google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Η εποπτεία απο την τρόικα στους ΟΤΑ κυριάρχησε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας

Η εποπτεία απο την τρόικα στους ΟΤΑ κυριάρχησε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας

ΤΟ θέμα της επιτροπείας των ΟΤΑ από την τρόικα αποτέλεσε θέμα συζήτησης για το μέλλον της αυτοδιοίκησης όπου ο Δήμαρχος κ. Κόλλιας επιβεβαίωσε ότι «είμαστε υποτελείς σε αποφάσεις που ακυρώνουν το Νόμο και σε πολλές περιπτώσεις με οργισμένο τρόπο η ΚΕΔΕ περιγράφει ότι οι Δήμοι εγκαταλείπονται στο έλεις των υπουργείων, αναιρώντας τη λετιουργία του, κάθε 3μηνο θα υποκείμεθα σε επιτροπείες με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανεξαρτησία οι Δήμοι και υπο κηδεμονία οι πολιτικές μας πράξεις, ενώ ακούστηκαν προτάσεις στη ΚΕΔ για λουκέτο στους Δήμους ή παραιτήσεις ακόμα και φωνές για κοινός βηματισμός για να αρθούν οι κηδεμονίες».
Ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να δώσει ποτέ ψήφο για παραίτηση των δημοτικών συμβούλων, ωστόσο υπάρχει η χαραμάδα δέσμευσης εξόφλησης οφειλών του Δημοσίου όπως οι ΟΤΑ με βάση προτεραιότητες όπως οι εξοφλήσεις έργων οπότε η ΚΕΔΕ μπορεί να διεκδικήσει αυτή την λογική για να ανασάνουν οι Δήμοι» ενώ τάχθηκε κατά της επιτροπείας. Αναφέρθηκε στην συζήτηση για το Τεχνικό πρόγραμμα στην επιτροπή Διαβούλευσης, ενώ ανέλυσε εκ νέου την οικονομική κατάσταση του Δήμου με την Κ.Α.Π., τις οφειλές και τα χρέη απο τους Καποδιστριακούς Δήμους. Είπε ως τέλος Ιανουαρίου θα ψηφιστεί ο Προυπολογισμός ο οποίος θα είναι λιτός και ρεαλιστικός.
ΑΥΤΟΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ-ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ
Ο κ. Πετρόπουλος σύμφωνα με το kyparissiotis blog, εξήγησε ότι χρόνια τώρα «η αυτοδιοίκηση καταργήθηκε απο εμάς μέσα από κομματικές υπόγειες διαδρομές χωρίς αυτό να αφορά τον κ. Δήμαρχο αλλά την διαπίστωση ότι δεν έγινε χειραφέτηση της αυτοδιοίκησης η οποία αναλώθηκε με απευθείας αναθέσεις έργων με ρουσφετολογικές προεκτάσεις» ενώ κριτίκαρε την ψηφοθηρία των υποσχέσεων χωρίς να υπάρξει νοικοκύρεμα. Ο κ. Κουκούμης εκτίμησε ότι καταργείται η αυτοτέλεια της αυτοδιοίκησης με σκληρά μέτρα που προωθούνται χαρασώνοντας τους πολίτες και οδηγώντας τους ΟΤΑ σε απαξίωση με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν» καταλήγοντας ότι οι κυβερνήσεις είναι νεκροθάφτες της αυτοδιοίκησης. Ο κ. Κανελλόπουλος μίλησε για αποφασιστικότητα για να μην βάλουν λουκέτο οι Δήμοι ενώ πρότεινε να αντισταθούν οι Δήμαρχοι απέναντι στον έλεγχο της διεθνούς εποπτείας που θέλει να αποδυναμώσει την χώρα μας. Ο κ. Κατσαργύρης ζήτησε η ΠΕΔ με τους Δημάρχους να ανοίξουν το δρόμο Παραδείσια-Τσακώνα λόγω των προσφυγών του Μπόμπολα στο Ελεγκτικό συνέδριο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη