google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 9η Οκτωβρίου 1944: Oι Ναζί εκτελούσαν στο Κορωπί 44 Έλληνες – 9η Οκτωβρίου 2012 έρχεται η Μέρκελ στην Αθήνα

9η Οκτωβρίου 1944: Oι Ναζί εκτελούσαν στο Κορωπί 44 Έλληνες – 9η Οκτωβρίου 2012 έρχεται η Μέρκελ στην Αθήνα

Στην Αθήνα θα βρεθεί την Τρίτη η Άνγκελα Μέρκελ, για να επιθεωρήσει το γερμανικό κρατίδιο της Ελλάδας και να μοιράσει καθρεφτάκια στους ιθαγενείς. Είναι η πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια που η Άνγκελα Μέρκελ επισκέπτεται την Ελλάδα. Η επίσκεψή της στην Αθήνα θα ενισχύσει τους παραδοσιακούς δεσμούς των δυο χωρών που είναι σε εξαιρετικό σημείο, με τους Γερμανούς πολιτικούς να λένε τους Έλληνες τεμπέληδες και κλέφτες, και τους Έλληνες πολίτες να τους αποκαλούν ναζιστές και γουρούνια.
 Ήδη, οι Γερμανοί τουρίστες έχουν λάβει ειδοποίηση να εγκαταλείψουν την Ελλάδα μέχρι την Τρίτη ή να προσποιούνται πως είναι Αφρικανοί μετανάστες. Ο Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζεται να γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην Ελληνική Ιστορία, μιμούμενος την προγιαγιά του, Πηνελόπη Δέλτα, και θα αυτοκτονήσει τη στιγμή που η Μέρκελ θα πατάει το πόδι της στην Αθήνα ή επιλέγοντας μια πιο διπλωματική πράξη, μιας και η ζωή είναι γλυκιά, θα παραδώσει τα κλειδιά του κρατιδίου. Έτσι, ως αποτέλεσμα της πολιτικής του, θα αφήσει για άλλους την αυτοκτονία. Η κ. Μέρκελ, θα ευχαριστήσει τον κ. Σαμαρά γιατί έκλεισε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens, που κατά γενική ομολογία, είναι το μεγαλύτερο πολιτικοοικονομικό και δικαστικό σκάνδαλο της μεταπολίτευσης. Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να θυμηθούμε πως το σκάνδαλο είχε προωθηθεί στην Ελληνική Βουλή από την συγκυβέρνηση Παπαδήμου (4 Απριλίου 2012) και είχε υπερψηφιστεί επί της αρχής από 164 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Άξιο δε, σημασίας είναι πως η Ντόρα Μπακογιάννη και το τότε κόμμα της (Δημοκρατική Συμμαχία), τον είχε καταψηφίσει και δυστυχώς, σήμερα, ποιεί τη νήσσα και δεν έχει κάνει ούτε μια υποτυπώδη δήλωση.
Επίσης, αξίζει να θυμηθούμε πως κατά την διάρκεια της συζήτησης-ψήφισης της προαναφερθείσας συμφωνίας, στα θεωρεία της Βουλής, παρευρέθηκε, ως γκαουλάιτερ της Γερμανικής κυβέρνησης, ο υφυπουργός της για τις Ελληνογερμανικές σχέσεις, κ. Φούχτελ, ό οποίος θα συνοδεύει την κ. Μέρκελ στην ολιγόωρη παραμονή της στην Αθήνα. Αξίζει επίσης, να επισημανθεί πως το κόμμα της «Δράσης» του κ. Στέφανου Μάνου, με επίσημη ανακοίνωσή της, εξέφρασε την απόλυτη αντίθεση για τον συμβιβασμό της κυβέρνησης με την πολυεθνική εταιρεία. Αυτή η πολιτική θέση της «Δράσης» έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν θυμηθούμε πως ο κ. Στέφανος Μάνος ήταν ο Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη το 1993. Αυτό που δεν έπραξε, όμως, ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Παπαδήμου, κ. Σαχινίδης, το έπραξε ο αντίστοιχος υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά, κ. Στουρνάρας. Δηλαδή, ουσιαστικά, προχώρησε, προφανώς κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού της χώρας, άρον-άρον στην επικύρωση, μέσω της υπογραφής του, μιας συμφωνίας, μία μόλις ημέρα πριν την μετάβαση του κ. Σαμαρά στην κ. Μέρκελ (24/8/2012), χωρίς, προφανώς, να υπολογίσει το ύψος της ζημίας που υπέστη η πατρίδα μας, δεδομένου ότι αυτή ανέρχεται, με βάση τη μοναδική ομοφωνία του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, στο ύψος των 2 δις ευρώ και κατ΄ ουδέν τρόπο καλύπτεται, από την υπογραφόμενη συμφωνία του κράτους με την πολυεθνική Γερμανική εταιρεία. Ωστόσο, το σίγουρο είναι πως ο κ. Στουρνάρας αποδέχεται, με την δήλωσή του στη δευτερολογία του στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ, πως προφανώς είναι αμαρτωλή η πολύκροτη αυτή υπόθεση, όταν δήλωνε: «η υπογραφή του εξωδικαστικού συμβιβασμού ήταν πράξη συνείδησης για το δημόσιο συμφέρον και ο αναμάρτητος πρώτος υπέγραψε».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη