google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Και οι βουλευτές στον κόσμο τους...ο κόσμος χάνεται

Και οι βουλευτές στον κόσμο τους...ο κόσμος χάνεται

Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει καταστήσει με κάθε τρόπο σαφές ότι είναι άμεση ανάγκη να καταργηθούν και να συγχωνευθούν οι ΔΟΥ και παρά το γεγονός ότι έχει εξαγγείλει τη δημιουργία Κέντρων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων οι βουλευτές συνεχίζουν τον... χαβά τους. Δηλαδή να καταθέτουν ερωτήσεις και να ζητούν να μην καταργηθεί η εφορεία του χωριού τους.
Tα πρωτεία στην αξιοποίηση των Μέσων Κοινοβουλευτικού Ελέγχου για το «ακανθώδες» ζήτημα του προγράμματος συγχωνεύσεων των Δ.Ο.Υ. ανά τη χώρα κατέχουν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που τηρούνται στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, από την έναρξη της νέας βουλευτικής περιόδου, έχουν υποβληθεί, συνολικά, 83 ερωτήσεις, επίκαιρες ερωτήσεις, αιτήσεις καταθέσεως εγγράφων και αναφορές, με θέμα τις συγχωνεύσεις των Δ.Ο.Υ.
Τον κοινοβουλευτικό έλεγχο για το θέμα των συγχωνεύσεων ΔΟΥ έχει αξιοποιήσει 25 φορές το κόμμα της ΝΔ και άλλες τόσες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε 12 περιπτώσεις, υποβλήθηκαν ερωτήσεις και αναφορές από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και 11 φορές από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Το ΚΚΕ έχει αξιοποιήσει έξι φορές τα Μέσα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου για τις καταργήσεις ΔΟΥ, 2 φορές η ΔΗΜΑΡ και 2 φορές η Χρυσή Αυγή.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη