google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Οδηγοί...'τέρατα' στους δρόμους και ο πολιτισμός από την Φιλοζωική Ομάδα Εθελοντών Τριφυλίας

Οδηγοί...'τέρατα' στους δρόμους και ο πολιτισμός από την Φιλοζωική Ομάδα Εθελοντών Τριφυλίας

Ως, ενεργή φιλόζωη κάθε φόρα που αντιμετωπίζω τέτοιες καταστάσεις όπως η χθεσινοβραδινή είναι τόσα πολλά τα ερωτήματα και συναισθήματα που δεν ξέρω από που να το πιάσω το θέμα. Για τον πανέμορφο σκύλο της φωτογραφίας ήταν η άτυχη στιγμή που τον χτύπησε και τον τσάκισε στην μέση κόβοντας την σπονδυλική του στήλη ένας άντρας σε γκρι αγροτικό, όπως μου είπαν οι κάτοικοι της περιοχής. Έφταιγε δεν έφταιγε ο οδηγός δεν σταμάτησε αφού, όπως μου είπαν, τον διπλό-χτύπησε το σκύλο στην προσπάθεια του δε να ξεφύγει από τα λάστιχα του μεν.
 Χωρίς καμία αμφισβήτηση τον σκύλο τον είδε και τον κατάλαβε ο οδηγός γιατί όπως βλέπετε είναι μεγαλόσωμο και στον συγκεκριμένο δρόμο ανατολικά της Παναγίας στα Φιλιατρά δεν μπορεί να αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα ένα αμάξι. Όπως και να έγινε αφού το χτύπησε το ζώο μπροστά στα μάτια κάποιων ατόμων συνέχισε στο δρόμο του σαν να μην έγινε τίποτα. Αυτή τη φορά υπήρχαν άνθρωποι εκεί και με καλέσανε να πάω στο σημείο να βοηθήσω. Εάν ήταν όμως σε απόμακρο μέρος και δεν ήταν κάποιος εκεί, το σκυλί, όπως μπορείτε να φανταστείτε, θα είχε ένα βασανιστικό τέλος αφού δεν θα μπορούσε να σηκωθεί. Σκέφτομαι τι έχουν τέτοιοι άνθρωποι στην θέση της καρδιάς τους; Που και πως μεγάλωσαν να μην έχουν την παραμικρή αίσθηση ευθύνης ή την συνείδηση των πράξεων τους; Γιατί η ζωή ενός άλλου πλάσματος την θεωρούν σκουπίδι; Γιατί το δικό τους το χρέος το αφήνουν να το αντιμετωπίσουν άλλοι; Γιατί, γιατί, και πολλά αλλά γιατί!! Ατυχήματα συμβαίνουν και η ζωή είναι δύσκολη αλλά και στις δύσκολες στιγμές οι σωστοί και πραγματικοί άντρες και άνθρωποι τις αντιμετωπίζουν με αξιοπρέπεια και ευθύνη.
Όπως φαίνεται ο οδηγός δεν φέρθηκε ούτε σαν άνθρωπος ούτε σαν άντρας. Και το κακό είναι ότι τέτοιοι είσαστε πιο πολύ από ότι θα έπρεπε. Δυστυχώς αυτήν την εβδομάδα αυτό είναι το δεύτερο τέτοιο περιστατικό που καλέστηκε η ομάδα μας να χειριστεί. Αυτό στάθηκε κάπως πιο τυχερό, εάν μπορώ να το πω και έτσι, γιατί το πρώτο ήταν σε χαντάκι τρεις μέρες αβοήθητο στην Μάραθο ώσπου να το δει κάποιος και να ειδοποιήσει μέλος της ομάδας μας εκεί. Τις απαντήσεις στα ερωτήματα μου τις αφήνω σε σας.
Για όσους θα θέσουν ότι το πρόβλημα είναι τα πολλά αδέσποτα στο δρόμο, εν μέρη έχετε δίκιο, γιατί τα σκυλιά δεν έχουν καμία δουλειά να είναι παρατημένα στο δρόμο και σίγουρα δεν φταίνε αυτά άλλα άλλοι ασυνείδητοι για τους οποίους θα μπορούσα να αναπτύξω περισσότερο άλλα ξεφεύγουμε από το αρχικό μας θέμα. Το θέμα μας είναι ότι η ζωή συνέχεια μας δοκιμάζει για να δείξουμε την αξία μας σαν άνθρωποι και κάποιοι αποτυχαίνουν παταγωδώς!!! Μετά από την εξέταση του κτηνιάτρου έμαθα τα αποκαρδιωτικά αποτελέσματα για τον γλυκό αυτό σκύλο. Ήταν μόλις δυο χρονών και με δάκρυ στο μάτι ξέροντας ότι δεν θα είναι η τελευταία φορά που θα αναγκαστώ να το κάνω αυτό έμεινα διπλά του καθώς πήγαινε στο μόνιμο ύπνο του. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που βγήκαν να προστατέψουν το άτυχο πλάσμα ώσπου να βρεθώ στο σημείο. Κ. Κ Φιλοζωική Ομάδα Εθελοντών Τριφυλίας

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη