google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Την 17η Νοέμβρη 1973 η εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου υπήρξε ένα μεγάλο κοινωνικό κύμα που ορθώθηκε με τη μορφή ενός λαϊκού ξεσηκωμού, στήθηκε απέναντι στη δικτατορία, πάλεψε μαζί της και με καθετί που τη συνόδευε, και νίκησε. Τριάντα εννέα χρόνια μετά, το Πολυτεχνείο ζει στη συνείδησή μας, ως συλλογικός και ανιδιοτελής αγώνας των νέων κατά της χούντας, ως ένα σύμβολο ελευθερίας και δημοκρατίας, που ο χρόνος δεν μπορεί να σβήσει.
Το σύνθημα ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, μέσα από την απλότητα και την καθαρότητά του, απορρέει το βαθύτατο και σοβαρό νόημά του, ιδιαίτερα επίκαιρο πάντοτε ως διεκδίκηση ενός λαού και ιδίως των νέων. Κάποια στιγμή στις γενιές της μεταπολίτευσης ξεθώριασαν κάπως αυτά τα μηνύματα, λόγω της επιφανειακής ευμάρειας που βίωσε ο τόπος μας τις τελευταίες δεκαετίες. Όμως δυστυχώς καταλάβαμε με σκληρό τρόπο πόσο επίκαιρα συνεχίζουν να είναι σήμερα και πως πάντα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων και ακόμη αναζητούν δικαίωση. Μια δικαίωση που μόνο με εθνική ομοψυχία, εργατικότητα και φιλοπατρία μπορεί να έρθει. Αυτή τη δύσκολη περίοδο που η Ελλάδα κάνει έναν αγώνα επιβίωσης, που οι νέοι συνθλίβονται από την ανεργία, που η φτώχια χτυπάει όλο και πιο πολλές πόρτες και η δημοκρατία και η δικαιοσύνη βάλλονται, ας γίνει το μήνυμα του Πολυτεχνείου ένας οδηγός για το παρόν και το μέλλον αυτής της χώρας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη