πραγματικές ανάγκες του λαού. Από τη μια η υγειονομική περίθαλψη μπαίνει στα «περιττά έξοδα και σπατάλες» και απ’ την άλλη καταργούνται ΔΟΥ με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των περιοχών αυτών να διανύουν μεγάλες αποστάσεις, για να εξυπηρετηθούν, που σημαίνει ταλαιπωρία, χαμένος χρόνος και πρόσθετα έξοδα.
Απέναντι σ' αυτήν την τραγική κατάσταση που διαμορφώνεται, ιδιαίτερα στο χώρο της Υγείας – Πρόνοιας με αφορμή την συγχώνευση-κατάργηση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας,, οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα, με βάση την πείρα τους  παραμερίζοντας τους όποιους δισταγμούς και την επιχείρηση τρομοκράτησής τους, ν' αγωνιστούν για:
ü      Καμιά συγχώνευση ή κατάργηση κρεβατιών, κλινικών, εργαστηρίων, δημόσιων νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας.
ü      Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, του ΕΟΠΥΥ, των ιδρυμάτων Πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό.
ü      Επιστροφή από το κράτος των αποθεματικών που χάθηκαν από το πρόσφατο «κούρεμα».
ü      Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας και επαρκή στελέχωση όλων των αγροτικών ιατρείων
ü  Καμία κατάργηση εφοριών και υποκαταστημάτων ΙΚΑ στη Μεσσηνία.
ü   Εξασφάλιση από το κράτος της πλήρους και επαρκούς τροφοδοσίας των δημόσιων μονάδων Υγείας - Πρόνοιας σε φάρμακα, υγειονομικό κα αναλώσιμο υλικό, αντιδραστήρια, υλικά
Τεράστια ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση έχουν οι δημοτικές αρχές που πρόσκεινται στη κυβέρνηση και καθησύχασαν το λαό ότι δεν θα υπάρξει αποψίλωση των υπηρεσιών.  Δεν μπορούν από τη μια μεριά να στηρίζουν την κυβέρνηση, το μνημόνιο και μετά να φωνάζουν για την απομάκρυνση των εφοριών  και των ιατρείων.  Η στήριξη της κυβέρνησης σημαίνει όλα αυτά, τα είχε προαναγγείλει, τα ψήφισε και τα προχωρά. Άρα ας αφήσουν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, το τοπικισμό και το λαϊκισμό για τα ψηφαλάκια αφού στήριξαν και στηρίζουν αυτή τη καταστροφική πολιτική.
Επίσης, ο λαός της Μεσσηνίας πρέπει να κατανοήσει ότι το σύστημα που υπηρετούν τα κόμματα της κυβέρνησης δεν έχει να προσφέρει τίποτα το φιλολαϊκό. Πρόκειται για τον καπιταλισμό που σαπίζει και πλέον η δυσοσμία του δεν κρύβεται ούτε με τα «αρώματα» που προβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ για καλύτερη διαχείριση.
Η καθημερινότητα του εργαζόμενου λαού ένα πράγμα αποδεικνύει. Στην Ελλάδα δυο δρόμοι υπάρχουν: Ή θα κυριαρχήσουν τα μονοπώλια και η έξοδος από την κρίση, όποτε αυτή έρθει, θα βρει το λαό σακατεμένο ή οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα θα πάρουν την τύχη τους, στα χέρια τους. Θα αποφασίσουν να ζήσουν σε μια Ελλάδα ελεύθερη από τη λυκοσσυμαχία της ΕΕ, με διαγραμμένο το χρέος που έτσι κι αλλιώς δεν μας ανήκει και με κοινωνικοποιημένα  τα μονοπώλια.
Η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει μαζί με το λαό της Μεσσηνίας, θα στηρίξει κάθε λαϊκή πρωτοβουλία ενάντια σε αυτά τα μετρά μακριά από τοπικισμούς, λαϊκισμούς και ψευτοαγωνιστές, ώστε να μην καταργηθεί καμιά υπηρεσία ή νοσοκομείο που θα επιδεινώσει κι άλλο τη ζωή των λαϊκών οικογενειών».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη