google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Το μεγαλύτερο θηρίο στο πλανήτη είναι ο άνθρωπος και στη...Τριφυλία

Το μεγαλύτερο θηρίο στο πλανήτη είναι ο άνθρωπος και στη...Τριφυλία

ΚΑΠΟΤΕ ένας μεγάλος φιλόσοφος είχε αναφέρει ότι "Το μεγαλύτερο θηρίο στο πλανήτη μας είναι ο άνθρωπος" οπότε ουδείς νομίζω ότι έχει αντίρρηση για την αγριότητα που επιβάλλει το ανθρώπινο είδος στο περιβάλλον, στα ζώα και στους φυσικούς θησαυρούς.
Ανησυχητικά είναι τα κρούσματα ασυνείδητων ή καλύτερα δίποδων ανθρωπόμορφων τεράτων που  δηλητηριάζουν ζωα κοντά σε δημόσιους χώρους με τέτοια περιστατικά να καταγράφονται περισσότερα στα Φιλιατρά και άλλες περιοχές του Νομού. Με αφορμή τη πρόσφατη ημέρα Παγκόσμια ημέρων Ζώων και την κίνησης της Φιλοζωικής ομάδας που δημιουργήθηκε στη περιοχή μας μάθαμε για τα περιστατικά με φόλες σε αδέσποτα σκυλιά στον πεζόδρομο Φιλιατρών . Δυστυχώς ένα σκυλάκι δεν τα κατάφερε, ενώ ένα άλλο αφού του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες τελικά επανήλθε στη ζωή χάρη στην άμεση επέμβαση της Ενεργής Ομάδας για τα Αδέσποτα. Όπως εξήγησε ήδη η κ. Κωνσταντίνα Κανελλοπούλου, μέλος της Ενεργής Ομάδας για τα Αδέσποτα, τα περιστατικά είναι σοβαρά κοντά σε δημόσιους χώρους καθώς μπορεί να κινδυνέψουν πτηνά όπως περιστέρια όπως πρόσφατα ενώ η ομάδα προέβη σε μήνυση κατ αγνώστων. Το θέμα είναι αν οι ασυνείδητοι υπολογίζουν ότι τα φαγητά σε κοινή θέα αποτελέσουν    μια λιχουδιά για κανένα παιδάκι με τραγική κατάληξη.
ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΆ ΣΕ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ- ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ;
Στην Κυπαρισσία που δραστηριοποιείται η Φιλοζωική ομάδα που περιθάλπει αδέσποτα τα περιστατικά τραγικής κατάληξης είναι λιγότερα όχι όμως και στα χωριά που έχουν σημειωθεί διαμαρτυρίες από κατοίκους. Στην Άνω Πόλη και την Αμαθούντα πάντως έχουν σημειωθεί περιστατικά φόλας και μάλιστα το ένα από αυτά σε αυλή σπιτιού για το οποίο καταγράφηκε στην Αστυνομία προ μηνών. Ωστόσο είναι γεγονός ότι το πιο τραγικό από όλα σύμφωνα με φιλοζωικές οργανώσεις αποτελεί το γεγονός των ζώων στους δρόμους που βρέθηκαν κάτω από τις ρόδες οχημάτων που τρέχουν σαν ραλίστες τα βράδια! Τέλος πρόσφατα στο Δ.Σ. Τριφυλίας είχε καταγραφεί ότι έγιναν εμβολιασμοί σε ζώα αλλά χωρίς να δοθούν χειροπιαστά αποτελέσματα γεγονός που επιβάλλει την ενεργοποίηση της Δημοτικής αρχής..

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη