google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Μεροκάματα στα 25 ευρώ για ελαιοσυγκομιδή στη Τριφυλία

Μεροκάματα στα 25 ευρώ για ελαιοσυγκομιδή στη Τριφυλία

Η οικονομική κατάσταση οδηγεί φέτος Ομάδες παραγωγών να προκαθορίσουν τα μεροκάματα για την συγκομιδή του ελαιοκάρπου με  έμφαση να δίνεται πλέον εργασία σε αυτόχθονες εργάτες και όσους έχουν ανάγκη εργασία. Πέρσι θυμόμαστε στη Σπηλιά Κυπαρισσία το μεροκάματο είχε καθοριστεί στα 30 ευρώ περίπου και τηρήθηκε σχεδόν μέχρι το τέλος.
Φέτος στο χορό μπήκε και η ομάδα παραγωγών στον Πύργο Τριφυλίας που εξέδωσε ανακοίνωση για την τιμή του μεροκάματου καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ακολουθήσουν και άλλες περιοχές του Νομού μας καθώς η καθημερινότητα δείχνει ότι τα πράγματα δυσκολεύουν περισσότερο..Δείτε την ανακοίνωση
"Εν όψει της νέας ελαιοκομικής περιόδου και λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας ανακοινώνεται ότι η ανώτατη τιμή για το μεροκάματο της ελαιοσυγκομιδής δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 25 Ευρώ για οκτάωρη εργασία. Υπενθυμίζουμε ότι η πληρωμή των εργατών πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά  με εργόσημο.Ο παραγωγός αντί για την άμεση καταβολή του χρηματικού ποσού που αντιστοιχεί στην αμοιβή για την παρεχόμενη αγροτική εργασία, θα πρέπει να αποδίδει στον εργάτη γης που απασχολεί, εργόσημο ονομαστικής αξίας ίσης με την αμοιβή που έχει συμφωνηθεί μεταξύ τους. Με το εργόσημο κατοχυρώνεται το δικαίωμα των εργατών γης για Ασφάλιση, Περίθαλψη και Σύνταξη από τον ΟΓΑ. Μέσω του εργοσήμου τόσο ο εργοδότης, όσο και ο εργαζόμενος θα δικαιούνται φορολογικές ελαφρύνσεις από τις καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές, βάσει της σχετικής βεβαίωσης που θα τους αποστέλλεται από τον ΟΓΑ."

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη