google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Καυτή πατάτα οι οφειλές 2 εκ. ευρώ από χαμένα έσοδα στο Δήμο

Καυτή πατάτα οι οφειλές 2 εκ. ευρώ από χαμένα έσοδα στο Δήμο

ΚΑΥΤΗ πατάτα αποτέλεσαν 5 υποθέσεις μεγάλων οφειλών στο Δήμο Τριφυλίας που συζητήθηκαν τη Τρίτη στην Οικονομική επιτροπή καθώς ο Δήμος χάνει έσοδα από επαγγελματίες που κατά συρροή δεν πληρώνουν ποτέ....και τα φέσια επιβαρύνουν τους νόμιμους δημότες.
Ουσιαστικά όπως είχαμε γράψει πρόσφατα η Οικονομική επιτροπή ανέθεσε σε δικηγόρους της περιοχής την δικαστική διεκδίκηση ποσών οφειλετών όπως συμβαίνει στη περίπτωση του Τουριστικού περιπτέρου της Κυπαρισσίας από την εταιρία Γεώργιος Δέδες Ε.Π.Ε. για την οποία οι παλιές και νέες οφειλές ανέρχονται στις 150.000 ευρώ περίπου και παρότι υπήρχε διακανονισμός οι οφειλές δεν τακτοποιήθηκαν με αποτέλεσμα το φέσι να διογκώνεται ενώ δικηγόρος για την υπόθεση ορίστηκε η Χάιδω Παναγιωτοπούλου. Ομοίως ετέθη η σύμβαση μισθώματος για την κατασκευή στην Χρυσή Ακτή των Γαργαλιάνων για την οποία υπάρχουν οφειλές 66.306 ευρώ με αρμόδια δικηγόρο τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο. Ωστόσο αποκαλύφθηκε ότι η μεγαλύτερη οφειλή προέρχεται από την εταιρία Ιωάννη Χαλαζωνίτη και Λατομεία Χαλαζωνίτη που άλλαξε επωνυμία με το συνολικό χρέος να αγγίζει τις 804.000 ευρώ από τις χρήσεις των εταιριών για την οποία δικηγόρος ορίστηκε ο Παναγιώτης Αργυρόπουλος και από ότι φαίνεται πρόκειται για συσσωρευμένη οφειλή πολλών ετών που είναι κρίσιμη για τα ταμεία του Δήμου.
Σε ότι αφορά την ΤΕΜΕΣ Α.Ε. για την οποία έγινε αρκετός λόγος στο πρόσφατο Δ.Σ. Τριφυλίας καθώς αφορά το τέλος πολεοδόμησης που αποδίδεται στην τοπική αυτοδιοίκηση με προσφορά σε γη ή χρήμα ορίστηκε δικηγόρος ο Τρύφωνας Λαμπούσης καθώς η οφειλή ξεπενρά το 1 εκ. ευρώ με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα άσχημο προηγούμενο καθώς υποτίθεται ότι η περιοχή αυτή έχει μεγάλα έσοδα από αφίξεις βασιλιάδων, μαχαραγιάδων και πάσης φύσεως πλούσιων εχόντων. Παράλληλα ορίστηκε δικηγόρος για την καντίνα του Σουρέτη Δημητρίου που έχει προβεί σε ανοικτές καταγγελίες κατά του Δήμου με 17.000 ευρώ περίπου με αποτέλεσμα να βάλει λουκέτο ο Δήμος και στην καντίνα που διατηρούσε χωρίς όμως δικαιολογία...η οποία τώρα μεταφράζεται σε οφειλές...

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη